It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

DSC_0703 tekst

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: Kip Cajun Wraps!

Deze heerlijke kip-cajun wraps hebben we gegeten op de verjaardag van J. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en eigenlijk iedereen het lekker vind gingen we voor de wraps. En omdat het eens iets anders is dan soep met een broodje kroket.

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond.
Verschillende variaties waren mogelijk. Hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes..

We hebben iedereen aangeraden ook een  kip-cajun-wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker!

Kip-Cajun Wraps

Ziet dit er niet uit om op te vreten?

Yummy!

Kip-Cajun Wraps

Kip-cajun-wraps met spek

Ingrediënten voor 6 wraps:

  • 6 wraps
  • 2 kipfilets
  • 12 plakjes spek
  • ijsbergsla
  • handje pijnboompitjes
  • peper
  • zout
  • cajunkruiden
  • paneermeel
  • ei
  • bloem
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • crème fraîche

Bereiding:

Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.

Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.

Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.

Beleg de wraps als volgt:
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.

Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.

 

Bron: het originele recept staat in een van de  ‘Kook Ook’ boekjes

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. jorien says

    Alles selecteren en plakken maar! Deze staat ook weer op me bureaublad. Xx jo

    • Brenda says

      Netjes!

      Tip: door op het printicoontje te klikken kun je de recepten ook opslaan als pdf.

  2. Lisa says

    Deze wrap lijkt me erg lekker, ga hem zeker een keer maken!

  3. Laura Louise - Fablouise says

    Wauw, dat ziet er lekker uit!

  4. Les is more says

    Sweet baby, dit ziet er heerlijk uit! Ik zie heel veel lekkere recepten voorbij komen, leuk blog!
    xoxo

    • Brenda says

      Dank je wel :-)

  5. Mariska says

    Ik heb deze wraps gemaakt en ze waren echt heerlijk!!!

  6. Laura says

    Morgen voor de tweede keer maken! Hoe lekker kan je het maken! Mmmmm.

  7. Janny says

    Het water loopt me in de mond! Gelijk uitprinten en volgende week proberen! Volgens mij moet dit ook bij de kids in de smaak vallen :-)

  8. Bertme says

    Gister avond gemaakt mmmmmmmm
    Voor herhaling vatbaar hoor…

  9. Nicole says

    Ha Brenda, wat een heerlijke wraps zijn dit. Vandaag voor ons gezin gemaakt; waren zeer enthousiast. Mocht het in ieder geval vaker maken. Ook jouw tips voor een feestje/etentje neem ik zeker mee. gr. Nicole

  10. Alice says

    Hmmm, ziet er heerlijk uit, heb de ingredienten in huis gehaald, maar welk soort spek moet er bij?

    Groetjes Alice

  11. Alice says

    Thanks voor je antwoord Brenda, wij hebben het gegeten en we vonden het heerlijk. Nou is ons niet echt duidelijk of je het koud serveert of toch warm (koelt wel snel af)

    • Brenda Kookt says

      Het kan allebei. Zelf eet ik de avond zelf meestal warm en de dag erna koud bij de lunch.

  12. Désirée says

    Ziet er lekker uit! Kun je ze ook koud eten bij bijvoorbeeld een picknick?

  13. Monique says

    We hebben het net gegeten. Heerlijk. Dit blijft.

  14. kristel says

    Vandaag voor de 2e keer gemaakt!
    Een groot succes, vooral met dit zomerse weer :-)

    • Brenda Kookt says

      Wat goed Kristel. Ik denk dat wij deze ook maar weer eens op tafel moeten zetten :)

  15. Onno says

    Beste Brenda,

    Op zoek naar een wrap recept met kip kwam ik deze tegen en was meteen enthousiast. Dus gelijk naar de winkel om wat benodigdheden in huis te halen die ontbraken. En ik kan je zeggen, de maaltijd beviel bij ons hele gezin!
    Ondertussen hebben we dit vaker gegeten. Het is echt een makkelijk en super lekker recept!

    Bedankt voor het delen :-)

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je een berichtje achter laat Onno. Leuk om te horen! En niet te danken :)

  16. Monique says

    Woensdag deze wraps gemaakt en ze waren super! Zelfs mijn vriend vond ze heerlijk. Vandaag koud gegeten en dan zonder de crème fraiche en ook dit was heerlijk.

  17. saskia says

    Amai, deze wrap viel bij ons in de smaakt!
    Zeker voor herhaling vatbaar…
    smakelijk!

