Kerst tip – Toetjes! 2012

 

Na de voor-, hoofd- en bijgerechten zijn we aangekomen bij het toetje van het kerstdiner. Hier kijk ik het meeste naar uit. Ik ben geen zoetekauw, hou absoluut niet van snoep. Maar wel van chocolade, brownies en toetjes!

Als ik uit eten ga hou ik altijd ruimte over voor het toetje. Dus natuurlijk mag er tijdens het kerstdiner geen toetje ontbreken. De lekkerste kersttoetjes van mijn blog heb ik voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat er iets voor je tussenzit.

Hemelse citroen cake/pudding

De naam zegt al genoeg. De Hemelse citroen cake/pudding is om van te smullen!
Ik heb hem gemaakt in een ovenschaal, ook leuk om het in kleine schaaltjes te serveren zodat iedereen een eigen schaaltje heeft (zie mijn facebook-pagina).

Citroen-ricottapannenkoekjes

Heerlijke luchtige pannenkoekjes. Lekker met aardbeien, maar ook met chocoladesaus of kersen.

Snelle Simpele Perzik Tiramisu

Tiramisu, maar dan anders, met perzik.
Snel, simpel en heel erg lekker!

Eton Mess

Eton Mess, ik houd er van! Ik denk dat dit een kanshebber is voor een van de toetjes die ik zelf ga maken.
De meringue kun je zelf maken, of kopen. De meeste supermarkten verkopen dit ook voor de feestdagen.

Limoncello Semifreddo

Deze kan niet ontbreken tussen de kersttoetjes. Een heerlijk fris toetje.  De Limoncell Semifreddo kun je een paar dagen van te voren maken en in de vriezer bewaren. Haal hem minimaal 45 minuten voor serveren uit de vriezer, zodat hij even op temperatuur komt.

Lijkt dit je érg lekker, maar teveel werk? Maak dan de Lemon Tiramisu!
Zelfde smaken, net zo lekker, maar net even anders. Én makkelijk te bereiden.

 

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Sanne says

  Hmmmm….toetjes! Daar kijk ik altijd het meest naar uit:) Ook als we uit eten gaan, dan kijk ik eerst naar de toetjes!

  • Brenda says

   Ik check altijd eerst of er brownies op de kaart staan ;-)

 2. Linda says

  Brenda, de link vorr het recept van Limoncello Semifreddo werkt niet !
  lijkt mij geweldig toetje voor kerst ! Of als onderdeel van een grand dessert.

  • Brenda says

   Hoi Linda, er was inderdaad iets mis met de link. Heb hem opnieuw aangemaakt, nu werkt het weer :)
   Inderdaad een geweldig lekker toetje!

 3. Mariëlle says

  Hmmm, ik ben al aan het watertanden van dit artikel alleen al! Ik kijk zo uit naar de feestdagen en al het lekkere eten dat daar natuurlijk bij hoort! Wij gaan zelf een high tea organiseren voor onze kinderen en partners op eerste kerstdag. Misschien wat anders dan een kerstdiner, maar met zoveel familie is het soms puzzelen om iedereen met de kerst te zien. Ik heb er in ieder geval zin in en deze receptjes komen heel goed van pas!