Kerst Tip – Hoofd- en bijgerechten 2012

Het hoofdgerecht vind ik altijd het lastigste van een menu. Dit komt doordat ik graag wil dat iedereen het hoofdgerecht lekker vind. Het hoofdgerecht zou de ster van de avond zou moeten zijn (die daarna overtroffen wordt door het toetje). Het ‘probleem’ is dat de een houdt van een groot stuk vlees, de ander van een stukje vis met verschillende groenten erbij, en weer een ander heeft het liefst een ‘prutje’ met rijst of pasta.

Voor het hoofdgerecht moeten er dus keuzes worden gemaakt. Om het kiezen iets makkelijker (of misschien juist wel moeilijker?) te maken heb ik een paar heerlijke recepten van mijn blog voor je op een rijtje gezet.
Sommige zijn een volledig hoofdgerecht, maar ik geef je ook een paar bijgerechten die je kunt combineren met andere gerechten.

Aardappeltjes met rozemarijn, tijm en knoflook

Deze aardappeltjes uit de oven zijn een topper! Vol van smaak, goed te maken voor een grote groep mensen én je hebt er weinig werk aan. En.. wie houdt er nou niet van lekker gekruide aardappeltjes?

Beenham op een bedje van zuurkool

Een gerecht dat net even anders is. De zuurkool is vol van smaak, heerlijk!
Ik zou deze zuurkool met beenham serveren als tussengerecht.
En hou je niet van zuurkool? Maak dan alleen de beenham. Dat is zonder zuurkool namelijk ook erg lekker!

Andijvierolletjes met vis

De andijvierolletjes met vis zien er feestelijk uit. Alsof je in een chic restaurant zit.
En ja, ze smaken nog lekker ook!

Gevulde cranberry courgette

Gevulde cranberry courgettes, dat klinkt als kerst toch? De cranberry compote maakt de vulling een beetje zoet. De courgettes kun je serveren met rijst of aardappeltjes.
Als je liever een vulling hebt die hartiger is, ga dan voor  courgettes gevuld met gehakt en tomaat.

Gevulde paprika (rijst, rucola en kip)

Een gevulde paprika ziet er spectaculair uit en is goed voor te bereiden. Deze gevuld met kip,rijst en rucola is heel erg lekker, en een volledig hoofdgerecht.
Serveer je meer dan drie gangen? Zorg er dan voor dat je paprika’s niet té groot zijn.

Wil je een gevulde paprika als bijgerecht serveren? Check dan het recept van gevulde paprika met groenten en mozzarella.

Kiprolletjes met spinazie en ricotta

De kiprolletjes met spinazie en ricotta zijn vol van smaak. Súper lekker!
Met pommes deuches of aardappelschijfjes heb je een heerlijk hoofdgerecht.
Je gasten zullen hiervan smullen.

Kippasteitje van Donna Hay

Bladerdeeghapjes, wie houdt er niet van? Ik wel! Lekker als hapje, maar ook als amuse, bij- of hoofdgerecht. Je bepaald namelijk zelf hoe groot je de pakketjes maakt.
Het kippasteitje van Donna Hay is heerlijk, maar het vispakketje met kabeljauw doet er niet voor onder. Vlees of vis, aan jou de keuze!

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes doen me denken aan kou, warmte, vroeger en gezelligheid. Kerst doet me hier ook aan denken.
Kerst en stoofpeertjes gaan dus super goed samen! (en ze zijn weer heel goed voor te bereiden ;-))

Spinaziesalade

Ga je gourmetten? Maak er dan deze verrassende spinaziesalade bij!
Weer eens wat anders dan een standaard salade van ijsbergsla.

 

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *