Bietjessalade met veldsla

De feestdagen zijn voorbij. We doen weer even normaal. Gezond dus. Na de laatste maanden van 2012, waarin ik heel veel lekkers heb gegeten, eet ik weer lekker veel groente en fruit.

Daarom begin ik met een bietjessalade. En dit is meteen het eerste recept in de 26x Groente-reeks.
Dit jaar ga ik 26 recepten plaatsen met groente in de hoofdrol. De 26x Groente dus! Hierbij klamp ik me vast aan het alfabet. Iedere letter is een recept. Naast hoofdgerechten komen er ook voor- en nagerechten voorbij in deze reeks.

We gaan het niet op volgorde doen. Het mag willekeurig. Daarom begin ik bij de B, van bietjes. Bietjessalade om precies te zijn.

Dus we beginnen 2013 met gezonde ingrediënten. Even geen chocolade, suiker en room. Maar veldsla, bietjes, zilveruitjes, paprika, appel, hazelnoten en tomaat. Met geitenkaas.

Met deze ingrediënten creëer je een gezonde, lekkere en frisse salade.
Wij moeten er nog even op wachten, maar het is alvast zomer op je bord.

Bietjessalade met veldsla

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram bietjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • gele paprika
  • een handje zilveruitjes
  • 4 Cherry tomaatjes
  • veldsla
  • geitenkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Rasp de bietjes, snijd de appel en paprika in blokjes. Snijd de zilveruitjes en tomaatjes in partjes.
Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn en olijfolie. Roer hier de blokjes appel door.

Verdeel in een bord of schaal de veldsla. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes, gehakte hazelnoten en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade.

Als je erg van balsamico houdt (zoals ik) kun je er nog een beetje overheen gieten/sprayen.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. myrthe says

    Heerlijk! Ik ben dol op salades! Deze combinatie heb ik nog nooit gehad! Maar eens uitproberen dus ;)

    • Brenda says

      Ik zeg doen! Deze salade heeft mij ook verrast :-) (in positieve zin ;-))

      • Myrthe says

        Gister debiedtjessalade met veldsla gegeten ik vond hem echt super lekker! Mijn vriend vond hem niet zo lekker hij vond het een rare combinatie …bietjes in een salade.. Maar hij is van huis uit dan ook alleen maar doorgekookte groenten aardappels en een gehaktbal gewend… Heb de rest in een bakje gedaan gaat morgen dus gewoon mee naar mn werk ;) ben benieuwd wat het volgende recept van 26X groenten wordt :)

        • Brenda says

          Mijn vriend vond dit ook geen succes ;-) Zelf was ik ook altijd van de gekookte bietjes met aardappelen. Maar sinds deze salade ben ik om.

          Jaa spannend! Voor jou een vraag, voor mij een weet ;-) Het volgende recept van 26x groenten komt volgende week online.

  2. Fatima says

    Ik ben gek op bietjes en je salade ziet er heerlijk uit. Qua ingredienten een leuke combinatie, die gaan we eens proberen.

    • Brenda says

      Leuk Fatima :)

  3. Es says

    Ik ben ook dol op salades, maar in de winter eten we ze weinig. Ik vind het te koud…
    Deze ziet er wel heel erg lekker uit, ik bewaar hem voor wanneer het warmer wordt!

    • Brenda says

      Leuk dat je dit recept bewaard Es.
      In de lente/zomer ben ik ook meer van de salades. Deze salade is ontstaan doordat ik bietjes in huis had, en niet veel tijd had. Bietjessalade was ideaal, en nog lekker ook!

  4. annemarie says

    Hoi Brenda,

    Heb je de bietjes eerst gekookt.
    Ben genieuwd!
    groetjes Annemarie

    • Brenda says

      Hoi Annemarie, ik heb voorgekookte bietjes gebruikt.
      Deze heb ik hierna zelf niet meer gekookt, de bietjes waren al gaar.
      Groetjes Brenda

  5. Cindy says

    Vandaag kom ik per ongeluk op je website en gelijk dit recept geprobeerd.
    Echt heerlijk! Ik kom hier dus vaker ;-)

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk Cindy, welkom! En leuk dat je vaker langs gaat komen :)

  6. Dorine says

    Vanavond gegeten als maaltijdsalade, heerlijk!! Kindjes eten wel liever iets anders ;)

  7. kenneth says

    Wij hebben hem vanavond ook gegeten. Ik heb hem wel wat aangepast omdat het een maaltijdsalade moest worden. Ik heb gekleurde vlinder pasta toegevoegd en daarbij ook kappertjes (een handje) en verse perterselie en pijnboompitjes er overheen gestrooid. Daarnaast heb ik Feta gebruikt ipv geitenkaas.

    Hij viel prima in de smaak bij de jongens, ondanks dat ze niet dol zijn op bietjes. Maar de combinatie maakte blijkbaar veel goed want ik mag hem vaker klaar maken :-)

  8. Jessica says

    Bedankt voor je lekkere recept, Brenda! Ik ben ook aan de slag gegaan met bieten om uit te vinden wat je er allemaal mee kunt (heel veel!). Ik kwam uit op deze appel-bietenspread voor op brood. Misschien is het iets voor je lezers! Je kunt mijn recept nalezen op mijn blog.

  9. Niek says

    erg lekker! bedankt voor je recept. ik heb de paprika nog even 10 minuutjes in de oven gedaan en het vel eraf gehaald.