Mexicaanse Wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Wraps. Maar geen normale, saaie, wraps. We gaan voor een spectaculaire wraptaart!
De Mexicaanse Wraps zijn denk ik bij iedereen wel bekend. Een wraptaart is eens wat anders. Én super lekker!

Dit recept heeft Inge, een van de bezoekers van mijn blog ingezonden. Lijkt het je leuk om een van jouw recepten op mijn blog terug te zien? Maak je regelmatig een lekker recept waarvan je denkt dat anderen dit ook zouden moeten proberen? Heb je een recept gevonden die niet kan ontbreken op Brenda Kookt? Ik vind het leuk om tips en inspiratie te ontvangen van bezoekers. Stuur je recept in via info@brendakookt.nl! Wie weet zie je je recept op mijn blog terug!

Qua ingrediënten heb je hetzelfde nodig als wanneer je normale wraps maakt. Het enige verschil is dat je voor een wraptaart een ronde ovenschaal of springvorm nodig hebt. Doormiddel van laagjes wraps en vulling bouw je een taart. En bovenop de taart strooi je een beetje geraspte kaas voor een lekker korstje. Net zoals bij lasagne.

DSC_0148 2

 

Mexicaanse Wraptaart

Ingrediënten (voor 4 of 5 porties)

  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • kruidenmix voor taco’s (voor 300 gram gehakt)
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 125 gram champignons
  • 200 gram uitgelekte maïs
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 6 wraps
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel met een mix van gedroogde basilicum/oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee. Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee. Schep de maïs met de gezeefde tomaten en 100 ml water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe  wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover. Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.

Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.

Tip: Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor 4 porties. Echter zijn het vrij grote porties. Als je vier grote eters hebt komt de taart misschien wel op. Maar zelf ben ik voor 5 porties uit 1 taart gegaan. Met een kleine salade erbij zit je hierna goed vol.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. marloes says

    leuk idee! Ga m zeker een keer maken!

    • Brenda says

      Top! :)

  2. Caroline Brouwer says

    Wat een leuk idee, ziet er heerlijk uit. En je kan natuurlijk variëren met de vulling.
    Zo maak ik met wraps een Mexicaanse lasagne.

    • Brenda says

      Dat is ook een goed idee Caroline, een lasagne van wraps maken.

  3. Kim says

    Zoooo ! Die ziet er wel heel lekker uit Bren :). Ga ik ook zeker een keer maken !

  4. Laura's Bakery says

    Zooo lekker! Wij maken het hier ook wel eens en ik ben er gek op!

  5. Nell Nijssen says

    Ook ik vind dit een supergoeie tip! Fijn ook dat dit de oven in gaat. Ik vind gewone wraps altijd zo snel koud worden. En ik haat koud eten

    • Brenda says

      Dit blifjt inderdaad goed warm Nell :)

  6. Sabine says

    Onwijs leuk idee. We zijn hier in huis gek op Mexicaans eten en op wraps (vooral de man in huis), dus dit ga ik sowieso een keer maken binnenkort.

    • Brenda says

      Ja, doen! Dan is dit zeker een tip!
      Bij ons komt dit ook vaker op tafel.

  7. Marian says

    Leuk idee! Ga ik proberen

  8. Marcia says

    Goed recept, weer eens wat anders!

  9. Margriet says

    Ik ben van plan om dit recept aankomend weekend te maken. :) Hij lijkt me zo lekker!
    Wel heb ik een vraagje. Er staat in het recept ‘Schep de maïs met de gezeefde tomaten en water door het gehaktmix.’ Over welk water gaat dit? Het water dat bij de mais zit, of moet je zelf nog water uit de kraan toevoegen. Zo ja, hoeveel? Ik hoor het graag. :)

    • Brenda says

      Hi Margriet, goed dat je het zegt, dat was ik vergeten. Het gaat om 100 ml water. Heb het er in het recept bijgezet. Laat je weten hoe de wraptaart gemaakt heeft?

      • Margriet says

        Uiteraard! En hopelijk denk ik er aan om foto’s te maken, want de sperziebonenschotel is al tot 2 keer toe op gegaan zonder foto’s te maken. :’) Had gewoon zo’n trek er in, haha!

        • Brenda says

          Al twee keer? Dat is een goed teken!

  10. Irene says

    Super lekker. Heb er mijn eigen draai aan gegeven. Voor herhaling vatbaar.

    • Brenda says

      Top, je kunt alle kanten kanten op met dit recept :)

  11. suzan says

    ik heb ‘m gemaakt en hij is super! bedankt voor het fantastische idee!

  12. Kees says

    Hallo Brenda,

    Wat een geweldig lekker uitziend gerecht. Gaan we zeker een keertje maken.
    Mag ik je misschien een vraagje stellen? Ik ben op zoek naar een tortillamaker/machine.
    Kun je misschien een adres of bedrijf geven waar we er een zouden kunnen kopen?
    Alvast heel erg bedankt voor eventuele ideeën.

