Inspiratie: Verfrissend water

Barbecueën doen we (of in ieder geval ik) het liefst op mooi warme zomerse dagen. Lekker met een koud wijntje erbij. Maar soms heb je met dat warme weer juist even geen behoefte aan alcohol, of wil je een glas water bij de wijn om af te wisselen. Met de warmte kan de alcohol namelijk snel naar je hoofd stijgen.

Voor de verkoeling kun je natuurlijk een kan met ‘kaal’ water neerzetten. Maar met een paar extra’s zet je een feestelijke kan water met een lekker verfrissend smaakje op tafel.

Op pinterest zocht ik een paar lekkere variaties voor je op. Als ik naar deze foto’s kijk krijg ik meteen trek in een lekker glas verfrissend water.
verfrissend water 1

verfrissend water 2

verfrissend water 3

De combinaties op bovenstaande foto’s zijn:

 • schijfjes citroen met komkommer
 • schijfjes citroen met aardbeien en munt
 • schijfjes citroen met bosbessen
 • schijfjes citroen met komkommer en munt
 • aardbeien met kruiden
 • schijfjes citroen met munt en bevroren bosbessen (koelt je drankje meteen)
bron 1, 2, 3, 4, 5, 6
———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Farah says

  Lekker hoor! Ik maak dat ook wel eens met warme dagen. Maar tot nu toe niet verder gekomen dan de combi aardbeien en citroen. Dus heb nu weer wat inspiratie voor andere combinaties ;)

 2. Marleen says

  Soms heb ik geen zin in water, maar wel erge dorst. En om dan meteen naar de (light)frisdranken te grijpen… dus dit helpt mij heel erg. Bedankt!