Last-Minute Appeltaartjes

Last-Minute appeltaartjes

Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig!
Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten het liefst wel iets lekkers voorzetten.

Geen paniek!

Maak deze Last-Minute Appeltaartjes!

Last-Minute appeltaartjes

De appeltaartjes zijn snel klaar én als je vrienden arriveren ruiken ze de heerlijke geur van gebakken appel, deeg en kaneel. Ze krijgen meteen trek. Trek in deze heerlijke appeltaartjes.

Last-Minute appeltaartjes

Binnen 30 minuten staan deze lekkere appeltaartjes op tafel. De ingrediënten heb je in huis, zo kun je altijd iets lekkers op tafel toveren als je onverwachts visite krijgt.

Last-Minute appeltaartjes

Last-minute appeltaartjes

Ingrediënten voor 4 taartjes:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels
  • handje rozijnen
  • laagje sinaasappelsap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Wel de rozijnen in sinaasappelsap. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.

Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het appel-mengsel.

Verwarm de last-minute appeltaartjes 20 minuten in de oven.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. astrid says

    Hoi Brenda,

    Heb net deze overheerlijke last minutes gemaakt. Supermakkelijk en superrrrrrrrrrsmakelijk.

    Astrid

  2. Gusta says

    Het lijkt me een heerlijk recept. Ik ga het snel uit proberen !! Ook met oud/nieuwjaar hoop ik het te maken. Dan i.p.v. de overbekende appelbol en appelflap !!! Weer eens wat anders met een appel !! Ziet er ook smakelijk uit.

  3. Emma says

    Hoi Brenda,
    Misschien een beetje laat maar ik hoop dat je het nog ziet!
    Moeten de rozijnen persé weken in sinaassappelsap of kan dit ook in water?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Emma, ik lees je reactie nu pas. Ik hoop dat het gelukt is.
      Je kunt de rozijnen ook in water weken hoor, ze hebben dan iets minder smaak.

  4. Bertien says

    Heerlijk!

  5. patricia van Donzel says

    Lekker met een scheutje erdoor ; Amarenno !

  6. esther says

    Hoi Brenda,

    Mijn vraag is of je de bladerdeeg in knipt of snijd om de mooie vorm te krijgen?

  7. Jolanda H says

    Hallo, ik ben geen heldin in de keuken, ik moet echt een recept hebben met niet te veel ingrediënten. Deze heb ik gisteren gemaakt voor het bezoek, het was supersimpel, zelfs voor mij, haha en erg lekker! Bedankt!!

  8. Brenda Wolke says

    Ik zocht een snel appeltaart recept en toen vond ik jou, mijn naam genoot!