Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden. Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb. Het verraste me dat hij zo lekker is. Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

 Hartige taart: Broccoli en kip

Ingrediënten: (4 personen)

 • 400 gram broccoli
 • 400 gram kipfilet
 • eventueel: kipkruiden
 • 1 rode paprika
 • 3 stengels lente-ui
 • 125 gram champignons
 • 1lepel crème fraîche
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels bloem (75 gram)
 • zout
 • peper
 • theelepel cajunkruiden
 • theelepel gedroogde tijm
 • theelepel gedroogde oregano
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • 100 gram geraspte kaas (plus een beetje extra)
 • deeg (bijvoorbeeld 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg van Koopmans)

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.

Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.

Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Leonie says

  Heej Brenda,

  Dit ziet er erg lekker uit. Ik ga um zeker een keertje maken!
  Ik zie nu pas je nieuwe website, wat ziet hij er mooi uit!
  Super hoor!!

  Groetjes, Leonie

  • Brenda says

   Hi Leonie, dank je :-) Ben er ook erg blij mee!
   Deze hartige taart is zeker een topper, wij gaan het volgende week weer eten denk ik ;-)

 2. Ine "Honey, are you eating enough vegetables?" says

  Ik hou ontzettend van hartige taarten en deze combinatie kende ik nog niet! Dus ik ga dit recept zeker een keer uitproberen.

 3. Jp says

  Ga de taart zometeen maken maar kan er ook taartdeeg bovenop als afdak

  • Brenda says

   Dat zou zeker moeten kunnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.
   In dit geval krijg je een beetje het effect als de spitskoolschotel en de vis in bladerdeeg. Je moet er dan misschien wel om denken dat je broccoli-kipmengsel niet te vochtig is.

   Eet smakelijk, ik hoor graag of het gelukt is met het dakje van bladerdeeg.

 4. sandra says

  Ik heb m vandaag gemaakt en hij is inderdaad overheerlijk! Ik had wat deeg over voor een klein dakje aan de buitenrand maar dat was net te veel deegsmaak. Bedankt voor je lekkere recept! Groetjes uit limbabwe

 5. Susanne says

  Beste Brenda,

  Aangezien ik eigenlijk nooit creme fraiche gebruik (alleen een eventuele keer voor een recept); kan ik de creme fraiche ook vervangen door yoghurt, of weglaten (aangezien er maar 1 eetlepel van nodig is)?
  Ik vind het zonde om eten weg te gooien en zal verder geen tijd hebben om het binnen een paar dagen op te maken.

  Mooie site heb je trouwens!

  Groetjes, Suus

  • Brenda Kookt says

   Hi Suus, ik kan me voorstellen dat je dan liever geen crème fraîche koopt.
   In dit geval kun je het ook goed vervangen door een scheutje melk.

 6. Jeffrey says

  Hoi,
  Vandaag ook geprobeerd en hij is inderdaad gelukt. Die bloem had ik nog niet aan gedacht, dus de vorige was behoorlijk nat, maar nu dus gelukt. En lekker!! We hadden de kip vervangen door hamblokjes en da’s ook een lekkere combi.
  Bedankt voor het recept, ga deze ook eens met spinazie proberen.

 7. Laura says

  Vandaag gemaakt voor mijn gasten, heerlijk! Je hebt zo’n inspirerende site!

 8. Sanne says

  Deze taart was hier ook goed gelukt!

  Super site heb je :)

 9. Anja says

  Hoi Brenda

  Ook leuk als voorgerechtje in de mini braadpannetjes. Ik had er een dakje opgemaakt met sterinkeping om vocht te laten ontsnappen. Goed van te voren maken. Bewaard onder alu folie Beetje met ei geel insmeren en de oven in
  Ziet er erg leuk uit en erg lekker

 10. Ivonne says

  Hoi Brenda,

  Vandaag hebben we dit recept uitgeprobeerd. Heerlijk!

 11. Jaros Klomp says

  Een paar weken geleden heb ik deze voor het eerst gemaakt en ben dol enthousiast over het resultaat. Vandaag heb ik er wat variatie in gemaakt. Ik heb de kip door gehakt (halfom) vervangen. Ik heb de cajun kruiden door provençaalse kruiden vervangen. Voor nog wat meer pit heb ik er een kleine rode peper aan toegevoegd. Bovenop de taart heb ik Belper Knolle geraspt. Een super lekkere hartige taart geworden als je van ietsje meer pit houdt.

