Ga naar de inhoud

Quesadilla for lunch

De Quesadillas is een lekkere en gezonde lunchtip en weer eens iets anders dan je broodje kaas, wrap of tosti!
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Quesadilla for lunch

Wil je eens wat anders dan een broodje pindakaas tijdens je lunch? Een wrap is een optie en erg lekker, maar een Quesadilla is echt eens wat anders!

Quesadillas  had ik nog nooit gegeten.  Dit is een van de dingen die op mijn (groeiende)  to-cook-list staan. Een quesadilla  (vertaling kaasdingetje) is in de Mexicaanse keuken hetzelfde als wat voor ons een tosti is. Het is een tortilla in iedergeval gevuld met kaas, aanvuld met andere ingrediënten. Vaak wordt dit met salsa’s, chilisaus of guacamole gegeten. In dit geval ook, namelijk met creme fraiche en salsa.

Toen ik deze lunch- quesadillas tegenkwam op ohmyfoodness dacht ik: “Dit ga ik maken! Dit is lekkerrr, én gezond!” Ook niet onbelangrijk toch?

Ook kon ik concluderen ik dat ik alle benodigde ingrediënten in huis had! Daarom kon ik het niet laten deze te maken én met jullie te delen.

Ik heb de quesadillas net als ohmyfoodness gevuld met avocado, kipfilet, komkomer en tomaatjes.
Natuurlijk kun je hiermee variëren en andere ingrediënten toevoegen.

Een

Ingrediënten

Quesadillas
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quesadilla for lunch

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Pak een koekenpan waar de wrap helemaal in past. Giet hier een klein beetje olijfolie in en verwarm de wrap in de pan.
2
Stap 2
Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.
3
Stap 3
Houd het vuur laag zodat de kaas smelt en de wrap een beetje bruin wordt.
4
Stap 4

Terwijl de wrap in de pan ligt, maak je de salsa. Snijd de avocado, komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng dit met elkaar. Meng hier de dressing van olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door.

5
Stap 5

Zodra de kaas is gesmolten smeer je een helft in met creme fraiche, op de andere kant leg je de Salsa. Vouw de wrap dubbel. En eet smakelIjk!

Volgens ohmyfoodness kun je de wraps ook even (maximaal een dag) in de koelkast bewaren om hem later op te eten.

Bron: ohmyfoodness

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Croissant traybake met aardbeien en room
Groenteomelet
Cheeseburger ovenschotel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op