    Kees

  13. René de Wit says

    Hallo:

    Gisteravond de wraptaart gemaakt. Hier en daar moest ik creatief omspringen met de ingredienten, maar het was een geweldig lekkere taart. Hartelijk bedankt.

  14. Hans says

    Hallo,

    Vandaag de Tart aan het maken de mix is al heerlijk straks afmaken.
    Bedankt voor recept

  15. Marieke says

    Heerlijke taart. . Makkelijk te maken! Nu al 2x een groot suc6 geweest tijdens een etentje met mensen!

  16. Emmy says

    Hallo Brenda,

    Wat een super recept!!! We hebben vanavond heerlijk gegeten van deze taart. Ik heb wel nog een leuke variatie. ik heb op de bovenkant van de taart tortilla chips(Chili smaak) gedaan met kaas erover. Het snijden ging wat moeilijker maar het zag er erg feestelijk uit. We vonden de chips bovenop allemaal erg lekker.
    Ik heb al verschillende recepten gemaakt van jou site en ze zijn altijd heerlijk:)

    Groetjes!!

  17. maron thuenissen says

    Ikzelf gebruik voor snelle taart de rest van mijn eigengemaakte bolognesesaus, hier voeg ik wat mexicaanse kruidenmix aan toe.
    op iedere wrap, dun laagje finesse, laagje saus, daar,overheen repen rode of gele paprika en dunne uienringen.
    tip; op de bovenste wrap een dikke laag blue band finesse voor verrijken( i.p.v. creme fraiche;maar 15% vet) smeren en daarover de geraspte kaas.
    Afbakken en smullen maar!

  18. Anthe says

    Hallo Brenda,

    Waar kan ik zo’n bakje tacokruiden kopen?

    Groet, Anthe

    • Brenda Kookt says

      Bij de Turkse supermarkt verkopen ze bakjes met kruiden. Maar tacokruiden zijn ook verkrijgbaar in de supermarkt. Dan zitten ze meestal in een zakje. Ze liggen dan meestal bij de verpakkingen met wraps.

      • Anthe says

        Bedankt voor je reactie. Ik ken inderdaad die zakjes, maar ben nieuwsgierig naar die bakjes!

  19. agnes says

    Hallo Brenda, De taart is afgelopen woensdag door Jeanine gemaakt. Zij vond hem superlekker. Ik ga hem dit weekend maken. Ben beniewd. Je hoor het nog van mij. De foto van de taart heeft ze op facebook gezet en kreeg meteen reacties van vrienden of zij het recept mochten hebben. Zij heeft natuurlijk jouw site aanbevolen. Groetjes, Agnes

  20. Manu Zacharias says

    Hoi Brenda, ik heb je wraptaart al verschillende keren gemaakt. Elke keer weer net iets anders. Het is een makkelijk recept, lukt altijd en ziet er spectaculair uit. Een lekkere verse salade erbij en je bent klaar. Dank je wel!!!

  21. Esther says

    Net als je andere recepten, het was weer heerlijk. Bij mij was ie wel iets te nat (liep veel vocht uit), misschien omdat ik de tomaat zelf had gezeefd? Maar hij was desondanks heerlijk :-)

    • Brenda Kookt says

      Wat jammer dat er veel vocht uit liep. Had je bij het opmaken van de ‘taart’ ook al het idee dat de saus erg vochtig was?

  22. Anna-Marie says

    Ik zie dat er op de taart ook nog cherrytomaatjes liggen. Voeg je deze toe als alles klaar is of gaan ze ook de oven in?

    • Brenda Kookt says

      De tomaatjes bovenop heb ik voor het serveren toegevoegd, ze gaan niet de oven in. Al zou dat wel kunnen als je dat lekker vind :)

  23. Janiek says

    Wat een heerlijk gerecht! Gisteren voor het eerst gemaakt omdat ik gasten kreeg, hij is met vier personen helemaal opgegaan. Ik ga hem zeker vaker maken :)

  24. cindy says

    heerlijk recept dit word er 1 om te onthouden. Ook met burrito mix lekker (wij hadden geen taco mix in huis)

  25. Miranda de Wit says

    Hoi Brenda,
    Regelmatig probeer ik je recepten er zijn er al diverse in mijn recepten boekje beland. Kortom dus erg lekker. Vandaag hebben we de Mexicaanse wraptaart gegeten, Hiervoor heb ik garlic wraps gebruikt (bij de Deka verkrijgbaar), erg lekker!
    Succes verder met je recepten en site, ik blijf je volgen!
    Groetjes, Miranda

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je een reactie achter laat Miranda. Super leuk om te horen, én leuk dat je me blijft volgen :)

      • r van kalkeren says

        Ik heb al een keer een wrapstaart gemaakt maar dan zat er tussen iedere wraps cream frais en geraspte kaas . Ook erg lekker.

