Toetje: Gegrilde Perzik en Monchou!

Na de tropische tomatensoep blijven we nog even bij de perziken.
We vliegen van een voorgerecht/lunch naar het toetje!

Dit toetje ben ik gaan maken met restjes. Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Het lukt aardig. Niet altijd. Maar meestal wel.

Ik had dus restjes. Namelijk een beetje monchou en een rijpe perzik. De perzik zou sowieso wel opkomen. De monchou leek me net te weinig om er iets mee te doen. Toen herinnerde ik me dit simpele (maar lekkere) toetje van lekkerensimpel. Voor dit toetje was het restje monchou precies genoeg voor 2 personen.

Dé kans dus om dit lekkere en simpele toetje te maken!

De gegrilde perzik is heerlijk. De smaken passen perfect bij de monchou, honing en ijs. De pijnboompitjes als krokantje maken het af.

Omdat we dit erg lekker vonden heb ik dit het weekend erna ook met vrienden gegeten. Omdat ik niet genoeg perziken in huis had heb ik er ’s middags een aantal moeten bijkopen. Die waren dus nog niet zo rijp. Helaas waren deze toetjes ook minder lekker. Zorg er dus voor dat je echt rijpe perziken gebruikt, dat komt dit toetje zeker ten goede.

Ik denk dat je dit ook kunt maken met perziken uit blik, mocht je dit makkelijker vinden.

De walnoten zijn vervangen door geroosterde pijnboompitjes.

Gegrilde Perzik en Monchou!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 perzik
  • 100 gram monchou
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 2 theelepels honing
  • pijnboompitjes
  • vanille-ijs (of een ander soort ijs)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Halveer de perzik en verwijder de pit.
Meng de monchou met poedersuiker.

Giet per perzik een theelepel honing op de snijkant. Verdeel hierover een flinke lepel monchou.

Verwarm perziken ongeveer 12 minuten in de oven. (check even of de perziken goed warm zijn geworden) Plaats de perziken op een bordje, verdeel de pijnboompitjes hierover. Schep er een bolletje ijs bij.

Bron: lekkerensimpel

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *