Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommerVoor de paasbrunch met familie wilde ik natuurlijk ook iets maken. Ik vond dat het iets met brood moest zijn, en voor de verandering eens zonder ei. Op pinterest ben ik eens een plaatje tegengekomen van een brood-cake met zalm en garnalen. Dit is mijn versie, een broodtaart met zalm en komkommer.

Is het geen plaatje? Met deze broodtaart steel je de show bij een lunch, brunch of high tea.
Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk erg gemakkelijk om te maken.

Ohja, het is ook nog eens lekker ;-) Echt een aanrader!

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Ingrediënten:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 0.5 theelepel honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • verse dille
  • halfje casinowit brood (8 sneetjes)
  • Extra benodig: Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.

Bereiding:

    Voorbereiding:
  1. Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
  2. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  3. Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
  4. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
  5. Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
  6. Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
  7. Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.
  8. Afwerking:
  9. Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
  10. Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
  11. Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
  12. Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.
https://www.brendakookt.nl/2013/04/14/broodtaart-met-zalm-en-komkommer/

 

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

    • Brenda says

      Dank je Caroline, Is ontzettend lekker. Én een leuke manier om het zo te presenteren.

  1. Priscilla says

    Wat een briljant idee om een sandwich op te bouwen in een cakevorm. Dat ga ik absoluut gebruiken bij de volgende high-thee of familiebijeenkomst. Dankjewel!

  2. Kim says

    Wat een ontzettend leuk idee! Ga ik zeker ook eens proberen.

  3. Sydney says

    Ziet er geweldig uit! Maar ik lust geen dille.welke andere groene kruid kan ik er dan het beste voor gebruiken?

  4. Sydney says

    nou ik heb de taart gemaakt (met bieslook) en was echt heerlijk! heb zelf ipv roomkaas met honing en mosterd (lust ik beide niet,wat een zeikerd he) roomkaas met knoflook en kruiden erop gesmeerd.paste er perfect bij!

  5. astrid says

    Ha brenda,

    Echt superlekker, dit is de 2e keer dat ik de broodtaart heb gemaakt. Alleen deze keer heb ik de taart in 1-haps borrelhapje gesneden, het was even een klusje maar het resultaat mocht er zijn.
    Heerlijk.
    Groetjes Astrid

  6. Ina says

    Dank je wel voor dit ontzettend leuke idee! <3
    En het is ook makkelijk om zo'n broodtaart vegetarisch te maken met b.v. gekookt ei en tomaat, geitenkaas, of zelfs pindakaas ipv de zalm!

  7. BETS says

    DANK JE WEL VOOR DEZE HEERLIJKE ZALM BROOD IK HAD HET NOG NOOIT GEMAAKT MAAR HET IS MET ALLES MOGELIJK OM ER TUSSEN TE DOEN

    GROETJES Bets.

  8. Wil says

    Hallo Brenda,
    De broodtaart lijkt me erg leuk en lekker om te maken. Kun je hem ook de avond ervoor maken?

  9. Wil says

    Hallo Brenda,
    Wat een leuk idee zo’n broodtaart met zalm!
    Ik heb er een vraag over: Kun je deze ook een van te voren maken en in de koelkast bewaren?
    Alvast bedankt

    • Brenda Kookt says

      Hoi Wil, Je kunt de taart van te voren maken. Ik zou in dit geval niet meer dan een dag vooruit maken. Anders heb je kant dat de komkommer vochtig wordt.

  10. Ellie says

    dit is echt zooooooo lekker!

  11. Teunie says

    Ziet er lekker uit ga het morgen maken

  12. MARIA lUIZA fONTOURA says

    HI,
    THIS SANDWICH MUST BE SUPER DELICIUS!
    i/m sad because i don’t really understand your language, where are you from?
    thanks!!
    M.LUIZA

  13. Kea den Hond says

    ” broodbakkers” ook heerlijk met ham in flinter dun gesneden, augurk klein gesneden, mayonaise.volgende laag met gerapte oude kaas, mosterd mayonaise. Volgende laag zalm zoals u dat doet. Eierrensalde zelf gemaakt. Versieren met wat kaas gemend met kwark en hier en daar een walnoot.
    Casinobrood korsten afsnijden en brood in lengte in gewenste lagen snijden. Ik doe dat in vieren. Leg de onderste lag op groot stuk zilverfolie, besmeer met gewenste vulling, dan de volgende laag enz enz pak het geheel goed strak in en doe een paar uur of over nacht in de koelkast. Volgende dag uitpakken en plakken van snijden. Heerlijk makkelijk.

  14. Roswitha says

    Hoi Brenda

    Ziet er erg lekker uit maar heb een vraag je gebruikt roomkaas wat is het alternatief want ik lust helemaal geen kaas.

    Groetjes Roswitha

    • Brenda Kookt says

      Je kunt ook een dikke yoghurt of kwark gebruiken. Al kun je roomkaas misschien ook een keer proberen, het smaakt namelijk niet naar kaas.

    • Do says

      sandwichspread Kan ook nog

  15. Laura says

    Ik heb hem gemaakt in een mini variant als kleine sandwiches. Lekker hoor!
    Bedankt voor de tip.
    Groetjes Laura

  16. Linda says

    Beste brenda, kan ik deze ook een dag van te voren maken?

  17. Malibuurtje says

    Voor hoeveel personen is dit? Of kijk ik er overheen?

  18. Corine van Heerikhuize says

    Heerlijk recept, stond feestelijk op de lunchtafel.

  19. Anna says

    Hoé leuk! Dit is echt typisch Fins. Mijn familie maakt deze altijd op grote feesten, bij een bruiloft of als iemand geslaagd is. Super lekker! De zalm variant is altijd mijn favoriet. Ik ga dit recept echt uitproberen, kijken of het net als die van mijn tantes smaakt! Liefs

  20. Cora says

    Hoi Brenda dit ziet er heel lekker uit maar weet je ook hoeveel koolhydraten dit zijn.

  21. Ivy says

    Hij was lekker en ik ga hem maken voor het paasbuffet. Wel de driedubbele hoeveelheid honingmosterdsaus gemaakt en op alle lagen brood wat gesmeerd.

  22. Karin says

    Dit recept gemaakt voor de paasbrunch met de familie.
    Zeer geslaagd, fris door komkommer en roomkaas.
    Blijft zeker in het reportoire.

  23. Wil van der Starre says

    Beste Brenda,

    De broodtaart lijkt mij heerlijk, maar zou ik die ook een dag van tevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? En is hij makkelijk te snijden?