Pasta met Spinazie & Zalm

Pasta met spinazie en zalm Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.
Pasta met spinazie en zalm

Restje spinazie in de vriezer, restje gerookte zalm, beetje ricotta , een citroen in de koelkast én een handje pijnboompitjes. DSC_0032

Hieruit voort kwam deze makkelijke snelle pasta.

Ideaal om je restjes op te maken. Een heerlijke maaltijd na een werkdag.
Ook erg makkelijk om dit voor 1 persoon te maken, dat deed ik namelijk ook ;-)DSC_0069

Pasta met spinazie en zalm

Ingrediënten per persoon:

  • 100 gram pasta
  • 50 gram zalm
  • handje pijnboompitjes
  • spinazieblokjes uit de vriezer (ongeveer 1/3 pak)
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel ricotta
  • knoflookpoeder
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het chalotje aan.
Meng het shalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.

Eet smakelijk!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. astrid says

    ha die Brenda,

    Lijkt me heerlijk, ben gek op spinazie en zalm. Ga het zeker uitproberen, maar ik denk dat ik dan voor de wilde spinazie ga.

    groetjes astrid

    • Brenda says

      Ja, dat kan natuurlijk ook. Bij mij moest de diepvries-spinazie op ;-)

  2. astrid says

    Heerlijk,
    groetjes astrid

  3. Lisa says

    Ik heb nooit ricotta in huis. Kan ik hier ook iets anders voor gebruiken?
    Lijkt me wel erg lekker namelijk, de pasta met zalm en spinazie.

    • Brenda says

      Je kunt ook crème fraîche gebruiken, in plaats van de ricotta.

  4. Nathalie Eggels says

    Ziet er geweldig lekker uit! :D Vind het juist fijn om te zien dat jij producten gebruikt (zoals diepvriesspinazie) die half Nederland wel toevallig in hun vriezer heeft liggen.

    Lekker toegankelijke recepten :)

    • Brenda says

      Dank je Nathalie, dat is leuk om te horen :)

  5. Paula says

    Hoi, ik heb deze pasta vanavond gegeten, en hij was heeeerlijk!
    Ik heb alleen de ricotta vervangen met Philadelphia-light bieslook.
    Ik ga hem zeker nog een een keer maken, bedankt!
    Groet van Paula

  6. Isis says

    Variant hierop:

    Pasta, spinazie a la creme, verse zalm uit diepvries( rul gebakken) ontvelde tomaten in stukjes, lente uitjes in stukjes (lekkere bite) en boursin cuisine knoflook……ook erg lekker.

    In het verleden heb ik ook wel eens zalm pakketjes gemaakt in folie uit de oven.
    Zalm, daar legt je ontvelde schijfjes tomaat op, met de lente uitjes en een schep boursin cuisine erop, folie dichtvouwen en in de oven.
    Is ook erg leuk om dit pakketje opengevouwen te serveren bij de aangemaakt pasta met spinazie en rest van de boursin als saus er doorheen

  7. Fralali says

    Ik gebruik meestal Boursin Cuisine of Creme fraiche hierbij, meestal de light versie.

  8. Wilma says

    Heerlijk! Snel klaar, restjes uit de diepvries op en lekker gegeten. Wat wil je nog meer?

  9. Esther says

    Hmm, heerlijk en makkelijk recept!
    Deze ga ik zeker vaker maken

  10. Carla says

    Volgens mij gemakkelijk om te maken. En gauw klaar. Ga het uit proberen.

  11. Mirjam says

    Vanavond gemaakt met een restje verse spinazie. Erg lekker en supermakkelijk. Zelf nog wat kappertjes erdoor gegooid en de pijnboompitjes weggelaten.

  12. Pauline says

    Dit was een lekkere pastagerecht!
    Ik had nog nooit ricotta gegeten. Dat is lekker zeg!
    Bedankt!