Lasagne met een groen dekentje

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazieOngelooflijk dat ik een paar jaar geleden geen pasta ‘lustte’. Gelukkig heeft J. me inmiddels overtuigt met ‘zijn macaroni’. Nadat ik dat een paar keer gegeten had was ik om. Vandaag het recept van lasagne met spinazie, een groen dekentje.

Nu ben ik helemaal into pasta! Ik varieer met verschillende soorten pasta, sausjes en groenten.

Op mijn blog zijn al een aantal verschillende pasta gerechten voorbij gekomen.
Maar nog geen echte lasagne! Er staat wel een lekkere lasagne-salade caprese op. Maar geen warme lasagne met tomatensaus.
Tot vandaag!

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

We eten bijna nooit hetzelfde lasagne recept, iedere keer voegen we er iets anders bij.
Dit recept is niet van mezelf, maar van een bezoekster van mijn blog. Nienke, bedankt voor de inspiratie.

Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Het is een lekkere lasagne, zonder pakjes of zakjes, en zonder ingewikkelde dingen.

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

Het ‘groene dekentje’, de bechamelsaus met spinazie, geeft de lasagne iets extra’s.

Lasagne met groen dekentje, Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie-bechamelsaus

Lasagne met een groen dekentje

Aantal: 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 400 gram Italiaanse roerbak  groenten
  • 1 doosjes champignons (250 gram)
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 6 plakken belegen kaas (van die voorverpakte)
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • tijm
  • rozemarijn
  • teentje knoflook
  • 80 gram ongekookte lasagne vellen
  • peper, zout
  • Bechamelsaus:
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 200 cc bouillon
  • 100 ml melk
  • 6 bolletjes diepvries spinazie
  • peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C .Vet een ovenschaal in.
  2. Bak het gehakt rul en voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout toe.  Voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes en tomatensap toe, laat dit pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat.
  4. Voeg als laatste de verse basilicum toe.
  5. Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarop een plakje kaas en een vel lasagne. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn.
  6. Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C .
  7. Verwarm 5 minuten voor de lasagne klaar is de boter en voeg daar bloem aan toe.
  8. Roer dit met een garde door tot een roux ontstaat (gebonden soort ragout). Laat dit even gaar worden en voeg langzaam de bouillon met de melk toe tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de spinazieblokjes er bij en een beetje peper.
  9. Laat de spinazieblokjes smelten en roer de bechamelsaus goed door.
  10. Als de lasagne gaar is schenk je de bechamelsaus over de schotel. Eet smakelijk!
  11. (De ovenschaal met bechamelsaus gaat niet meer in de oven.)
https://www.brendakookt.nl/2013/01/29/lasagne-met-een-groen-dekentje/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Nienke says

    Wow.. toen ik zag lasagne met groen dekentje dacht ik .. lekker.. ik ga mijn lasagne weer eens maken en nu zie ik dat je me zelfs als inspiratiebron hebt gebruikt..

    Wat is dit lekker hè!

    • Brenda says

      Ja, jouw lasagne! Heerlijk!!

  2. Kim says

    Jeetje wat ziet dit er heerlijk uit! Ga ‘m ook maar eens proberen.

  3. Monique says

    Hoi Brenda,
    Vanavond je lasagne gegeten of die van Nienke????;-) Heerlijk….!
    Zelfs m’n kid’s hebben er heerlijk van gesmult!!
    Laatst ook je sperziebonen schotel gemaakt, was ook heerlijk!
    Ik hou je site in de gaten!!!
    Groetjes Monique

  4. Linda van Loon says

    Hey Brenda,

    Ik ben de lasagne nu aan het maken en zie nu al dat ik heeeel veel ga overhouden.
    Zou de lasagne ingevroren kunnen worden denk je?

    Groetjes,
    Linda

    • Brenda Kookt says

      Hoi Linda, ik ben bang dat mijn reactie te laat is. Maar de lasagne zou je in kunnen vriezen, het groene dekentje zou ik dan niet invriezen. Ik weet nl niet of dat goed gaat.

  5. dorien says

    Hi Brenda,
    Gebruik je spinazie a la creme of “gewone” spinazie ?
    Ik ga hem deze week proberen te maken.

    • Brenda Kookt says

      Ik heb gewone spinazie uit de vriezer gebruikt. Geen crème om dat ik de spinazie door de bechamelsaus roer.

  6. M. Molhoek says

    Deze lasagne is echt onze favoriet geworden! We eten em zeer regelmatig! En invriezen gaat prima! Zelfs met het groene dekentje ;-)

  7. Linda says

    Welke bouillon gebruiken jullie?