Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies


Een Guilty Pleasure is iets waar je ontzettend van geniet en wat je gewoon niet kunt weerstaan.

Toen ik ging nadenken over mijn Guilty Pleasure kwam ik niet verder dan een lepeltje pindakaas, een stuk (praliné) chocolade en brownies! In dit recept wordt dit allemaal gecombineerd. Een ultieme guilty pleasure dus. 

Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies

Het is goed fout! Maar ontzettend lekker. En daar gaat het om!

 

 

Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies

Ingrediënten

Brownies

  • Pak brownie mix (plus extra ingrediënten die de verpakking staan aangegeven)

Pindakaas laag

  • 130 gram pindakaas
  • 120 gram poedersuiker
  • 2 lepels melk
  • halve theelepel vanille

Cookie Dough laag

  • 4 lepels gesmolten boter
  • 1 lepel poedersiker
  • 1 lepel bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • theelepel vanille
  • 3 lepels melk
  • 60 gram bloem
  • zout
  • chocolate chips (of stukjes chocolade)
  • 3 lepels haver

Topping

  • pinda M&M’s
  • olie
  • halve reep witte chocolade

Bereiding

Bownies
Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de brownies na bereiding afkoelen.

Pindakaas laag
Mix de ingrediënten voor de pindakaaslaag in een kom door elkaar. Verdeel deze over de brownies. Druk het licht aan zodat het blijft plakken. (mag met je vingers)

Cookie Dough laag
Mix de boter en suiker door elkaar tot het romig is. Roer de vanille en melk hierdoor. Meng vervolgens een beetje zout en de bloem erdoor.
Voeg tot slot de chocolate chips en haver toe. Roer dit nog even door zodat alles goed gemengt is.
Verdeel de Cookie Dough over de pindakaas laag. Druk dit een beetje aan (gaat het beste met je handen).

Topping
Verkruimel de M&M’s een beetje (gaat heel makkelijk door ze met een kommetje fijn te pletten).
Verdeel de verkruimelde M&M’s over de Cookie Dough.

Breek de witte chocolade in stukjes. Smelt het met een beetje olie in een kommetje in de magnetron (ongeveer een minuut op 60 watt, even doorroeren en nog even in de magnetron tot het goed gesmolten is).
Verdeel de witte chocolade over de brownie-taart.

Laat deze overheerlijke brownie-taart even opstijven in de koelkast (chocolade moet nog even hard worden).

En aanvallen maar!!
Eet smakelijk, geniet er van!

Bron: Lauren’s Latest
 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Merle says

    Ik heb nog nooit zo’n lekkere ‘brownie’ gegeten!!!

    • brendakookt says

      Bedankt Mer! (Had misschien ook met je “status” te maken? ;-))
      Ik had eigenlijk verwacht een deel in te vriezen voor een keer als ik er zin had. Maar het ging zo snel…op = op.. en dat is misschien maar goed ook ;-))

  2. Pauline says

    Oehhh wat slecht, maar oh zo lekker! Ik zie een winnend recept aankomen ;)

  3. Kelly @ Kell's Kitchen says

    Hi Brenda,

    bedankt voor het meedoen aan het Foodblogevent van juni!

    This has Guilty Pleasure written all over it ;-)

    Groetjes, Kelly

  4. ninadinners.nl says

    Lijkt me heel erg lekker! En echt een quilty pleasure, brownie, pindakaas en M&M en witte chocolade hmm

  5. brendakookt says

    @ Kelly: Niet te danken. Ik heb het (heel erg) graag gedaan, geen straf om dit te mogen eten ;-)

    @ Nina: Zeker weten, niet te weerstaan!
    Deze gaat zeker vaker gemaakt worden in mijn keuken..

  6. Leonie says

    Hoi Brenda,

    Ik heb hem afgelopen zondag gemaakt! Hij was errug lekker! En nog niet helemaal op dus ik heb er maandag en dinsdag ook nog van gegeten!! :)

    Groetjes, Leonie

    • brendakookt says

      Goed om te horen Leonie! Is wel best machtig hé! Hoop dat de meiden er ook van genoten hebben. Fijn weekend, geniet er van!

  7. brina says

    Zou ik de brownie ook door iets anders kunnen vervangen? Misschien gewoone cake/
    ik houd niet zo van brownies..

    • brendakookt says

      De brownies kun je vervangen door cake. Misschien een lichte chocolade cake zodat het minder machtig is?

  8. soof says

    Wat ziet dat er verrukkelijk uit! Ik ga m maandag uitproberen bij een high tea:-) een vraagje, chocolate chips zijn toch van die koekjes? Niet dat t letterlijk chocolade chips zijn toch :-) nog een tip voor een goede kant en klare brownie? Zjjn allemaal niet zo heel lekker.

  9. soof says

    Trouwens en hoeveel chocolate chips moet ik gebruiken?

Trackbacks