Mihoen | Spinazie | Tomaatjes | Tilapia

 

Een lekker makkelijk gerecht: mihoen met spinazie, tomaatjes en tilapia.

Sinds we gewokte spinazie hebben ontdekt eten we dit (bijna) niet anders meer. Lekker met een beetje knoflook, champignons/paprika, ui, peper en zout. Meestal eten we het met (gebakken) aardappelen, maar nu koos ik voor mihoen en tilapia.

Mihoen. Dit is nou niet bepaald iets wat we vaak eten. Maar ik vind het wel lekker, en het is makkelijk en snel! Even in kokendheet water laten liggen en klaar.

 

Mihoen met spinazie, tomaatjes en tilapia

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram mihoen
  • 2 tilapiafilets
  • 300 gram spinazie
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • klein scheutje ketjap (ik heb ketjap met ui gebruikt)
  • peper
  • zout

Bereiding:

Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snijd de champignons en tomaat in partjes, pers de knoflook.
Bak dit in de wok even aan. Voeg peper, zout en een flinke scheut ketjap (of twee) toe. Laat kort sudderen.

Kruid de tilapia met peper en zout, bak dit in een koekenpan aan.

Zet een pan met ruim water op het vuur, breng dit aan de kook. Voeg de mihoen erbij als het water kookt. Laat dit even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes.

Giet het groente-mengsel in een kom. Bak in de wok de spinazie kort aan.
Voeg het groente mengsel weer bij, meng dit met de spinazie.

Schep de mihoen op een bord, verdeel hierover het spinaziemengsel, bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en leg de tilapia erbij.

Eet smakelijk!

Tip: Door de spinazie in een vergiet onder warm water te houden slinkt het alvast. Hierdoor is de wok niet zo vol en is het gemakkelijker de spinazie aan te bakken.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. kijkjeindekeuken says

    :) Wacht maar! Ik ben nog niet klaar met draaien geven aan die cake! Ben verliefd geworden op deze techniek :)

  2. Nienke says

    Wat een heerlijk recept is dit, dank je voor de steeds toestromende mooie recepten Brenda.. Dit gerecht is heerlijk om met stokjes te eten..;-)
    Fijne tip, die spinazie even warm afspoelen. Was ik nooit opgekomen.. scheelt inderdaad een hoop gedoe met teveel groente in de wok!

  3. brendakookt says

    @Elke: Ben benieuwd naar je andere draaien aan de Hemelse Citroen pudding/cake! Hou je in de gaten!
    @Nienke: Leuk dat je langskomt! (lees ook nog steeds met je mee hoor!)
    Het eten met stokjes ben je inmiddels gewend zeker? Geloof dat dat aan mij (nog) niet besteeds is.. ;-)

  4. P says

    Beste Brenda
    Jouw recepten zien er heerlijk uit en zou ze graag gaan maken. Wat mij tegenhoud is dat er geen hoeveelheden vermeld staan bij de ingrediënten. Zou je dat willen aanpassen zodat ik toch die overheerlijk lijkende recepten kan gaan maken?
    groetjes
    P

Trackbacks