Lasagne met spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Ik ontvang regelmatig recepten van bezoekers. Dat vind ik echt super leuk, jullie brengen me op heerlijke ideeën. Als ik geen inspiratie heb neem ik mijn mapje “recepten van bezoekers’ even door. Er zit altijd wel een lekker recept tussen waar ik zin in heb. Soms kook ik een recept na, meestal pas ik het aan naar mijn smaak of gebruik ik een deel van het recept.

Dit lasagne-recept-idee heeft een collega naar me gestuurd. Wie wordt er nou niet gelukkig van een stuk heerlijke lasagne? Lasagne is áltijd goed, bijna iedereen vindt het lekker. Dit is een lekkere variatie op lasagne, met spitskool en salami. Weer eens wat anders.

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne van spitskool en salami

Lasagne met spitskool en salami

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 600 gram spitskool
 • 125 ml crème fraîche
 • 2 tenen knoflook
 • lasagne vellen
 • 150 geraspte kaas
 • 150 gram salami (plakjes)
 • 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes) a 400 gram per stuk
 • citroensap (15 ml, 2 eetlepels)
 • basilicum
 • peterselie
 • oregano
 • ui

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in.

Verwarm de tomaten in een koekenpan of wok. Meng de citroensap en kruiden hierdoor en laat dit ongeveer 10 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Snijd de spitskool in reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
Meng de spitskool, met de crème fraîche, ui, knoflook en tomatensaus.

Verdeel een laagje spitskoolmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover plakjes salami, geraspte kaas en vervolgens lasagne vellen. Herhaal dit nog een keer, eindig met een laagje spitskoolmengsel en bestrooi dit met geraspte kaas.

Verwarm de lasagne 45 minuten in de oven.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Albertje says

  Leuke kook site
  ga het recept van de lasagne eens proberen ziet er lekker uit.
  groetjes Albertje

 2. Sanne says

  Aparte combinatie, maar onverwacht erg lekker!

 3. Gea says

  Heerlijk! Heb deze lasagne vandaag voor de 2de keer gemaakt. Ik heb de ui en knoflook eerst even aangefruit samen met wat stukjes pittige chorizoworst. Voor de zoetigheid heb ik nog een paar ringen ananas onder de kaas verstopt!

  • Brenda Kookt says

   Lijkt me heerlijk met ananas, bedankt voor de tip Gea. Ik ga dat de volgende keer ook eens toevoegen :)

 4. Sandra says

  wauw wat een geweldig recept!
  super makkelijk klaar te maken, wij en de kinderen van 4 en 1 jaar hebben er heerlijk van gesmuld

 5. Helen says

  Wat een heerlijke ovenschotel !

 6. Petra Straatman says

  Bedankt voor het delen van dit recept. Dit lijkt me erg lekker.
  Moet de spitskool niet eerst worden gekookt?

  • Jolanda says

   Nee, het slinkt in de oven

 7. Jolanda says

  Dat is grappig, dit recept komt uit een kookboekje, snelle eenpansgerechten, al is ie daar iets anders. Wij maken dit recept regelmatig, echt heel lekker en een bom van groente (we doen er 900 gram spitskool in, in het recept in het boekje staat 750 gram, maar dat wordt gesneden niet verkocht).