Fussilli met cervelaatworst en roomkaas

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Pasta eten wij meestal met gehakt. Afgewisseld met kip. Maar op een gegeven moment wordt dat saai. Dan heb je even genoeg kip of gehakt gehad. Dan wil je iets anders.

Doordat de rijst met chorizo ons ontzettend lekker is wilde ik ook zoiets met pasta eten. In plaats van chorizo is het cervelaatworst geworden.

Fussilli met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Het snijwerk.. er gaan namelijk lekker veel groenten in. Courgette, wortel, champignons.
En natuurlijk de fussili met cervelaatworst en roomkaas!

Fusilli met cervelaat en roomkaas

De roomkaas smelt lekker door de warme pasta en groenten heen. Hierdoor wordt het een heerlijke romige pasta.
Een beetje kruiden erbij, en knoflook. En klaar is ie, een lekkere romige pasta.

Pasta, met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Fusilli met cervelaatworst en roomkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram fusilli
  • 2 (medium) wortels
  • 125 gram cervelaatworst
  • 125 gram champignons
  • halve courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram roomkaas (ongeveer 2 grote eetlepels)
  • handje verse bieslook en peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de wortel in blokjes en de champignons in plakjes, de courgette en cervelaatworst in halve maantjes.

Bak de cervelaatworst aan (dit kan zonder boter of olie). Voeg de wortel toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de champignons, courgette en uitgeperste knoflook toe. Bak dit ook even mee zodat de courgette beetgaar wordt.

Giet de pasta af. Meng de roomkaas, peper, zout en verse kruiden door de pasta.
Voeg tot slot de groenten bij het pasta-mengsel.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. MySuperSweetLife says

    Dit ziet er echt heerlijk uit, krijg er gewoon honger van! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook
    eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

    • Brenda says

      Hoi Tineke, dank je wel. Leuk dat je me volgt!
      Jouw blog kende ik nog niet, zal ook eens bij jou langskomen :)

  2. Dominique says

    Na een verjaardag hadden we nog een soort cervelaatworst over en roomkaas, dus dit gerecht gemaakt met de ‘restjes’. We hadden in plaats van fusilli vlindertjes gebruikt. Cervelaat door een pastagerecht was weer eens wat anders dan we normaal doen en erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

    • Brenda says

      Goed om te horen Dominique :-) Ik hoop dat de Provençaalse roerbak gister ook voor herhaling vatbaar was.

  3. Sanne says

    Wooooow, deze was lekker! Inderdaad wilden wij eens een keer wat anders dan gehakt. Zeker voor herhaling vatbaar!