Ga naar de inhoud

Maak je eigen Ben en Jerry’s ijsje

Ijsjes klein

Vandaag geef ik je geen recept, maar een toetjes-tip. Je kunt namelijk, naar eigen smaak, je eigen Ben en Jerry’s ijsje maken! Dat is niet alleen lekker, ook nog eens simpel. Je hoeft niet lang in de keuken te staan om je gasten, of jezelf, een lekker toetje voor te schotelen.

Heb je een bak ouderwetse ‘blanco” vanilleijs in de vriezer staan? Check!

Op een zondagavond had ik zin in een lekker toetje. Maar geen zin om te koken (onvoorstelbaar, maar soms gebeurd dat). Ik had zin in een ijsje, en het liefst een soort Ben en Jerry’s ijsje. Naast dat ik geen zin om te koken had, was ik ook te lui om naar de videotheek te gaan (daar verkopen ze zondagavond nog Ben en Jerry’s ijs). Toen kwam het moment:

Ik bedacht dat ik zelf mijn eigen Ben en Jerry’s look-a-like ijsje kon maken.

Hoe je dat doet? Door de dingen die jij lekker vindt als topping te gebruiken bij simpel vanilleijs. Hiermee kun je werkelijk alle kanten op. Ik help je op weg met de drie ijsjes die ik (tot nu toe) heb gemaakt:

  • Vanilleijs met stukjes speculaas, hagelslag, chocoladesaus en verse aardbeien. Yummy..
  • Vanilleijs met karamelsaus, stukjes stroopwafel en zoute pinda’s. Een hemels lekker toetje..
  • Vanilleijs met advocaat (ja, dat gele drankje van je oma) en hagelslag . Verrassend lekker..

Creëer op deze manier een toetje dat jij lekker vind. Geniet alleen of samen met familie of vrienden van een super lekker simple sunday toetje.

Natuurlijk kun je hiervoor ook ijs met andere smaken gebruiken. Een paar extra tips om door je ijsje te mengen: stukjes koek (o.a. speculaas, bitterkoekjes, bokkepootjes), vers fruit, chocolade (hagelslag), nootjes, saus (karamel, chocolade, aardbeien), jam, drank (koffie, amaretto, tia maria, baileys, advocaat, limonade, roosvicee)…. noem maar op!

Leef je uit, en geniet van je ijsje.

 

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op