Provençaalse Roerbak

Het recept voor deze Provençaalse Roerbak is “geboren” uit een pakje. We kochten vroeger (3 jaar geleden, in 2009) regelmatig een pakje dat ongeveer heette: “Provençaalse roerbak” (er bestond ook een Franse en nog meerdere smaken geloof ik). Volgens mij was het van Honig, maar kan ook Maggi of Knorr zijn geweest (heb gegoogeld, maar het kwam niet boven drijven).

Op een gegeven moment dacht wij: dit kunnen we ook zelf met Provençaalse kruiden! Dat deden we, en doen we nog steeds. Misschien jullie ook vanaf nu?

Je hebt voor dit recept alleen een wok nodig, lekker makkelijk en weinig afwas dus!

Provençaalse Roerbak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram krieltjes
  • 350 gram rundergehakt
  • courgette
  • paprika
  • 2 uien
  • wortels (ik gebruik een klein potje)
  • 250 gram champignons
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • gehaktkruiden
  • paneermeel
  • olijfolie

Bereiding

Meng het gehakt met een beetje paneermeel, de gehaktkruiden en Provençaalse kruiden (mag best wel veel). Draai hiervan kleine balletjes. Deze mogen iets groter zijn dan soepballen.
Bak de balletjes aan in een warme wok met olie.

Snij de ui in halve ringen, courgette en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg de ui en courgette bij het gehakt en bak het even mee.
Vervolgens gaan de krieltjes bij het gehakt/groentemengsel. Voeg na 5 minuutjes de paprika en champignons toe en bak dit mee.

Bestrooide inhoud van de wok met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg tot slot de wortels toe.
Laat dit nog 10 minuten op laag vuur langzaam garen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. liesbeth ten Have says

    Gisteren de spinazieasalade gemaakt, was heel erg lekker.
    Wij hadden er nog gerookte kip in gedaan.
    Vraagje: zijn de zongedroogde tomaten toamten in olie, water of echt gedroogd?

    • brendakookt says

      Leuk om te horen Liesbeth! Goed idee om er gerookte kip bij te voegen. (ga ik volgende keer ook doen! ;-))

      Ik koop meestal summer kissed tomatos van de Deen. Ze zitten in een klein beetje olie maar niet helemaal ondergedompeld. Deze zijn iets minder gedroogd en hebben naar mijn idee een sterkere smaak dan zongedroogde tomaten.

      Werk ze vandaag, Groetjes

  2. geriehoff says

    Hay Brenda,
    Gisteren het recept Provençaalse roerbak uitgeprobeerd, we hebben er van gesmuld.
    Hebben er alleen kipfilet erdoor gedaan.
    Groetjes Gerie

    • brendakookt says

      Lekker! Had je de kip ook extra gekruid/gemarineerd?
      Groetjes Brenda

  3. sfliers says

    Is een heel lekker recept, ik die het alleen met Provençaalse runderreepjes. Mijn dochter houdt niet zo van veel groente maar dit vond ze toch erg lekker

  4. Erik LWD says

    Lekker hoor :-)