Hapje: Omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Met feestjes vind ik het leuk om de gasten te verrassen met iets nieuws, en dus te variëren met hapjes. Dit is zo’n hapje dat net even anders is. Een omeletrolletje. Het lijkt een beetje op het bekende wraphapje. Als wrap heb ik een omelet met kruiden gebruikt. Het is niet ingewikkeld, goed van te voren te maken én lekker. Een ideaal hapje als je het mij vraagt.

Dit rolletje kun je serveren op een feestje. Maar ik heb het ook al een paar keer bij een high tea geserveerd, bij de hartige hapjes. Én dit hapje nam ik mee naar het foodbloggersweekend.

Omeletrolletjes

Om de omelets extra smaak te geven heb ik ze op smaak  gebracht met verse bieslook. Mocht je dat niet voor handen hebben kun je ook gedroogde bieslook of andere kruiden gebruiken.

Als je dit hapje maakt, houdt er dan wel rekening mee dat de omelet even moet afkoelen voor je hem inrolt met roomkaas en ham. Na het inrollen kun je de rolletjes het beste laten opstijven in de koelkast. Hierdoor snijd je het gemakkelijker in stukjes en blijft je hapje ook beter in zijn vorm.

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

Omeletrolletjes (sl)

Omeletrolletjes

Ingrediënten voor ongeveer 18 hapjes

  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 150 gram roomkaas
  • 9 plakken gedroogde landham (of andere gedroogde ham)
  • 3 handjes rucola
  • Pijnboompitjes
  • Knoflookpoeder (ongeveer een halve theelepel)
  • Peper
  • Zout

Snijd de bieslook fijn. Kluts de eieren en meng dit in een kommetje met melk, verse bieslook, peper en zout. Bak van het eimengsel drie dunne omeletten in een koekenpan met een beetje olie. Laat de omeletten afkoelen.

Rooster de pijnboompitjes. Meng de roomkaas met een beetje knoflookpoeder, peper en zout.
Snijd de rucola grof, dit eet voor je gasten iets makkelijker.

Besmeer de afgekoelde omeletten met het roomkaasmengsel. Verdeel op iedere omelet drie plakken gedroogde ham.
Strooi hierover de rucola en pijnboompitjes. Rol de omeletten strak op en verpak het in keukenfolie.
Laat de rolletjes minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Snijd de omeletrolletjes voor het serveren schuin af zodat mooie rolletjes ontstaan.

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Sabine says

    Jaaa, zo lekker! Ik vind het ook leuk (en lekker) om de omelet groot te houden en het als wrap te eten.

    Mooie foto trouwens! :)

    • Brenda Kookt says

      Dank je. Dat kan ook ja, als ontbijt of lunch.
      Zelf heb ik ook een hele omeletwrap opgegeten nadat ik ze had gemaakt ;-)

  2. Sabine says

    Wow wat een leuk idee, ik heb zelf inderdaad altijd wraps op mijn verjaardag,is altijd een groot succes, maar dit is ook wel erg lekker en origineel

  3. Farah says

    Ziet er heerlijk uit zeg! Inderdaad een lekker hapje om te maken en weer eens wat nieuws. Ga ik zeker een keer proberen!

  4. astrid says

    Erg lekker, wij hadden Wasabi rucola er in zitten want de normale was op.\
    Deze rucola zorgde net voor meer pit.
    astrid

  5. Jedidja van de Geer says

    Hoi hoi,

    ziet er goed uit… Helaas lactose intollerant, maar de melk kan ik zo vervangen, maar de roomkaas… enige tips?

    Groetjes

    • Jeanine says

      Tegenwoordig is er ook lactosevrije roomkaas in de handel.

  6. Petra says

    Hoi Brenda,
    Dit ziet er lekker uit zeg! Kan ik dit ook al een dag van tevoren maken?

    Groetjes, Petra

    • Brenda Kookt says

      Hoi Petra, deze hapjes kun je heel goed een dag van te voren maken. Laat ze lekker een dag opstijven in de koelkast en dan hoef je ze voor het serveren alleen aan de snijden.

  7. Therese says

    Dag Brenda, Wat een geweldig lekker recept! Ik heb gisteren de omeletrolletjes gemaakt, waarbij ik de roomkaas vervangen heb door een mix van monchou en boursin (en dus geen peper, zout en knoflook) en de ham door casselerrib. Het was een enorm succes.. De rolletjes vlogen weg!

  8. Annemarie says

    Ze vielen weer zeer goed in de smaak gisteren op de verjaardag van dochterlief!! Gemakkelijk maar erg smaakvol!

  9. Lisanne says

    Kan je er ook wat anders op doen dan ham? zo ja wat?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Lisanne, Je kunt de rolletjes bijvoorbeeld ook vullen met kipfilet. als je bijvoorbeeld gerookte paprika toevoegd kun je er ook vegetarische hapjes van maken.

  10. A van den Bos says

    Ik heb net een verjaardag gevierd maar ga het zeker proberen