Frisse kipcocktail

Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail. 

Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst.  Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…

Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…

Voor de kleur is het een idee om de volgende keer iets roodkleurigs bij te voegen. Voor de smaak is dit niet nodig. Het is zo lekker fris!

 

Frisse Kipcocktail

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 liter water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 ananasschijven
  • 1 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 tl kerrie
  • zout en peper
  • 1 theelepel  suiker
  • enkele blaadjes ijsbergsla

Bereiding:

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.

Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.

Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.

Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.  
Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.

Bron: Smulweb

Tip: Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla. 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Keukenprinsesje says

    Kun je de appel evt ook vervangen voor ander (zachter) fruit? Ik heb nml. iemand in huis die geen hard fruit kaneten. Of zou ik het evt. ook eruit kunnen laten? Lijkt me wederom ook weer heerlijk, ik ben dol op kip en zocht nog wat variaties, dus vandaar mijn vraag, want ik zou dit recept ook graag een keertje maken, maar dan dus zonder de appel en met (of zonder) een andere fruitvariant. Heb je een ideetje voor me?! :-)

    • Brenda says

      Hi, de appel kun je ook weglaten of vervangen door partjes mandarijn.
      Vooral het ‘sausje’ van deze kipcocktail vinden wij ontzettend lekker.
      Succes, en eet smakelijk!

  2. lisette says

    Voor hoeveel persoon is dit recept?

    • Brenda says

      Dit recept is voor 4 personen.
      Heb het meteen even toegevoegd aan het recept.

  3. Joyce says

    Hallo,
    Ik ga dit recept maken voor kerstmis (ben aan de beurt voor het koude voorgerecht) , ik ga het maken voor 16 personen ds alle ingredienten maal 4? (Ben een beginnend kok haha)
    Maar wat moet ik met de suiker doen, dit staat er niet bij?!

    Groetjes Joyce

    • Brenda says

      Voor 16 personen moet je de ingrediënten inderdaad x 4 doen. Handig om dit recept voor een grote groep mensen te maken, je kunt veel voorbereiden.
      Bij de dressing gaat een beetje suiker.

      • HoiHoi says

        lekker hoor…!
        handig!

  4. Ingrid says

    Kun je de gembersiroop ook vervangen door iets anders?

  5. Emma says

    Hallo

    De coctail was erg lekker ik heb de appel vervangen voor
    manderijntjes.

    • Brenda says

      Leuk om te horen Emma :-) Goed idee om de appel te vervangen door mandarijntjes, is ook lekker fris.

  6. nellie says

    hoe versier ik de kipcoktail ’n beetje leuk ??

    • Brenda says

      Je zou bijvoorbeeld laagjes kunnen maken van de ingredienten. Of de ananas uitsteken met vormpjes.

  7. klasiena says

    vandaag gemaakt om het te testen voor 2e kerstdag, nou ben blij dat ik dit voorgerecht heb gekozen, erg lekker en mijn man vindt het ook leker

  8. Erica says

    Het kan nog sneller en makkelijker: ik heb kant en klare gerookte kipblokjes/reepjes genomen. Heerlijk! Gehakte cashewnoten zijn er trouwens ook heel lekker bij.

  9. Bren says

    Heerlijk! Ik heb als bakjes kleine maistortilla’s gebruikt. In een rond ovenschaaltje 10 minuten in de oven op 180 graden.

  10. Ilse says

    Ik heb deze kipcocktail al een aantal keer voor mezelf en anderen gemaakt! Alleen maar positieve reacties!
    We vervangen de ananas ook wel eens door mango.
    Super lekker!

  11. Puck says

    Zou je de kip van te voren kunnen bereiden? En zo ja, hoe lang zou ik t dan kunnen bewaren??

    • Brenda Kookt says

      Hi Puck, de kip kun je van te voren bereiden. Je kunt het in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

  12. Dave says

    Hoi! K moet voor kerstavond(vanavond)ook zo’n kipcocktail maken, hoe lang van te voren kan ik dit doen? Wordt de sla niet “slodderig” of net hoe je dit noemt, als ik dit 7 uur van te voren doe?

    • Brenda Kookt says

      De sla kun je het beste op het laatste moment toevoegen. De andere ingrediënten kunnen wel al van te voren gemengd worden

  13. Evy says

    Is echt lekker 1 x gemaakt en iedereen zij nog een keer maken met kerst gemaakt wil het vandaag weer gaan maken als verrassing voor m’n moedertje en zusje

  14. Marijke says

    Wat een heerlijke kip gerecht. Heb de sla er uit gelaten, omdat het voor ons 2-tjes een beetje veel was. Nog wat over, ga hem overmorgen een beetje fijnmaken en dan proberen op brood, lijkt me heerlijk. En makkelijk te maken. Dank je wel.

  15. Manon says

    Wat moet er precies met de blaadjes sla gebeuren?