  18. saskia says

    mja, vraagje de creme fraiche gewoon uit het busje erop smeren of wat opkloppen tot “slagroom”?
    stond niet in het recept dus nie opgeklopt maar dan is het zo lopend?
    was echt lekker…

  19. Rens says

    Vanavond deze wraps gemaakt, want ziet er inderdaad heerlijk uit. Ziet, want met de ‘gewone’ Cajunkruiden uit de supermarkt (huismerk C1000) royaal ingewreven zoals beschreven, is het echt veel te zout!

    • Brenda Kookt says

      Wat vervelend om te horen Rens, echt zonde dat de kruiden zo zout waren. Ik gebruikte de kruiden van Verstegen.

  20. Sascha says

    Hoi Brenda,

    Sounds pretty good! Nam je grote of kleine wraps? Was dit als avondmaaltijd? Heb je nog een tip wat je erbij kunt serveren?
    Ben ik benieuwd naar omdat ik het avondmaaltijd wil maken en ik me afvraag of het voldoende is.

    Hoor ik graag snel van je!

    • Brenda Kookt says

      Hi Sascha, ik nam grote wraps, het was een avondmaaltijd. Aan 2 wraps had ik voldoende.

  21. suzanne says

    Dit was echt heel erg lekker, ze komen zeker vaker op het menu. Bedankt voor het recept.

  22. sander says

    Gisterenavond deze wraps gemaakt en idd, ze waren heerlijk! Ik heb alleen als extra de helft van de paneermeel vervangen door sesamzaad.

  23. Els says

    Wat is dit lekkerrrrrrrrr! Ik had geen cajun-kruiden, dus het is een combi van kippekruiden, pitta-kruiden, peper en zout geworden, maar oh boy, oh boy, wat heeft het gesmaakt!

      • Els says

        Had nog wat kip en spek over, dus deze middag meegenomen als lunch en idd: koud is ie ook erg lekker!
        Heb je site nog niet zo lang geleden ontdekt, maar bij deze heb je een grote Belgische fan erbij!

      • Els says

        Vandaag bij de AH cajun-kruiden gekocht, dus ben benieuwd hoe de volgende editie gaat smaken nu ik de juiste kruiden heb :o)

  24. Monica says

    Kip cajun wrap

    Hi, ik mis het gehakt burrito mengsel recept bij deze, klopt dat?
    Groetjes, Monica

  25. mar says

    Beste brengt, ziet er goed uit. Wil hem graag maken maar ik heb moeite met de hoeveelheden voor de saus. waar moet ik ongeveer aandenken? qua verhoudingen mosterd crème fraiche enz

  26. Judith says

    Vanavond deze wraps gemaakt; we vonden ze allemaal heerlijk! Eten we zeker vaker. Ik ben wel benieuwd wat jouw favoriete recepten zijn!

  27. Femke says

    Heb ze net gemaakt, mijn vriend, zus en ik vonden ze heerlijk!

    Lekker die gepaneerde kip ook :)

  28. Yolande says

    Super recept. Dit is hier thuis echte een grote favoriet geworden! Cajun kruiden zijn ook heel makkelijk zelf te maken trouwens :-)

    • Els says

      Hoe maak je dit zelf?

  29. Dianne says

    Ik heb deze wraps vandaag gemaakt en wat waren ze lekker! Super combinatie. Ik heb zelf nog wat gekarameliseerde uienringen erbij gedaan :)

  30. Juliët says

    Heerlijk, zeker een blijvertje wat mij betreft. Alleen, wat iemand anders al opmerkte, bij mij ook veel te zout met de cajunkruiden uit de supermarkt. De volgende keer maar zelf het kruidenmengsel maken of zeker de helft minder gebruiken. Dat maakt het perfect, denk ik!

  31. Els says

    Wou deze vanavond nog eens maken, maar ik bleek geen wraps in huis hte hebben. Dan maar pitta-broodjes in de broodrooster gestoken en daar alles tussengedaan. Mega-lekker!

  32. Lianne says

    Net gemaakt en het was super lekker!

  33. Juliët says

    Echt m’n favoriete recept geworden dit! Heerlijk! Was bij mij de eerste keer ook te zout, dus de keer erop gewoon een stuk minder kruiden en toen was het prima.

    • Juliët says

      Haha oeps, ik zie nu dat ik al eerder had gereageerd. ?