Mini Taco’s

 

Vanavond is weer zover, Nederland mag weer voetballen voor het “eggie”! Ik ben geen voetbalfan, maar tijdens de EK’s en WK’s komt er toch een kleine voetbalfan in mij naar boven! Uiteraard moedig ik “ons team” aan!
Het leuke vind ik dat de sfeer altijd TOP is! We zijn allemaal voor hetzelfde team, in het oranje gekleed en klaar voor een feestje! (in de kroeg of thuis)

Voor deze wedstrijd komen we ’s middags bij vrienden bij elkaar, nemen we een drankje, hapje en gaat de BBQ aan! Daarna gaan we naar de kroeg om de wedstrijd te bekijken.

Ik kon ervoor kiezen om de overheerlijke mini sinaasappel cupcakes mee te nemen, maar met deze groep vierden we dit jaar ook Koninginnedag bij ons thuis. Twee keer hetzelfde meenemen leek me geen succes.

lekkerensimpel.com bracht me op het idee van deze mini taco-hapjes. Dit is weer eens wat anders en het handige is dat je ze per 12 tegelijk maakt d.m.v. een muffinvorm. Ideaal dus voor grote(re) groepen!

De ingrediënten heb ik aangepast naar mijn eigen smaak. Lekker om een beetje crème fraîche, guacamole of sweet chili saus bij de mini taco hapjes te serveren.

 

Mijn hapjes zien er nog een beetje bleekjes uit. Dit heb ik expres gedaan omdat ik de hapjes vanmiddag nog een keer opwarm. De eerste keer heb ik ze 15 minuten gebakken op 180°C. Vanmiddag bak ik ze nog 10 minuten op 190°C zodat de hapjes mooi bruin en krokant worden.

Als je de hapjes van te voren maakt, bewaar ze na de eerste keer bakken op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Het filodeeg wordt minder krokant, na de tweede keer in de oven wordt het weer krokant.

Mini taco hapjes!

Ingrediënten:

Voor 12 mini taco’s:

  • 300 gram gehakt
  • 3/4 zakje taco kruidenmix
  • 1 flinke tomaat
  • (groene) paprika
  • 18 plakjes filodeeg
  • handje tortillachips
  • geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • kleine wortel
  • een blik gepelde tomaten (aan een half blik heb je genoeg)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in.

Snipper de ui, snijd het worteltje fijn en pers de knoflook. Bak het gehakt rul. Voeg daarna een halve gesnipperde ui, wortel en de knoflook toe, bak dit even aan. De tacokruiden gaan met een klein beetje water bij het gehakt-mengsel. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Breng in een (steel)pannetje een beetje water aan de kook, voeg de gepelde tomaten hierbij. Laat ook dit ongeveer 10 minuten koken.
Laat hier vervolgens de halve gesnipperde ui in pruttelen. Pureer dit mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Als je de saus te waterig vindt, bind dit dan met een beetje allesbinder.

Giet het gehaktmengsel af als er nog veel vocht in zit.

Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snij (of knip) 6 vellen filodeeg doormidden.

Vul ieder muffinvormpje met een plak filodeeg. Vouw vervolgens de halve plakken dubbel en leg deze ook in de vormen.

Schep een beetje gehaktmengsel in de filodeegbakjes. Verdeel hierover een lepel(tje) saus en vervolgens de stukjes tomaat en paprika. Verkruimel hier tortillachips over gevolgd door de geraspte kaas. 

Bak de mini taco’s 16-20 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Serveer de taco’s met guacamole, crème fraîche of chili saus.

Bron: lekkerensimpel

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Roos says

    Bren! Dit lijkt me echt heel erg lekker. Hoe was het resultaat?

    • brendakookt says

      Resultaat was goed! Had het mee naar Jorien en Maikel! Ben van plan morgen naar Kim ook een paar mee te nemen ;-)
      Helaas ben je er dan niet toch?

  2. jorien says

    ze waren echt top!

    weer eens wat anders dan een kaasblokje ;-) ga hem zeker onthouden bren!

  3. ilona says

    ze waren echt lekker. ik had er alleen geen wortel in maar i.p.v had ik champions. ik maak ze gauw nog een keertje

  4. Lekker en Simpel says

    Wat leuk dat je geïnspireerd bent door ons recept! Het ziet er echt heerlijk uit!

  5. leeuwtje (Gea) says

    Neem aan dat t ook wel met bladerdeeg kan ipv filodeeg?