Taart van groene asperges met prosciutto en tomaat

Taart van groene asperges met prosciutto en tomaat

Na me vorig jaar voor het eerst aan de witte asperges gewaagd te hebben ga ik dit jaar voor de groene! De witte asperges bevallen me nog goed, ik maak ze nog steeds op deze manier klaar.
Met de groene wilde ik iets anders doen dan ‘gewoon koken’. Op de blog van Caroline kwam ik een taart van groene asperges tegen, dit leek me wel wat. Het recept heb ik aangepast, en ik wilde graag… surprise surprise…. geitenkaas gebruiken! En ik moet zeggen dat dat erg goed gelukt is. Het ei-geitenkaasmengsel van deze taart is perfect!

Taart van groene asperges met prosciutto en tomaat

De ingrediënten ligger er, zoals altijd, weer klaar voor! Ik was van plan ook cashewnoten te gebruiken, maar die ben ik vergeten klaar te leggen. Toen de taart op was bedacht ik me dat ik de cashewnoten vergeten was. Omdat de taart zo zonder de noten prima smaakte heb ik de cashewnoten uit het recept gelaten.

Handig aan deze taart is dat alle ingrediënten rauw in de oven gaan, je hoeft niets voor te koken of bakken. De voorbereidingstijd is dus lekker kort. Voor je het weet schuif je deze taart in de oven.

Taart van groene asperges met prosciutto en tomaat

Taart van groene asperges met prosciutto en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 8 plakjes bladerdeeg
 • 3 eieren (M)
 • 150 gram zachte geitenkaas
 • handje verse basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 40 gram Parmezaanse kaas
 • 10 Cherry tomaatjes
 • 10 groene asperges
 • 6-8 plakken prosciutto
 • 50 gram bloem (2 eetlepels)
 • olijfolie
 • zout en peper
 • extra ei voor bestrijken van bladerdeeg

Bereiding:

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakvorm in.
Rasp de Parmezaanse kaas, halveer de tomaatjes. Snijd de onderkantjes van de asperges en breek de asperges in stukken. Pers de knoflook, knip of scheur de basilicum in stukjes.

Meng de eieren met de geitenkaas, knoflook, basilicum, 20 gram Parmezaanse kaas en bloem. Voeg hier zout en peper bij. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg, zorg ervoor dat je een klein opstaand randje maakt zodat het ei-mengsel hierin blijft liggen. Prik gaatjes in het bladerdeeg.

Verdeel het ei-mengsel over het bladerdeeg. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en stukjes asperges hier ook in. Je kunt dit willekeurig in het mengsel verdelen. Scheur de prosciutto in stukjes en verdeel dit tussen de asperges en tomaatjes. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bestrijk de deegranden met een beetje ei.

Bak de taart 25 minuten in de oven.

 

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Joyce says

  Dat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker even opslaan!

 2. Mirjam Maasland says

  Vraag over de Groene asperge taart. Gebruik jij als bakvorm de bakplaat van je oven of een ondiepe schaal? Dit in verband met de hoeveelheden etc.

   • Mirjam says

    Is bladerdeeg beter dan bijvoorbeeld een plak kant en klaar quiche deeg van tante fanny?

 3. Mirjam says

  Gebruik je hier bewust bladerdeeg ipv hartige taart deeg? Of zou ik ook zo’n kant en klaar qiuchedeeg van tante Fanny oid kunnen gebruiken?

  • Brenda Kookt says

   Je kunt ook quichedeeg gebruiken hoor. Ik vind het soms lekkerder om bladerdeeg te gebruiken omdat dat lekker knapperig is.