Krokante kip met honing en mosterd

De krokante kip met honing en mosterd Laatst heb ik bij La Cubanita in Amsterdam tapas gegeten (La Cubanita heeft ook vestigingen in Alkmaar, Delft, Hoorn, Zaandam, Heerhugowaard, Den Haag, Gouda.. en nog veel meer steden). De krokante kip met honing en mosterd is echt een aanrader!

We hebben verschillende heerlijke tapas gegeten. Het rolletje geitenkaas in ham met balsamicodressing was een van onze favorieten, maar ook de kip in honing/mosterd viel ontzettend in de smaak. Daarom besloot ik deze kip na te maken voor een (vroeg) sinterklaasavondje met vriendinnen.

De krokante kip met honing en mosterd

Omdat we allemaal kleine hapjes (soort tapas/high tea) gingen eten heb ik besloten de kip aan een spiesje te rijgen. Voor de kleur heb ik er rode paprika bij gedaan.

De krokante kip met honing en mosterd
De blokjes kip haal je eerst door de bloem, daarna door het ei. Hierdoor ontstaat bij het bakken een krokant laagje om de kip.

De krokante kip met honing en mosterd

Na het bakken roer je de kip even door een soja/honing/mosterd sausje.

De kip en gebakken stukjes paprika rijg je om en om op een spiesje.

De krokante kip met honing en mosterd

Een heerlijke gemakkelijke tapas, ideaal als je veel monden te voeden hebt.

Dit gerechtje kun je ook goed van te voren klaar maken.
Bewaar de gebakken stukjes kip en paprika afgedekt in de koelkast.
Voor het serveren bak je de kip en paprika even op, roer je de kip door de saus, rijg je het aan een stokkie en je kunt serveren.

De krokante kip met honing en mosterd

Pollo rebozado con miel y mostaza
Krokante kip in honing en mosterd

Krokante kip met honing en mosterd

Krokante kip met honing en mosterd

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • ei
  • 3 a 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rode paprika
  • Extra benodigd:
  • satéstokjes

Bereiding:

  1. Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Rol de blokjes door de bloen en vervolgens door het ei.
  2. Bak de kip in een koekenpan aan zodat er een mooi bruin korstje onstaat.
  3. Snijd de paprika in niet te dunnen repen zodat je ze straks aan het spiesje kunt rijgen. Bak de paprika in een koekenpan, bestrooi met peper en zout.
  4. Meng in een kommetje de sojasaus met honing en mosterd. Roer de gebakken kip door dit mengsel zodat het er een beetje aan blijft plakken.
  5. Rijg stukjes kip en paprika om en om aan een spiesje.
https://www.brendakookt.nl/2012/12/30/krokante-kip-met-honing-en-mosterd/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. karin says

    Ik was een van de gelukkige sinterklaas anders:-)!!
    Zat op deze heerlijke kippies te wachten!!!
    Heerlijk!! Toppertje bren!!!
    Xxx

    • Brenda says

      :-) Goed om te horen!

  2. Esther says

    Klinkt erg lekker! Hoeveel eetlepels honing moeten erin? Er staat nu ‘e eetlepels honing’ ;)

    • Brenda Kookt says

      Goed gezien, het gaat om 3 a 4 eetlepels honing in dit geval. Hier wordt de kip lekker plakkerig en zoet van

  3. Johan says

    Niet eerst door de ei en dan pas de bloem?
    Lijkt mij dat de bloem vastplakt door het ei?

    • Brenda Kookt says

      Met paneren haal je het eerst door de bloem en daarna door het ei. Door eerst bloem te gebruiken blijft het ei beter plakken.

      • Anoniem says

        Ik zou het eens andersom proberen, werkt veel beter ;)