  26. Carijn says

    Ik heb de taart vanavond gekookt en hij was erg lekker! Zelfs mijn kinderen smulden ervan en dat zijn nogal kritische eters!

  27. Brigitte Lutgens says

    Beste Brenda,
    Heb vanavond voor de eerste keer je Mexicaanse wraptaart gemaakt en het was een groot succes!
    Hartelijk bedankt!
    Brigitte

  28. cindy\ says

    heerlijke taart wij gebruiken dezelfde ingrediënten voor totaal 3 personen maar gebruiken minder wraps zodat deze minder machtig is…. als we met meer dan 3 eten dan gebruik ik meer wraps dan is het machtiger en is het ook voldoende.
    Het is een ideaal recept omdat je er goed mee kan varieren…

  29. Judith says

    Hij was superlekker. Komt hier zeker vaker op tafel!

  30. Lenie says

    Wat een goed idee, vind wraps altijd zo lastig eten, en hiervan kan je, als je alleen bent, twee dagen eten of de andere helft invriezen.

  31. Laura says

    Een wraptaart, alleen staan er bij de ingrediënten geen wraps vermeld? ;p
    Hij lijkt me wel super lekker, ga hem zeker eens maken.

    • Laura says

      Oeps, ik keek er over heen. SOrry!

  32. Gwendolyn says

    Vandaag de wraptaart gemaakt maar hij viel hier niet in de smaak.
    De wraps’s waren glibberig geworden door de saus en daar houden we niet van.
    Misschien heb ik iets verkeerd gedaan?

    • Brenda Kookt says

      Wat jammer Gwendolyn. Ik moet zeggen dat dat mij niet is opgevallen (al die keren dat ik hem gemaakt heb). Heb je de taart wel nog in de oven gehad?

      • Gwendolyn says

        Uiteraard is de taart in de oven geweest ;-)
        Het lijkt wel of de wraps te nat waren en daardoor glibberig zijn geworden.

        • Mariëlle says

          Ik heb vanavond geen water toegevoegd, want vocht is er natuurlijk ook van de gez tomaten aanwezig. Misschien een tip?

  33. Annemarie Aker says

    Dank je wel Brenda, dit gaan we vanavond eten! Even een origineel serveeridee, hopelijk vinden mijn meiden het een succes.

  34. Marit says

    Kun je deze wraptaart ook een dag van te voren maken? is hij dan ook nog lekker smeuïg?

    • Brenda Kookt says

      Hij wordt door de tweede keer opwarmen wel iets droger. Ook kun je hem bijvoorbeeld al maken en dan nog niet in de oven verwarmen.

      • Marit says

        Ja dat was ook de bedoeling, maken en dan later in de oven, wordt ie dan wel warm met 20 minuten in de oven?

        • Brenda Kookt says

          Dat moet je even aankijken, na 20 minuten even checken of hij goed warm is. Anders nog 10 minuutjes extra.

  35. Annet says

    Was weer erg lekker. Altijd een succes.

  36. Mariëlle says

    Vanavond deze taart gemaakt. Wat een heerlijk recept!! Zelf heb ik bij de derde en de bovenste laag de wrap ingesmeerd met crème fraiche, zodat de smaak door het gerecht zit. Wat een zalig gerecht! Ook m’n tafelgenoten erg blij gemaakt. Het bleef heerlijk warm, terwijl normaal als ik wraps eet, ze bijna lauw zijn. Jum, voor herhaling vatbaar!!

  37. Nel says

    Kan ik de taart invriezen ?

    • Brenda Kookt says

      Je kunt de taart (of restjes) invriezen. Zelf vries ik vaak de restjes in. Dit bewaar ik in een plasticbakje of als de taart mooi compact is in een diepvrieszak.

  38. Ina Kamp says

    Hallo Brenda,

    Vanavond deze taart gemaakt. Hij was heerlijk!! De saus was wel wat dun waardoor mijn springvorm heeft gelekt. Gelukkig heb ik wel een opvangplaat in mijn oven geschoven. De schade viel mee.

    Deze week een nieuwe springvorm aanschaffen.

    Groetjes, Ina

  39. Ron says

    Ziet er lekker uit. Ik heb zelf laatst ook een wraptaart gemaakt, maar totaal weer anders dan die van jou qua ingredienten. Als je hem wilt proberen check mijn website. :) Ga deze ook een keertje proberen.

  40. Veronique says

    Vanavond eens aan deze taart gewaagd. Hij was lekker, maar ik miste de pit een beetje. Volgende ronde mijn eigen draai eraan geven :-)

    Dank je wel voor het recept!