Kerst Tip – Voorgerechten 2012

 

Er is geen uitvoerig onderzoek voor nodig om te kunnen concluderen dat ik het afgelopen jaar niet veel voorgerechten op mijn blog heb geplaatst. En dat kan wel kloppen, want ik eet thuis eigenlijk bijna nooit een bijzonder voorgerecht. Een kom soep of een stokbroodje staat regelmatig op tafel, en een carpaccio komt ook nog wel eens langs. Maar daar blijft het een beetje bij.
Doel voor 2013: meer voorgerechten maken en publiceren op mijn blog!

Maar tijdens de kerstdagen zou het toch wel leuk zijn als er een lekker voorgerechtje op tafel staat. Gelukkig heb ik het afgelopen jaar toch een paar hele lekkere voorgerechtjes gemaakt die niet misstaan in een kerstmenu. Het zijn gerechtjes die je goed kunt voorbereiden en die je ook gemakkelijk in grotere hoeveelheden kunt maken.

Bruschetta Tomaat

Opzoek naar een amuse, of klein hapje als voorgerecht? Vorig jaar maakte ik de Bruschetta Tomaat. Sindsdien heb ik deze al meerdere keren op feestjes en etentjes gemaakt, valt bij iedereen in de smaak.

Pittige Tomaten/Paprika soep

Wil je beginnen met een zelfgemaakte soep? Dan raad ik je de pittige tomaten/paprika soep aan! Een heerlijke soep, die net even iets anders is.
Eet je een stokbroodje bij de soep? Maak dan zelf de kruidenboter.

Frisse Kipcocktail

Heb je liever een koud voorgerecht? Maak dan de frisse kipcocktail! Een heerlijke combinatie van smaken. Het sausje met gembersiroop past hier ontzettend goed bij.

Bladerdeeg-Pompoen Taartje

Het bladerdeegtaartje met pompoen was een topper bij ons thuis! Je kunt dit gerechtje als bijgerecht, maar ook als voorgerecht of amuse serveren. Eventueel kun je de taartjes kleiner maken door plakjes bladerdeeg schuin door te snijden voor je ze belegt met de pompoen en geitenkaas.

Pasteitje met Ragout

Pasteitjes met ragout doen me denken aan donkere dagen. Buiten is het koud, maar binnen zit je aan een pasteitje met heerlijke warme zelfgemaakte ragout. Deze ragout is echt ontzettend lekker, veel lekkerder dan ragout uit een blikje. Heb je nog een beetje tijd over? Maak dan ook je pasteitjes zelf.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Dave says

  Hmmmm. Ff wat inspiratie opdoen ;)

  • Brenda says

   Dat mag altijd Dave, ben benieuwd!
   Wordt weer een gezellig (en lekker) avondje :-)

 2. Lisa says

  Hoi, wat een leuke site heb je zeg! Ik weet nog niet wat ik met kerst ga maken. Dus deze tips ga ik gebruiken. Komen er toevallig ook nog tips voor het hoofdgerecht en het toetje? ;-) Groetjes Lisa

  • Brenda says

   Leuk Lisa! Tips voor hoofd- en nagerechten volgen de komende week ;-)

 3. Bo says

  Hmmm ziet er stuk voor stuk heerlijk en mooi uit Brenda!

  • Brenda says

   Dank je Bo, ze zijn allemaal ook echt heerlijk!
   Voor ieder wat wils lijkt me :)

 4. Jenny says

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Bedankt voor de tips ik ga je pagina opslaan :)