Pesto garnalen

Pesto-garnalenspiesje 2 txt

Ik hoop niet dat je door alle spiesjes die de afgelopen dagen voorbij zijn gekomen (namelijk kipspiesjes, shaslick-gehakt spiesjes, Hawaïspiesjes en groentespiesjes) geen spiesje meer kunt zien. Of kunt eten, dus dat je je buik er al vol van hebt. Dat zou zonde zijn want we zijn net over de helft van de barbecueweek en het barbecueweekend is zelfs pas net begonnen.Ik heb ontzettend gehoopt op mooi barbecue weer voor dit weekend en tot nu toe lijkt het erop dat dat gelukt is. Zelf is het plan dat ik zondag ga barbecueën.

Bij de barbecue is het handig om dingen op een spiesje te rijgen. Hierdoor kun je je vlees (vis of groente) gemakkelijk omdraaien en kun je mooie porties maken. En daarbij kun je lekkere variaties maken bijvoorbeeld door groente met vlees of vis te combineren. Dus vandaag gooi ik er gewoon weer een spiesje in!

En niet zomaar een spiesje. Maar een fris pesto-garnalen spiesje. Dit spiesje is lekker, fris en goed gekruid. Niet té gekruid. Maar precies goed gekruid. Én lekker van de barbecue.

Is het toch geen barbecueweer daar waar jij je vandaag (of morgen of volgende week) bevind? Bak deze spiesjes dan gewoon in de grill- of koekenpan. Ook lekker.

Pesto-garnalenspiesje 1

Pesto-garnalen van de barbecue

Ingrediënten voor 4 spiesjes

 • 20 cocktailgarnalen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1,5 eetlepel rode pesto
 • knoflookpoeder (of klein geperst teentje knoflook)
 • paar blaadjes verse basilicum
 • peper en zout

Extra benodigd: 4 barbecue/satéstokjes

Bereiding

Pel de garnalen. Meng in een kommetje de olijfolie met citroensap, pesto, knoflookpoeder en een beetje peper en zout. Scheur de blaadjes basilicum fijn en meng dit ook door het papje. Marineer de garnalen minimaal 30 minuten in dit papje.

Rijg de garnalen na het marineren op de stokjes, 5 garnalen per stokje. Bak ze op de barbecue gaar.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Sylvia says

  Haha, dit is een lastige voor me. Ik ben echt gek op pesto, maar houd helemaal niet van garnalen, die vervang ik dan wel door kip ;)

 2. Rosa says

  Ziet er lekker uit. Ik heb laatst voor mijn verjaardag een binnen-barbeque gehad. Echt ideaal. Ik hou ook echt van barbecuen. Ik ben nu op zoek naar lekkere recepten. Deze ga ik proberen. Moet vast lekker zijn.