Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Het eerste recept dat ik hier plaatste waren de Whoopie Pies (met cacao en roomkaasvulling). Dit bleek een goede keus want tot op vandaag (11 juli 2012) is dit de meest bezochte pagina op brendakookt.nl! De Whoopies zijn gewaarschuwd, Luie pasta pesto salade volgt namelijk op de voet, het verschil is NU 4 pageviews!

Het leek me leuk eens iets anders te doen met whoopie pies. De cacao variant is best machtig. Daarom leek het me leuk lichtbruine whoopies te maken, en bedacht ik deze Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot. 

 

Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Ingrediënten voor de pies:

  • 350 gram zelfrijzendbakmeel
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 gram hazelnoten
  • 100 gram (olijf)olie
  • 1 theelepel vanille
  • 200 ml melk
  • snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 185 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • 55 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

Bereiding

Bedek twee bakplaten met bakpapier, verwarm de oven voor op 170°C.

Hak de hazelnoten fijn. (stampen werkt ook)

Meng in een kom het zelfrijzendbakmeel met het zout en gehakte hazelnoten.
Mix boter, suiker en olie in een andere kom. Voeg het ei, vanille en melk toe. Mix dit goed door.
Meng beide mengsels door elkaar. (roeren mag ook)

Maak ronde bolletjes van het beslag. (zie tips) Zorg ervoor dat je tussen elk bolletje ongeveer twee centimeter vrij laat.

Bak de Whoopie Pies ongeveer tien minuten in de oven. Als ze klaar zijn is het de bedoeling dat je er nog zachtjes in kunt drukken, de Whoopie moet niet hard worden.  Laat de Whoopies even afkoelen op een rooster.

Bereid de vulling: Mix de poedersuiker en de boter. Voeg hier de roomkaas en vanille bij. Mix dit ongeveer 4 minuten door elkaar zodat het een luchtig mengsel wordt.

Smeer of spuit de crème op de platte kant van een Whoopie. Druk een andere Whoopie hier zachtjes tegenaan.

En…. genieten maar! Eet smakelijk!

Tips:

  • Met een ijslepel kun je bolletjes maken. De whoopies worden dan wel wat aan de grote kant. Je kunt ook een lepeltje gebruiken om bolletjes te scheppen. Met je vinger of een andere lepel kun je de bolletjes bijwerken. (je kunt ook een spuitzak gebruiken)
  • De Whoopies kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ze worden een beetje plakkerig, zorg daarom dat je de cakejes door middel van een bakpapiertje van elkaar houdt.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jolanda says

    Ha Brenda, lees je blog nu voor de eerste keer (via culy.nl) en ben fan ;)! Leuke recepten staan er op, heb morgen vakantie en ga er zeker een paar van uitproberen! Groetjes Jolanda

    • brendakookt says

      Hi Jolanda, wat leuk dat je zo bij op blog bent gekomen én (nog leuker) dat je fan bent! Ben benieuwd welke recepten je gaat maken! Groetjes Brenda

  2. karin says

    hoi of ik lees niet goed maar hoeveel boter gebruik je ?? karin

Trackbacks