Panga uit de oven met mozzarella

Vis, ik word er steeds gekker op. Als ik “uit eet” ga ik 9 van de 10 keer voor een visgerecht.
Thuis eten we minimaal 1 keer in de week vis.

Een vissie bakken met kruiden is lekker, maar natuurlijk is het leuk (en meestal ook erg lekker) om zo nu en dan iets anders met vis te doen.

Deze keer ben ik voor vis met mozzarella gegaan! Op het blog van van Nina kwam ik dit lekkere receptje tegen. Panga uit de oven met mozzarella. En tomaatjes.

 

Voor dit gerecht heb ik pangasiusfilet gebruikt, ook kun je dit eten met kabeljauw, tilapia of een andere witvis.

Voor de kleur vond ik het leuk om (net als Nina deed) verschillende kleuren tomaatjes te gebruiken. Natuurlijk is het ook lekker (en makkelijk) om één soort tomaatjes te gebruiken.

Lekker om te eten met aardappels of pasta. Wij hebben er ook een salade bij gegeten.

Panga uit de oven met mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pangafilets
  • 5 plakken mozzarella (of een bol mozzarella in plakken)
  • handje kerstomaatjes (ik had er 7 per persoon)
  • handje verse basilicum
  • beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in.

Leg de pangafilets in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en een snufje peper en zout. Verdeel daarop de gehalveerde tomaatjes, basilicum en vervolgens de plakken mozzarella. Besprenkel dit ook met een beetje olijfolie en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Bak dit in de oven in ± 15 tot 20 minuten gaar.
(afhankelijk van de dikte van de vis)

Bron: Nina’s dinners & more

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Conny says

    Wat zie t dat er weer lekker uit Brenda!! Heb net boodschappen gedaan maar denk dat t volgende week wel op m’n boodschappenlijstje komt, haha.
    Conny

    • brendakookt says

      Moet je doen Conny! Ben benieuwd of jullie het ook zo lekker vinden :-)
      Is weer eens wat anders…

      • Conny says

        Zo lekker…….

  2. ninadinners.nl says

    He Brenda, ziet er lekker uit! Met panga lijkt me ook lekker. Leuk dat je me hebt genoemd.!

  3. jorien says

    Nou Brenda ik heb hem net in de oven geschoven! Hoop dat het net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet. Het was in ieder makkelijk na te maken. Groetjes Jorien

    • brendakookt says

      Hi Jorien, Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij deden..
      Ik hoor het vanavond wel verwacht ik? ;-) Xx

  4. agnes says

    Hoi Brenda, ik heb het recept afgelopen week uitgeprobeerd.Echt superhandig met die plakken Morzarella. Ik heb er wel een heleboel winkels voor af moeten lopen, maar uiteindelijk idd bij Deen gekocht. De combinatie was perfect. Volgende keer denk ik dat ik het met kabeljauw maak.

    • brendakookt says

      Hoi Agnes, ik heb de plakken ook bij Deen gekocht :-) Verder heb ik ze ook nog nergens gezien.
      Het kan ook met bollen mozzarella. Alleen dit vind ik soms te veel. Nu heb je mooie dunne plakjes.
      Met kabeljauw lijkt het me ook lekker! Werk ze vandaag :-) groetjess

  5. Esmée says

    Dit is echt zo lekker! Heb dit gerecht al een paar keer gemaakt, het verdiend echt wel een reactie. Aanrader!!

  6. De Berg says

    Jammer dat er Panga gebruikt wordt in plaats van onze verse Noordzee vis!

  7. Lucie Sneep says

    Heb de schotel nét in de oven geschoven.
    Met pangasius gemaakt.
    Leuk creatief gerecht, ziet er kleurrijk uit. Ik doe het met sla en rijst.

    Ben benieuwd hoe het straks smaakt…….
    Groeten uit Almere.

  8. Lucie Sneep says

    En hij WAS lekker! Zálig!
    Een topgerechtjes, vooral ook door die tomaatjes! Volgende keer doe ik er zelfs méér dan 14 op zoals in het recept staat beschreven (7 p.p.)

Trackbacks