 12. Karin Bakker says

  Vandaag gemaakt, echt een aanrader, hij was heerlijk!! We gaan het zeker vaker eten!

 13. Tonny says

  Beste,

  Wat is het calorieën aantal voor deze hartige taart?

  Grt

 14. Petra van Dormolen says

  Vanavond gemaakt. Echt super!!

 15. Doret says

  Deze taart gisteren gemaakt en het is een blijvertje! Hij is lekker en niet moeilijk, ook onze kids van 4&1 jaar zaten te smullen. De oudste hielp mee met koken en vond een taart met groenten erg grappig . Wij hadden parmezaanse kaas gebruikt dit maakt m net wat pittiger en een salade ernaast.

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk om te horen Doret! Ik heb hem vorige week toevallig ook weer gemaakt. Het blijft een toppertje!

 16. Cindy says

  Broccoli uit eigen tuin geoogst en opzoek naar een lekker broccolitaartje kwam ik bij jou recept. Vanavond gegeten. En voor herhaling vatbaar!

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk dat je reageert Cindy, de taart blijft een toppertje. En met broccoli uit eigen tuin is het nóg veel lekkerder.

 17. Rebecca says

  Kan je deze taart ook een dag van te voren voorbereiden en de volgende dag in de oven doen? Of moet ik deze bakken en dan de volgende dag weer opwarmen?

  Alvast bedankt!!

  Rebecca

  • Brenda Kookt says

   Je moet de taart wel eerst afbakken. De dag er na kun je de taart in de oven weer opwarmen, houdt de tijd dan even in de gaten. Eventueel kun je dan aluminiumfolie gebruiken om ervoor te zorgen dat de taart niet te bruin kleurt.

  • Rebecca says

   Bedankt voor de tip! Ik ga hem nu maken….

 18. Gonda Schalij says

  Lijkt me heerlijk, vandaar dat ik hem vandaag voor gasten ga maken. Heb hem nu al voorbereid, ongeveer 2,5 uur voor hij de oven in gaat. Wel wat extra bloem op de bodem gestrooid. Hopelijk gaat dat goed!

 19. Janet says

  Nou zeg….!!! Smullen!!! Zelfs de kinderen zijn er dol op! (en dat wil bij ons nogal wat zeggen…)
  Ik heb het recept in mijn kookboekje geschreven! Ga ik zeker vaker maken! Bedankt!

 20. Eef says

  Echt heerlijk! Ook de 2e dag nog lekker. Gaan we zeker vaker eten! Dank.

 21. Tanja says

  Dit was een heerlijke hartige taart, die maakbik nog wel een keer.

 22. Ans says

  Hallo Brenda,
  Moet je de paprika en champignons ook niet eerst even bakken? of kan dat rauw in het beslag?

  Groetjes Ans

  • Brenda Kookt says

   Hoi Ans, de paprika en champignons gaan inderdaad rauw in het beslag.

   • Ans says

    Bedankt Brenda!! Had het er op goed geluk maar rauw ingedaan en de taart was erg lekker. Ik heb gerookte kip gebruikt en dus viel er helemaal niet te bakken, nog makkelijker/sneller!!!! Altijd fijn!

 23. Zita says

  Superlekkere quiche! Die ga ik zéker vaker maken!

 24. Arwen says

  Deze taart klinkt super! Is het ook in te vriezen?

  • Brenda Kookt says

   Ja deze taart kun je heel goed invriezen. Laat het ontdooien in de koelkast en warm het weer op in de oven.

 25. Jan says

  Eerste keer dat ik een recept van je probeer, ( hartige taart: broccoli en kip) moet nog gaan proeven hoe het smaakt. Ziet er in ieder geval lekker uit. Maar 3 el bloem kunnen nooit 75 gram wegen als één afgestreken el bloem +/- 7 gram weegt.

 26. Tini Hendriks says

  Juist gemaakt (én gegeten). Erg erg lekker!
  Bedankt, een heerleijk recept er weer bij!

Trackbacks