Groentespiesjes op de barbecue

 

Dit lange mooie pinksterweekend geniet ik volop van het heerlijke weer. Lekker varen, zonnen, naar het strand, zwemmen, wijntjes drinken, buiten eten en BBQ-en!

We hebben onze nieuwe BBQ (skottelbraai) uitgeprobeerd. En ik moet zeggen: hij is goedgekeurd!! Ik hoop dat we hem deze zomer veel mogen gebruiken.

Als we gourmetten houd ik er erg van om ui, paprika en champignons te bakken. Op een BBQ gaat dit lastig in verband met de roosters. Op de blog van Winny kwam ik groentespiesjes tegen. Deze groentespiesjes zijn dé oplossing voor het uien/champignons/paprika-bak-probleem!

Zo kun je ook met de BBQ genieten van een lekker stukje groente. Een prima alternatief voor vlees, of een aanvulling hierop.

Groentespiesjes

Ingrediënten

  • 8 champignons
  • halve paprika
  • 1/4 gourget
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • italiaanse kruiden

Bereiding:

Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje).

Borstel de champignons, snijd de ui in 8 partjes, de courgette in grove plakken en de paprika in blokken.

Rijg een champignon aan de stokjes, vervolgens een stuk paprika, ui, courgette, ui, paprika en sluit af met een champignon.

Bestrooi de spiesjes voor ze op de BBQ gaan met peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

Eet smakelijk!

Bron: Winny wat eten we vandaag

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Vera says

    hoi brenda, wat een goed idee om groentestokjes te maken bij de BBQ
    ik ga ze de volgende keer als we BBQen gaan zeker maken! ik vind dit een super tip.
    en daar kan ook nog eens de zomerse aardbei snack ook bij
    suc6 met je site.

  2. Conny says

    Zeker een goeie tip Brenda, deze groente spiesjes! We hebben gister net ge- bbqd, maar als ik er om denk ga ik ze zeker de volgende keer maken. Van de week de rucola stampot gemaakt, was ook lekker, weer s wat anders en best makkelijk te maken, da’s ook niet onbelangrij, niet te lang in de keuken staan met dit lekkere weer!!

    • brendakookt says

      @ Vera: ook lekker om er een cherrytomaatje aan te prikken!

      @ Conny: Met het warme weer is het inderdaad niet zo fijn om lang in de keuken te staan. Gelukkig is het nu iets minder warm en mogen we de keuken weer in ;-)
      (al mag het dit weekend wel weer mooi weer zijn hoor!)

Trackbacks