Ga naar de inhoud

Healthy Green Pizza

Ziet deze Healthy Green pizza er niet ontzettend lekker en gezond uit? Of hij echt gezond is? Denk het niet, maar in ieder geval beter dan een druipende vette pizza Salami :-)
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Healthy Green Pizza

Ik heb pizza gebakken… Ziet deze pizza er niet ontzettend lekker (en gezond) uit?

Daarom heb ik de pizza omgedoopt tot de

HEALTHY GREEN PIZZA!

Of het ook echt super gezond is? Ik denk het eigenlijk niet.. maar het is beter dan een pizza met salami dat druipt van het vet. Toch?

Wil je deze heerlijke pizza ook maken? Laten we beginnen!

De ingrediënten heb ik er alvast bijgepakt.

Ik heb bewust gekozen voor plakken mozzarella uit een pakje. De vorige keer heb ik bollen mozzarella gebruikt, hier kwam na het bakken veel vocht uit vrij. Om dit te voorkomen heb ik deze plakken geprobeerd. En dat is goed uitgepakt! De pizza was niet vochtig.

Voor de bodem heb ik pizzadeeg mix gebruikt. Ooit wil ik het deeg helemaal zelf maken. (Ja, ook al. Ik wil nu ineens alles zelf maken ;-))
Ik vond dit een prima tussenstap. De keren hiervoor heb ik namelijk kant-en-klaar deeg uit de koeling gebruikt.

Door de randen van de pizza om te vouwen krijg je knapperige korstjes.

Dit deeg is erg lekker, de bodem wordt niet te dik, en niet te dun. (vind ik)

Voor de saus heb ik tomatenblokjes en ui gebruikt. Even zachtjes laten borrelen in een pannetje..

De bodem beleg je voor deze Healthy Green Pizza met de tomatensaus, pesto, mozzarella, champignons en tomaatjes

Na ±25 minuten in de oven op 200°C (hetelucht) is de pizza klaar.

Om de pizza green en nog healthier te maken beleg je hem nadat hij in de oven is geweest met geitenkaas, avocado en rucola.

Ik heb smeerbare geitenkaas gebruikt, natuurlijk kun je ook andere soorten geitenkaas gebruiken.

Wat ik vergeten ben, maar de volgende keer wel doe:
de avocado en rucola even aanmaken met een beetje olijfolie, peper en zout.

Tadaaa daar is ie: jouw eigen Green Healthy Pizza!

Smullen maar!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze healthy green pizza

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Bereid het pizzadeeg volgens de verpakking of het recept.
2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C  graden. (check even op welke temperatuur het deeg gebakken moet worden, dit kan per type deeg verschillen)

3
Stap 3
Snipper de ui. Verwarm de tomatenbokjes in een pannetje, voeg de gesnipperde ui hierbij.
4
Stap 4
Strooi hier een beetje peper en zout over. Roer dit door en laat even pruttelen.
5
Stap 5

Snijd ondertussen de champignons in plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in blokjes.

6
Stap 6
Rol (of trek) het deeg uit zodat het op de bakplaat past. Rol de randen van het deeg iets omhoog zodat je pizza straks opstaande randen heeft.
7
Stap 7
Bestrijk het deeg met de tomatensaus, verdeel hierover kwakjes pesto. (zoveel als je zelf wilt)
8
Stap 8

Verdeel de plakken mozzarella hierover. Beleg dit met plakjes champignons en de gehalveerde cherrytomaatjes.

9
Stap 9
Bak de pizza 25 minuten in de oven.
10
Stap 10
Haal de pizza uit de oven en verdeel de geitenkaas, avocado en rucola er over.

Dan is het nu tijd om te smullen!

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

3 reacties

Willemijn

Vandaag deze pizza gemaakt. Super lekker, echt een aanrader!!

Laat een bericht achter

Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

[...] om er rucola en cherry tomaatjes bij te eten! Maar avocado is ook lekker op een pizza, zoals de Healthy Green Pizza die ik onlangs maakte, en op de quesadillas smaakte avocado ook heerlijk! Meestal koop ik ready to [...]

Laat een bericht achter

Fragrances

Ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op