Ga naar de inhoud

Spitskool uit de wok!

Spitskool, altijd een goed gerecht. En makkelijk te combineren. Deze keer een recept om te wokken, met spekjes. En een zomerse tip!
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Spitskool uit de wok!

Ā 

Spitskool uit de wok. Gewoon lekker.

Bijvoorbeeld vandaag, of anders morgen, overmorgen of volgende week.

Probeer het een keer!

Meestal eet ik dit zonder de ananas. (recept van schoonmoeder)
Maar omdat het (nog) zomer is leek het me leuk om aan dit gerechtje een zomerse (lees zoete) draai te geven.

Dus met ananas.

Maar je kunt het dus ook zonder ananas eten. Lekker om er dan een scheutje ketjap door te doen.

Met de ananas is het lekker met een beetje gembersiroop. Al wordt het dan misschien wel weer tƩ zoet.

Of niet. Als je een zoetekouw bent.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spitskool uit de wok!

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1

Snijd de spitskool zo fijn als je zelf prettig vindt. Snij de ui in halve ringen.

2
Stap 2
Bak de ui aan in een wok, voeg de spitskool hierbij. Voeg naar smaak peper en zout toe.
3
Stap 3

Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt (wordt iets donkerder van kleur).

4
Stap 4
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Voeg de spekjes bij de spitskool.
5
Stap 5
Lekker met een beetje ketjap.
  • Als je zin hebt in een zoetere variant:
    Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe, bak dit even mee.
  • Als je van zoet houdt kun je een klein scheutje gembersiroop toevoegen, maar zonder is het ook al heerlijk.
  • Serveer met gebakken of gekookte aardappeltjes, of rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

13 reacties

annie

heerlijk zo als al je recepten.

Laat een bericht achter

Alda

Ik eet regelmatig gewokte spitskool. Wel iets anders bereid. eerst knoflookteentje met kerrypoeder even wokken in olie, dan de gesneden spitskool erin, even goed roerbakken en wat kokosmelk erover. Met een eitje n heerlijke lunch:)

Laat een bericht achter

Tanja

Het is ook heerlijk om er op het laatst twee of eieren aan toe te voegen zodat het een soort koek wordt. Het is mijn zoontjes favoriet.

Laat een bericht achter

Nicolle

Ik heb vanavond spitskool met ui, knoflook & spekjes gemaakt, erg lekker! Het is de eerste keer dat ik spitskool eet, dus ik zocht iets snelste & makkelijk. Dat is gelukt & zeker voor herhaling vatbaar :-)

Laat een bericht achter

gerrit evenboer

Heerlijk brenda, ik had er witte rijst bij gedaan, mmmmm

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Lekker Gerrit. We eten het eigenlijk altijd met aardappeltjes, maar met rijst lijkt me ook heerlijk. Ga ik de volgende keer ook doen :)

Bert en Karien

Heerlijk, ananas en beetje ketjap geeft een heel aparte smaak aan de spitskool.

Laat een bericht achter

Sjors

Bedankt Bert door jouw ben ik dit ook gaan maken met ketjap en was zeker lekker! Ook natuurlijk Brenda bedankt voor dit recept. Groeten, Sjors

Carola

Ik heb het afgemaakt met verse mandarijntjes. Ook erg lekker.

Laat een bericht achter

Sandra

Het was erg lekker.. zelfs de kinderen vonden het lekker! !

Laat een bericht achter

Elseline

Wij hebben het pas gegeten, en het was zeker voor herhaling vatbaar! Een heerlijke combi van zout spek met zoete ananas.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Elseline :)

Brenda Kookt

Wat een leuke tip Tanja, ik ga het eens proberen

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op