Nachoschotel

Wij eten ’s avonds altijd aan tafel. Maar op zondag vind ik het soms heerlijk om op de bank iets makkelijks te eten. Lekker relaxen, languit op de bank, filmpje erbij. Chillmodus aan.

Deze nachoschotel komt op de relaxte zondagmiddag vaak voorbij. Heerlijke comfortfood.
Het is makkelijk om te maken, en gewoon ontzettend lekker.

Gehakt kan niet ontbreken in mijn nachoschotel, en nacho’s natuurlijk ook niet.
Ook doe ik er altijd paprika, ui en tomaat door. En kruiden, en geraspte kaas.

Lekker om ijsbergsla bij de nachoschotel te eten. Én een sausje mag ook niet ontbreken.
Guacamole, Sweet Chilisaus of crème fraîche.

Kun je niet kiezen? Dan neem je ze toch lekker alle drie?

Ik eet dit lekker als hoofdgerecht. Ook kun je dit maken als voorgerecht, een kleinere portie zou ik dan wel aanbevelen.

Nachoschotel

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram gehakt
  • rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • geraspte kaas
  • tortilla chips (nacho’s)
  • half zakje burrito-kruiden.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de ui fijn en bak dit even aan in een koekenpan. Voeg de gehakt bij de ui en bak dit rul.
Snijd de paprika en tomaten in blokjes, de champignons in plakjes. Bak de groenten een paar minuutjes met het gehaktmengsel mee.
Verdeel burrito-kruiden over het gehaktmengsel. Roer goed door en bak dit ook even mee.

Verdeel het gehakt-groentemengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hier tortilla chips bovenop en strooi daarboven de geraspte kaas. Verwarm de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, zodat de tortilla chips warm is en de kaas gesmolten.

Serveer de nachoschotel met ijsbergsla en daarbij een lekker sausje. Bijvoorbeeld Guacamole, Sweet Chilisaus of crème fraîche. Of alledrie.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lieke says

    Hmm, dat ziet er lekker uit!
    Heb zelf ook eens een gerecht gegeten waar nacho’s bij zaten. In de eerste instantie leek dit me helemaal niks, maar het was echt super lekker!

    • Brenda says

      Als je het eenmaal gehad hebt wil je niets anders meer. Chips als avondeten, wat wil je nog meer? ;-)

  2. Lisa says

    Wat een leuk idee. Ik doe weleens wat nachochips in de oven met geraspte kaas. Leuk idee om er een schotel van te maken met gehakt en groente. Ga ik ook eens doen!

  3. Tessa says

    Jaren geleden maakte ik dit zooo vaak. Was echt een favoriet. Maar toen gebruikte ik tacokruiden uit zo’n strooibusje. Weet niet meer van welk merk maar die was zo lekker. Ging uit de handel nooit meer iets soortgelijks gevonden.

    Ik bak meestal ook nog een klein blikje tomatenpuree mee met het gehakt!!

    Goed idee dit, binnenkort maar weer eens maken! :-)

    Groetjes, Tessa

    • Brenda says

      Vervelend als zoiets zomaar uit de handel wordt genomen hé!? Ik gebruikte nu kruiden van de Turkse Winkel. In de supermarkt verkopen ze ook tacokruiden van Santa Maria.
      Een beetje tomatenpuree erbij lijkt me ook lekker. Ik bak wel al een paar tomaten mee, voor de ‘tomatensmaak’;-)

  4. Elseline says

    Ik kwam laatst dit recept tegen en dacht meteen: dit is iets voor mij! Gisteren heb ik het gemaakt en ik heb – samen met mijn vader en vriend – enorm genoten van deze heerlijke schotel, geserveerd met ijsbergsla en tacosaus.

    Bedankt voor het recept!

    Liefs, Elseline

  5. Anja says

    Gisteren dit recept gemaakt, heerlijk vond ik het, mijn mede-eter vond het minder, dit vind chips voor op de bank en niet voor op het eten. Maar ik heb genoten.

  6. Jenny van der Lee. says

    Hoi Brenda we hebben gesmuld van de Nachoschotel en de dip.
    Ik kreeg de tip van Suzanne.
    Super leuke website heb je mijn complimenten hoor.
    Groetjes Jenny.

  7. marjolein says

    Ik maak dit gerecht zelf ook al jaren! Een kleine, maar heerlijke toevoeging:
    Bak samen met de ui, voordat je het gehakt erbij doet, een flinke theelepen Sambal Badjak mee. Krijg je een heerlijke kruidige en lichtpittige smaak van.

    Leg onderop de ovenschaal ook een laagje nacho’s. Die worden heerlijk zacht, heel lekker contrast met de knapperige nacho’s aan de bovenkant.

    Champignons zou ik niet toevoegen, hebben niks te maken met Mexico;) Zoete mais is wel heel lekker erin:)

  8. Sharryl says

    Heerlijk, dit gerecht! Ik hou sowieso al van ovenschotels (ook verschillende van Brenda Kookt!), maar nu zat ik zo te genieten van de veel te hete ovenschotel dat ik zelfs de ijsbergsla vergeten was! Die ga ik zeker nog een keer maken, ook met de nacho’s onderop Marjolein vaak doet.

  9. Alice says

    Alice 12 jaar

    Hij was eeeeeccchhtttt super lekker!!!!!!!!!!!❤️

    • Brenda Kookt says

      Wat goed om te horen Alice! Heb je het helemaal zelf gemaakt? :)

  10. Mirjam Maasland says

    de Nacho schotel staat nu in de oven;-)