Croutons met knoflook

 

Veel dingen die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen, kun je ook zelf maken.
Soms kost het zelf maken enige moeite, maar soms is het eigenlijk super makkelijk.

Per oktober is er een nieuwe kookrevolutie van start gegaan, namelijk Thuis Maken! Met Thuis Maken willen Ianna Niemeijer en Irene van Gent ons stimuleren om meer zelf te gaan maken. Daarom is oktober uitgeroepen tot dé thuis-maak-maand! Ianna en Irene roepen iedereen op om deze maand het recept van een zelfgemaakt ingrediënt in te sturen op http://thuismaken.nl Na 1 november worden alle inzendingen gebundeld in een ebook. Het ebook zal gratis te downloaden zijn via de website van Thuis Maken. Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Op de website staan alvast een aantal recepten, ook kun je hier de spelregels van Thuis Maken vinden.
Twijfel niet, doe mee!

Ik ben nog een beginneling op het gebied van zelf maken, ik merk wel dat ik het steeds vaker aan durf om zelf dingen te maken die ik ‘vroeger’ in de winkel zou kopen.
Deze
dit, dit, dit , dit en dit zelfgemaakte staat al op mijn blog.

Leuke bijkomstigheid: vaak smaakt het zelfgemaakte nog lekkerder dan het product dat ik in de supermarkt koop.

Deze croutons worden mijn eerste inzending voor Thuis Maken!

Croutons kocht ik tot deze zomer vaak kant en klaar. In een zakje. Omdat het makkelijk is.
Sinds afgelopen zomer houden we oud brood én kapjes van brood apart. Hier worden namelijk deze heerlijke croutons van gemaakt!

Croutons zijn super makkelijk om te maken. Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt koop je geen kant en klare croutons meer in de supermarkt. Ik in ieder geval niet!

Deze croutons heb ik met knoflookolie gemaakt. Je kunt ook varieren met andere kruiden zodat je telkens andere croutons in huis hebt.

De croutons kun je ongeveer twee weken in een afgesloten trommel bewaren. Lekker in de soep of bij een salade.

Croutons met knoflook

Ingrediënten:

  • brood
  • knoflookolie
  • zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Zorg ervoor dat het brood ontdooid is. Snijd het brood in niet te grote blokjes.
Meng de blokjes brood in een grote kom met knoflookolie. Zorg ervoor dat ieder stukje brood een beetje olijfolie opneemt.

Verdeel de broodblokjes gelijkmatig op de bakplaat.
Bak de croutons ongeveer 30-40 minuten, check tussentijds even of het goed gaat. Check na 30 minuten of de croutons klaar zijn, of dat ze nog even de oven in moeten.

De croutons kun je ongeveer 2 weken in een afgesloten kom/trommel bewaren.
Croutons zijn lekker in de soep, maar ook in salades!

Tip: houdt je niet van knoflook? Gebruik dan gewone olijfolie en eventueel andere kruiden om de croutons op smaak te brengen.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bart says

    ik weet niet welke oven je gebruikt maar 30 a 40 min op 170 graden is toch echt te veel van het goede!

Trackbacks