Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Paksoi, Broccoli en Zalm

11 maart, 2013 | DOOR Brenda Kookt | 2 REACTIES

Paksoi, Broccoli en Zalm

Vandaag gaan voor een receptje met paksoi! Samen met broccoli en zalm een heerlijk gerechtje.

Paksoi, Broccoli en Zalm dus. Met mihoen!

Dit is oorspronkelijk een recept van ah. Met vriendinnen heb ik het inmiddels meerdere keren gegeten. Het is lekker, én snel klaar.

Enige nadeel vond ik dat er voor mijn gevoel weinig groenten in zat. Misschien komt dit ook doordat de paksoi nogal slinkt bij het bakken. Zelf vind ik zalm en spinazie altijd een goede match, maar in combinatie met paksoi leek me dit niet ideaal. Tally, voedingsdeskundige van Nutri-Help, raadde me aan broccoli aan het recept toe te voegen. Dit is een lekkere toevoeging. Zalm en broccoli gaan  goed samen.

Paksoi, broccoli en zalm dus. Heerlijk met de zoete ketjap, gebakken uitjes en mihoen.

Paksoi, Broccoli en Zalm

Paksoi, Broccoli en Zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4  zalmfilets (ontdooid)
  • 250 gram mihoen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 paksoi, in stukjes van 2 cm
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • gebakken uitjes

Bereiding:

Dep de zalm droog en snijd deze in stukjes. Kook de broccoliroosjes 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Doe de mihoen in een schaal en schenk er 1 1/2 liter kokend water over. Laat dit 4 minuten staan.

Verhit olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de zalm toe en roerbak dit mee. Als ze zalm is aangebakken voeg je de paksoi, broccoli en ketjap toe, roerbak dit nog een paar minuutjes mee.

Giet de mihoen af en verdeel over de borden. Verdeel de zalm met paksoi en broccoli over de mihoen. Bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes..

Bron: ah

Hou je van roerbak gerechten en mihoen? Bekijk dan ook eens dit recept.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Mihoen | Spinazie | Tomaatjes | TilapiaMihoen | Spinazie | Tomaatjes | Tilapia
  • Broodje SushiBroodje Sushi
  • Pasta met Spinazie & ZalmPasta met Spinazie & Zalm
  • Broccoli couscous met zalm en spinazieBroccoli couscous met zalm en spinazie

Filed Under: Gezonde gerechten, Hoofdgerecht, Makkelijke maaltijd, Vis Tagged With: paksoi broccoli en zalm, paksoi met zalm, paksoi roerbakken, recept, recept broccoli en zalm, recept met paksoi, recept paksoi roerbakken

<< Ei in broodje
Vegetarische Pizza >>

REACTIES

  1. Nienke says

    11 maart, 2013 at 12:12

    Vreemd dat de paksoi zo slonk want het moet inderdaad maar even in de pan en dat doe je ook in dit recept. Grappig om het te combineren met broccoli.. uiteraard kun je het met veel meer groenten combineren, paksoi is een groente die zich voor alles goed leent.. Ik zou ook eens proberen met wortel (ook kort mee in de pan) of met Peultjes om in de P te blijven..
    En Ketjap Asin, de zoute ketjap, ipv de zoete.. Lekker, dit receptje gaat deze week op ons menu! Paksoi is toevallig net gekocht, en zalm ligt nog wel in de diepvries..
    Mjam!

    Baby paksoi, kan je in de toko kopen is ook ontzettend lekker, iets meer smaak en die eet ik ook als rauwkost..

    Beantwoorden
    • Brenda says

      11 maart, 2013 at 16:17

      Met slinken bedoel ik dat er zo weinig over blijft van de paksoi. Je ziet er zo weinig van, qua volume. Leuk dat jullie dit deze week gaan eten Nienke.
      Volgende keer als ik in de toko ben neem ik baby paksoi mee :-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie