Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Lente stamppot met rucola

Ingrediënten voor 1 persoon

  • rucola
  • aardappelen
  • spekjes
  • semi-zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • teentje knoflook
  • 50 – 100 ml melk (net hoe stevig je de aardappelpuree wilt hebben)
  • peper
  • zout

Bereiding

Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Conny says

    Ziet er lekker uit, Brenda. Ga het vast binnenkort n keertje maken en dan hoor je wel wat we er van vonden!!

  2. astrid says

    Hoi Brenda,
    ziet er goed uit, ga het deze week direct uitproberen. en dan de cake/pudding er direct achteraan lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  3. brendakookt says

    @ Conny: Ik hoor het graag :-)

    @ Astrid: met de pudding er achteraan heb je een lekker diner! Pasteitje ragout vooraf? ;-)

  4. astrid says

    Het heeft even geduurd maar vandaag het rucola stamppotje gegeten, superrrrrrrlekkerrrrrrrrrrrrr. Al mijn favorieten ingrediënten zitten er in hmmmmmmm. Alleen gebruik ik de volgende keer geen zout want daar zorgen de spekjes wel voor.
    Ook dit recept ga ik zeker aanbevelen.

    • brendakookt says

      Jaa lekker he!? Door jouw reactie bedenk ik dat ik deze ook weer eens MOET eten! Heb de rucola al in huis ;-)
      Ik hou van zout, maar door de spek is het inderdaad ook al aardig zout!

  5. Linda Collignon says

    Hoi Brenda,

    Wat een heerlijk recept. Ik heb eerder een rucola stamppotje gemaakt geïnspireerd op een recept van Rudolph van 24 kitchen. De spekjes bakken en afblussen met Aceto Balsamico en honing. In de stamppot gaat rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker met een magere unox rookworst.

    • Brenda Kookt says

      Dat klinkt ook niet verkeerd Linda :) Lijkt wel een beetje op dit recept. Wie weet ga ik het eens proberen.

  6. Ilja says

    Hoi Brenda,
    Van huis uit ben ik alleen zakjes, potjes en de ‘saaie’ groenten-aardappels-vlees gewend. Kruiden gebruiken kent mijn moeder niet, en dus ik ook niet.
    Mijn man zat wel eens vaker te zeuren dat ik eens moest leren koken met kruiden, en dus ben ik een week geleden op zoek gegaan naar recepten. We eten nu een week de recepten van deze site, en ik krijg elke avond grote complimenten van mijn man!! Die zijn eigenlijk voor jou!
    Zelf vonden we dit recept tot nu toe het aller lekkerste.

  7. Joyce says

    hoi Brenda,
    Ohh dit ga ik morgen maken! Neem wel feta ipv geitenkaas want helaas dat lust ik ècht niet.
    Nog een vraagje, wat is het verschil tussen semi gedroogde en gedroogde tomaten?

    • Brenda Kookt says

      Semi gedroogde tomaten zijn vaak verkrijgbaar in het koelvak. Ik koop ze bij Deen, maar lidl heeft ze bijvoorbeeld ook. Dit staat ook vaak bij de tapas en verse olijven. De tomaatjes zijn vaak wat vetter, maar minder hard.

  8. Rita says

    Lijkt me lekker……kan het ook met Feta?
    Groetjes Rita….

  9. An says

    Ik had uitgeprobeerd ricolastamppot maar vond niet zo lekker! Bitter van smaak, hoe zou dat nou komen?

  10. Annelies says

    Kan ik de geitenkaas ook door iets anders vervangen!

Trackbacks