Ga naar de inhoud

Lasagne met een groen dekentje

Lasagna met een twist! Namelijk spinazie. Uiteraard zonder pakjes en zakjes. De bechamelsaus met spinazie geeft de lasagne net iets extra’s!

35 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagne met een groen dekentje

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazieOngelooflijk dat ik een paar jaar geleden geen pasta ‘lustte’. Gelukkig heeft J. me inmiddels overtuigt met ‘zijn macaroni’. Nadat ik dat een paar keer gegeten had was ik om. Vandaag het recept van lasagne met spinazie, een groen dekentje.

Nu ben ik helemaal into pasta! Ik varieer met verschillende soorten pasta, sausjes en groenten.

Op mijn blog zijn al een aantal verschillende pasta gerechten voorbij gekomen.
Maar nog geen echte lasagne! Er staat wel een lekkere lasagne-salade caprese op. Maar geen warme lasagne met tomatensaus.
Tot vandaag!

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

We eten bijna nooit hetzelfde lasagne recept, iedere keer voegen we er iets anders bij.
Dit recept is niet van mezelf, maar van een bezoekster van mijn blog. Nienke, bedankt voor de inspiratie.

Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Het is een lekkere lasagne, zonder pakjes of zakjes, en zonder ingewikkelde dingen.

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

Het ‘groene dekentje’, de bechamelsaus met spinazie, geeft de lasagne iets extra’s.

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

Ingrediënten

personen

Bechamelsaus:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne met een groen dekentje

Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C . Vet een ovenschaal in.

2
Stap 2

Bak het gehakt rul en voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout toe. Voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken.

3
Stap 3
Voeg dan de tomatenblokjes en tomatensap toe, laat dit pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat.
4
Stap 4
Voeg als laatste de verse basilicum toe.
5
Stap 5
Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarop een plakje kaas en een vel lasagne. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn.
6
Stap 6
Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C .
7
Stap 7
Verwarm 5 minuten voor de lasagne klaar is de boter en voeg daar bloem aan toe.
8
Stap 8

Roer dit met een garde door tot een roux ontstaat (soort gebonden ragout). Laat dit even gaar worden en voeg langzaam de bouillon met de melk toe tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de spinazieblokjes er bij en een beetje peper.

9
Stap 9
Laat de spinazieblokjes smelten en roer de bechamelsaus goed door.
10
Stap 10
Als de lasagne gaar is schenk je de bechamelsaus over de schotel. Eet smakelijk!
11
Stap 11
(De ovenschaal met bechamelsaus gaat niet meer in de oven.)

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

11 reacties

Linda

Welke bouillon gebruiken jullie?

Laat een bericht achter

M. Molhoek

Deze lasagne is echt onze favoriet geworden! We eten em zeer regelmatig! En invriezen gaat prima! Zelfs met het groene dekentje ;-)

Laat een bericht achter

dorien

Hi Brenda, Gebruik je spinazie a la creme of "gewone" spinazie ? Ik ga hem deze week proberen te maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb gewone spinazie uit de vriezer gebruikt. Geen crème om dat ik de spinazie door de bechamelsaus roer.

Linda van Loon

Hey Brenda, Ik ben de lasagne nu aan het maken en zie nu al dat ik heeeel veel ga overhouden. Zou de lasagne ingevroren kunnen worden denk je? Groetjes, Linda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Linda, ik ben bang dat mijn reactie te laat is. Maar de lasagne zou je in kunnen vriezen, het groene dekentje zou ik dan niet invriezen. Ik weet nl niet of dat goed gaat.

Monique

Hoi Brenda, Vanavond je lasagne gegeten of die van Nienke????;-) Heerlijk....! Zelfs m'n kid's hebben er heerlijk van gesmult!! Laatst ook je sperziebonen schotel gemaakt, was ook heerlijk! Ik hou je site in de gaten!!! Groetjes Monique

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk zeg! Deze is inderdaad van Nienke :-)

Kim

Jeetje wat ziet dit er heerlijk uit! Ga 'm ook maar eens proberen.

Laat een bericht achter

Nienke

Wow.. toen ik zag lasagne met groen dekentje dacht ik .. lekker.. ik ga mijn lasagne weer eens maken en nu zie ik dat je me zelfs als inspiratiebron hebt gebruikt.. Wat is dit lekker hè!

Laat een bericht achter

Brenda

Ja, jouw lasagne! Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op