Paprika en roomkaas in parmaham

We zijn nog niet klaar met de kersttips. Voorgerecht, hoofdgerechten en toetjes hebben we gehad. Maar ik heb nog een laatste tip voor je, een lekker hapje: paprika en roomkaas in parmaham.

Ik vind het leuk om op verjaar- en feestdagen met verschillende hapjes te experimenteren. Sommige hapjes zijn een blijvertje, en sommige niet. Deze rolletjes met paprika en roomkaas in parmaham zijn zeker een blijvertje. Ik heb ze inmiddels twee keer gemaakt, ze vielen beide keren erg in de smaak.

Ben je nog opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, of misschien alvast voor oud & nieuw? Maak dit hapje met paprika en roomkaas in parmaham!

Voor dit hapje is enige voorbereiding nodig.
Voordeel is wel dat je hier tijdens het feestje geen werk meer aan hebt omdat ze al klaar liggen.

De paprika’s worden geroosterd, zodat je ze daarna kunt ontvellen.

De roomkaas meng je met bosui, oregano, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Op een plak parmaham leg je een stukje paprika en een strook roomkaas-mengsel. Dit rol je strak op.
Laat de rolletjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Snijd de rolletjes voor het serveren voorzichtig in plakjes van ongeveer 1 cm.

Het lijken misschien kleine hapjes (de ogen zijn soms groter dan de maag) maar het hapje is best machtig, dit komt onder andere door de Parmezaanse kaas.

Paprika en roomkaas in parmaham

Paprika en roomkaas in parmaham

Paprika en roomkaas in parmaham

Ingrediënten:

  • 3 paprika's (liefst verschillende kleuren, voor het oog ;-))
  • 125 gram roomkaas
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels verse oregano (ik had gedroogde)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 12 dunne plakjes parmaham
  • peper

Bereiding:

  1. Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  2. Rooster de paprika's: leg de stukken paprika met het vel naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm ze ongeveer 25 minuten op 225ºC zodat de paprika's zwartbladeren. Als de paprika's zwart zijn geworden zijn ze klaar. Plaats de hete paprika's 10 minuten in een afgesloten plastic zak. Hierna kun je het vel van de paprika's verwijderen.
  3. Snijd de bosui fijn, rasp de Parmezaanse kaas,  rooster de pijnboompitjes en snijd ze fijn.
  4. Meng de zachte roomkaas met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, bosui, oregano en een beetje peper.
  5. Leg een plak parmaham voor je neer. Leg hier een stuk paprika op (verwijder uitstekende stukken paprika). Smeer een beetje roomkaas op de reep paprika. Rol het plakje parmaham strak om de paprika heen.
  6. Laat de rolletjes afgedekt een uur in de koelkast opstijven.
  7. Snijd de rolletjes voor het serveren in plakjes van ongeveer 1 cm, steek er een cocktailprikker in.
https://www.brendakookt.nl/2012/12/22/hapje-paprika-en-roomkaas-in-parmaham/

 

Bron: Jannekes

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Laura's Bakery says

    Hmm dat ziet er heel erg lekker uit! Ik vind het ook altijd leuk om kleine hapjes te maken. Deze ga ik onthouden voor het volgende feestje :)

  2. Maxime says

    Misschien lees ik erover heen, maar weet je misschien nog hoeveel hapjes hier ongeveer uit maakte?

    • Brenda Kookt says

      Hi Maxime, hier maakte ik 40 hapjes van. Als je minder nodig hebt kun je het recept halveren, of bijvoorbeeld 1 paprika (1/3 van het recept) gebruiken.

      • Maxime says

        Ik heb dit hapje al heel vaak gemaakt, hij valt goed in de smaak :)