Ga naar de inhoud

Avocado met Tomatensalsa

Avocado met tomatensalsa

Dit is een topper in de 26x Groente-reeks. Deze keer de A. Van Avocado.
Ik heb beloofd dat in deze reeks naast hoofdgerechten, ook uit voor- en nagerechten langs zouden komen.

Bij deze het eerste voorgerecht. En dit is een toppertje, als je het mij vraagt.
Avocado met tomatensalsa.

Avocado met tomatensalsa

De ingrediënten van dit voorgerecht zijn lekker vers. Het enige dat je van te voren hoeft te doen qua bereiding is het roosteren van het brood en het mengen van de tomatenblokjes met chilisaus.
Verder is het een kwestie van het bord opmaken.

Avocado met tomatensalsa

Ik was al een tijd van plan om dit voorgerecht uit Topkoks voor thuiskoks Nr. 3 te maken. Omdat het me erg lekker leek. En het is weer een iets anders dan soep.

De smaken passen ontzettend goed bij elkaar. De tomaten bij de pit van de chilisaus en dan het frisse van de avocado erbij, en het zoute van de feta.
Daarbij het krokante van het geroosterde brood en de croutons.

Een Top-voorgerecht!

Avocado met tomatensalsa

Avocado met Tomatensalsa

Ingrediënten:

  • 4 kleine rijpe avocado’s
  • handje rucola
  • 1 blik tomatenblokjes
  • bosje verse koriander
  • 2 eetlepels hete chilisaus
  • 50 gram fetakaas
  • theelepel verse peterselie
  • 2 eetlepels croutons
  • 4 geroosterde volkoren boterhammen

Bereiding:

Rooster de boterhammen. Snijd de geroosterde boterhammen in rechthoeken. Leg op ieder bord een boterham. Verdeel een lepel tomatensaus over de boterhammen.
Verdeel de rucola over de broodjes. Schil de avocado’s, snijd ze in 2 helften en verwijder de pit. Leg een halve avocado op  de sla met de holle kant onder, snijd de avocado in schijven van ongeveer een cm dik. De avocado moet zijn vorm behouden.

Zeef de tomatenblokjes (vang het tomaten sap op, zonde om weg te gooien), meng dit met de helft van de chilisaus. Proef en voeg naar wens een beetje extra chilisaus toe. Meng de tomatenblokje met gehakte koriander. Bek de de avocado’s hiermee. Verkruimel de feta over de avocado’s, garneer dit met de gehakte peterselie.

Verdeel om de avocado nog een beetje van de tomaten, rucola en croutons.

Tip: Let op de rijpheid van de avocado’s. Zijn ze overrijp, dan vallen ze uit elkaar. Zijn ze niet rijp, dan zijn ze niet lekker.

Bron: Topkoks voor Thuiskoks Nr. 3 (2009)

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op