Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

3 april, 2013 | DOOR Brenda Kookt | 14 REACTIES

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

Tot voor kort had ik nog nooit gnocchi gegeten. Ik wist eigenlijk ook niet echt waar ik het moest plaatsen. Pasta, brood, aardappel, rijst!?! Toen een collega me vertelde lekkere ‘knoedels’ te hebben gegeten was ik benieuwd. Het bleken geen noedels te zijn, zoals ik dacht, maar gnocchi. Spreek uit: Njokkie. Collega nam uit Duitsland een pakje voor me mee, dus nu moest ik het wel proberen.

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

Gnocchi zit tussen pasta en aardappel in. Het zijn ovalen balletjes gemaakt van aardappel met tarwemeel. Het is een Italiaans gerecht, dat vaak wordt geserveerd met een saus van tomaten.

De tomatensaus klonk me als muziek in de oren. Aardappelballetjes en pasta met tomatensaus zijn lekker, dus dat moest de gnocchi ook wel zijn. Ik herinnerde me dit recept van Ohmyfoodness en besloot dat dit het eerste gerecht zou zijn dat ik met gnocchi zou maken.

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

Dit bleek een goede keuze voor een eerste kennismaking met gnocchi. Ik moest wel even wennen aan de structuur van de ‘knoedels’. Zachter dan aardappel en een beetje glibberiger dan  pasta. Maar wel lekker. Het is me goed bevallen, voor herhaling vatbaar!

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

Gnocchi in tomatensaus met balletjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram gnocchi
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Italiaanse kruiden
  • rasp van een halve citroen
  • mespuntje nootmuskaat
  • een blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • chilipoeder
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het gehakt met het ei, Italiaanse kruiden, citroenrasp, paneermeel, nootmuskaat en peper en zout. Maak hier gehaktballetjes van, ongeveer ter grootte van een pingpongballetje. Verhit een beetje olie in een koekenpan, bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Omdat de balletjes nog in de oven gaan hoef je ze niet helemaal gaar te bakken.

Kook de gnocchi in gezouten water, of zoals staat aangegeven op de verpakking. Na 2 tot 3 minuten komt de gnocchi bovendrijven, dan is het gaar.

Snijd de ui in halve ringen, pers de knoflook. Fruit de knoflook en ui even aan in een koekenpan. Voeg de tomatenblokjes toe als de ui glazig is. Breng op smaak met chilipoeder.

Giet de gnocchi af en roer dit door de tomatensaus. Verdeel het tomaten/gnocchi mengsel in een ovenschaal. Verdeel hier de gehaktballetjes en basilicum over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de schotel.

Bak de schotel 10  tot 15 minuten in het midden van de oven.

Serveer de schotel met een salade of stokbrood, lekker om het stokbrood in de saus te dippen.

Bron: Oh my foodness

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Pita tomatenprutjePita tomatenprutje
  • Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghettiItaliaanse gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti
  • Pasta met citroen-kipPasta met citroen-kip
  • Pasta met champignons en kipPasta met champignons en kip

Filed Under: Hoofdgerecht, Pasta, Vlees Tagged With: gnocchi in tomatensaus met balletjes, gnocchi met gehaktballetjes, gnocchi met tomatensaus, gnocchi uit de oven, hoe bereik je gnocchi, hoe maak je gnocchi, koken met gnocchi, ovenschotel gnocchi, recept, recept met gnocchi, recpt gnocchi

<< Brenda Kookt volgen via Social Media
LunchBots >>

REACTIES

  1. Kim says

    3 april, 2013 at 08:28

    Dat ziet er heeeeeerlijk uit Bren ! Ga ik ook maar eens proberen :-).

    Beantwoorden
    • Brenda says

      3 april, 2013 at 10:49

      Ja, doen! :)

      Beantwoorden
  2. Cees says

    3 april, 2013 at 14:47

    Ik krijg zondag visite lijkt me lekker dat te maken.Gr.C.

    Beantwoorden
    • Brenda says

      3 april, 2013 at 19:13

      Leuk Cees, hoop dat het gaat smaken. Maar met zo’n lekkere ovenschotel kan dat bijna niet anders ;)

      Beantwoorden
  3. Hazel says

    3 april, 2013 at 22:42

    Ik dacht vandaag zelf gnocchi te maken, naar een recept van Yvette van Boven. Blijk ik vastkokende in plaats van kruimige aardappels in huis te hebben. Dus heb ik mijn idee maar even opgeschoven. Nu ik de saus-ingrediënten dan maar met risotto heb opgegeten, kan ik deze saus er misschien wel bij proberen ; )

    Beantwoorden
    • Brenda says

      5 april, 2013 at 20:21

      Jammer dat je de verkeerde aardappels in huis had. Maar nu heb je wel een kans om deze saus bij de gnocchi te eten ;-)

      Beantwoorden
  4. PaulO says

    4 april, 2013 at 11:59

    BTW – wanneer ik teveel gnocchi heb gemaakt of overhoud na de maaltijd, dan bak ik ze de volgende dag op alsof het gebakken aardappeltjes zijn. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Ook best lekker.

    Beantwoorden
    • Brenda says

      5 april, 2013 at 20:20

      Bedankt voor de tip!

      Beantwoorden
  5. Kim says

    20 februari, 2014 at 19:49

    Bedankt voor het delen van je recept! Bij de ingrediënten staat nootmuskaat, maar ik mis even het stukje tekst waar en wanneer je de nootmuskaat toevoegt. Hartelijke groet, Kim

    Beantwoorden
  6. Manon says

    22 augustus, 2014 at 09:41

    Dit is echt een top recept. Inmiddels al meerdere keren gemaakt en we (manlief + 2 dochters 4.5 + 2 jaar) smullen hiervan! Ik heb het recept iets aangepast, meestal gaat er nog een courgette in blokjes doorheen (extra groenten hé voor de kids) en laat ik de chilipeper weg. Laatste keer had ik nog grano pandano in de koelkast liggen, dus dat er ook overheen geraspt! Heerlijk.
    Bedankt voor dit super recept.

    Beantwoorden
  7. Marloes says

    15 november, 2016 at 12:04

    Lijkt me een erg lekker recept! Ik heb een vraagje, nml hoeveel paneermeel moet er bij het gehaktmengsel? Ik maak nooit gehaktballen, dus weet dat niet zo goed.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 november, 2016 at 06:53

      Voor deze hoeveelheid is 2 eetlepels paneermeel voldoende.

      Beantwoorden
  8. Faemke says

    23 maart, 2018 at 11:00

    Superlekker, vooral die citroen in de balletjes!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Gnocchi ovenschotel | Maaikyz iCook schreef:
    2 mei, 2013 om 22:10

    […] gnocchi recept van Oh My Foodness (een versie met gehakt) en herinnerde mij meteen dat Brenda van Brenda Kookt! niet zo heel lang geleden ook een ovenschotel met gnocchi maakte (een variant met […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Zuurkoolschotel met laagjes
Makkelijke maaltijd
Recepten
Pannenkoeken (basisrecept)

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie