BBQ tips van bezoekers

Barbecue

De barbecueweek op Brenda Kookt was goed getimed. Afgelopen weekend was het zeker barbecueweer, heerlijk! Ik heb er ontzettend van genoten, ik hoop jullie ook. De barbecueweek is nog niet voorbij, vandaag en morgen staan de artikelen nog in het teken van de barbecue. Deze komen deze zomer vast nog van pas.

Vandaag geen barbecuerecept, maar meerdere tips! Alweer een poosje geleden mocht ik een mooi barbecue pakket weggeven. Om het pakket te winnen moest je een reactie achterlaten met daarin jouw barbecue tip. Er zijn veel leuke tips binnengekomen. In dit artikel deel ik de handigste tips die jullie me hebben gegeven.

Jullie gaven veel tips over gezellige mensen, mooi weer en een lekker koud biertje. Met die omstandigheden is het barbecueën een stuk aangenamer. Deze tips komen daarbij ook goed van pas:

KOELEN – Leg onder je rauwe vlees of visschotel koelelementen uit de diepvries. Zo blijft je vlees en vis lekker koel tot je het op de barbecue legt.
Om je drankjes koel te houden kun je flessen gevuld met water invriezen. Buiten bij de barbecue plaats je een teiltje waar je de bevroren flessen en drank in legt. Vul de teil tot de rand met water. Zo blijven je drankjes lekker koel, en hoef je niet telkens naar de koelkast te lopen.

DEKSEL – Heb je een barbecue met een deksel? Gebruik deze dan! Zo wordt het vlees goed gelijkmatig gaar.

SCHOONMAKEN – Als je na het garen van vis bijvoorbeeld nog vlees wilt grillen kun je het rooster vlot schoonmaken met een doorgesneden citroen.

OMDRAAIEN – Als je vlees of vis op de barbecue omdraait, beweeg de spatel dan met de spijlen van het rooster mee. Als je dit niet doet trek je de hamburger of het visje uit elkaar.

VOLGORDE – Begin met de lichte gerechten. Start met vis, groentespiesjes en kip, en bewaar de ‘zwaardere’ vleessoorten voor later. Je kunt zo langer blijven eten, en als je vol zit na al het lichte spul heb je de volgende dag ook niet meer zo’n volle buik doordat je veel licht verteerbaar hebt gegeten. Het vlees dat overblijft eet je de volgende dag(en) op.

AARDAPPEL – Naast vlees, vis en salades is het ook lekker om een aardappels te eten tijdens de barbecue. Bijvoorbeeld door aardappelen te poffen. Kook de aardappel ongeveer 10 minuten voor. Prik ze in, smeer ze in met boter en zout en wikkel ze in de aluminiumfolie. Pof hem in 10-15 minuten op de barbecue. Snijd de aardappels voor het serveren open en serveer met een zure room en verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of bieslook)

STOKBROOD – De meeste mensen kopen stokbrood voor bij de barbecue. Het is ook lekker om afbakbroodjes op de barbecue af te bakken. Hierdoor krijgt je broodje een beetje een gerookte smaak.

ALUMINIUM – Aluminium is onmisbaar op de barbecue. In pakketjes met folie (liefst meerdere lagen) kun je gemakkelijk groenten en vis bereiden. Breng de het op smaak met kruiden en bijvoorbeeld schijfjes citroen en tomaat. Er zijn ook handige aluminiumbakjes te verkrijgen die je kunt gebruiken op de barbecue.

Ik vond het super leuk om jullie tips te lezen. Met een aantal was ik bekend, sommige handigheidjes waren nieuw voor me.  Ook heb ik al twee recepten van jullie gedeeld die als tip waren gegeven, heb je die al gezien? Hier en hier kun je ze teruglezen.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Petra2017 says

  Brenda, afbakbroodjes op de BBQ hoe doe je dat? Eindelijk een vakantie met eigen afgebakken broodjes ;-) Een recept voor ‘echt brood’ bakken in de BBQ mag ook !!!
  Ik geniet altijd weer van jouw recepten, niet alleen het recept zelf, maar ook de leuke manier waarop je ze brengt.

  Groetjes, Petra

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk om te horen Petra, dank je wel :)
   Afbakbroodjes kun je in aluminiumfolie wikkelen en dan op de barbecue leggen.
   Echt brood heb ik nog nooit gebakken op de BBQ, misschien moet ik dat maar eens proberen binnenkort.

 2. bbq tips says

  Met een deksel krijgen je gerechtjes naar mijn idee ook wat meer echt die rooksmaak van de kolen, vind dus dat je die inderdaad altijd moet gebruiken mits je die hebt. Verder zijn het allemaal prima tips. Misschien een beetje gek, maar zelfs in dit weer zet ik de bbq aan. Buiten staat dan de bbq en binnen eten we het allemaal lekker op