Pasta

Pastarecepten en pastasoorten zijn er in overvloed, er is zoveel keuze! Zo kun je lekker blijven variëren en wordt pasta nooit saai.

Alle pastarecepten hier op brendakookt.nl zijn gemakkelijk te maken en de meeste zijn ook nog eens snel klaar. Heb je zin in een lekker snel recept? Of heb je voldoende tijd om de saus lekker te laten sudderen? Hier vind je pastarecepten voor iedere gelegenheid zoals:

  • Pasta pesto (dit is mijn favoriete recept met pesto en tonijn)
  • Pastasalades
  • Lasagne recepten
  • Spaghetti carbonara
  • Pasta met gehaktballetjes
  • Pasta met zalm en spinazie
  • Tagliatelle met stoofvlees

Kijk hieronder lekker rond bij mijn verzameling pastarecepten. De ingrediënten die ik gebruik zijn bij iedere supermarkt verkrijgbaar, en dus toegankelijk voor iedereen. Of je nu in de stad of kleiner dorp woont. Heb je een van mijn pasta recepten gemaakt? Laat mij via social media het resultaat zien, dat vind ik super leuk om te zien. Ik wens je heel veel kookplezier, en eet smakelijk!

Recepten voor ieder seizoen
Pastagerechten kunnen het hele jaar door, en dat zie je ook terug in mijn recepten. Op een mooie zomerdag is de pastasalade met fruit ideaal, en ga in de winter eens voor de boerenkoollasagne. Maar ook een traditionele bolognesesaus mag natuurlijk niet ontbreken. Met mijn saus maak je de lekkerste spaghetti bolognese of ga je liever voor de lasagne bolognese? Ook dat pastarecept staat er tussen. Of misschien wil je wel eens iets nieuws proberen, ga dan voor het pastarecept met pompoensaus of met mango.

Makkelijke en snelle recepten
Pasta is een ideale makkelijke maaltijd. Handig na een werkdag of op andere momenten wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten. De recepten van mijn blog staan vaak al binnen een half uur op tafel.

Macaroni en spaghetti staat bij vele huishoudens regelmatig op tafel. De ene keer met tomatensaus en gehakt en de andere keer met een romige saus. Het recept voor macaroni stroganoff en een spaghetti carbonara mocht dan ook niet ontbreken op mijn website. Voor spaghetti carbonara vind je zelfs meerdere recepten. Eentje op de traditionele manier met ei, maar ook een variant zonder zodat jonge kinderen en zwangere vrouwen er ook van kunnen genieten.

Een andere favoriet van mij is pasta met spinazie en zalm. Dit gerecht is super snel klaar, en ontzettend lekker. Ideaal als je bijvoorbeeld een avondje alleen eet of heel weinig tijd hebt om te koken als vrienden komen eten.

Welke pasta’s zijn er?
Op het gebied van gedroogde pasta is er ontzettend veel keus. Kleine soorten zijn ideaal voor in de soep. Lange pasta, zoals tagliatelle, zijn beter geschikt voor een recept met pastasaus. Korte of holle vormpjes kunnen prima in een pastasalade. Daarnaast heb je nog pasta met vulling zoals ravioli of diverse gekoelde varianten. Kies je voor verse pasta? Dan is de maaltijd helemaal snel klaar, de kooktijd is in dat geval namelijk korter.

Pasta kook je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik ik spaghetti in een recept maar eet je liever tagliatelle? Dan vervang je de pastasoort. Omdat je zo kunt variëren met deegsoorten, is het mogelijk om elk recept steeds weer een verrassende twist te geven.

Heb je zin en tijd om wat uitgebreider te koken? Maak dan eens je pasta zelf! Dit is leuk om te doen en ook nog eens erg lekker. Het enige wat je nodig hebt is eieren, olijfolie, zout, bloem en niet te vergeten een pastamachine.

Variëren met lasagne
Ben je gek op lasagne? Dat treft, ik ook! Daarom staan er meerdere lasagnerecepten op brendakookt.nl. De heerlijke ovenschotel met pasta, gehakt en bechamelsaus is wat mij betreft echte comfortfood. Nu is het traditionele recept lasagne bolognese al om te smullen, maar met lasagnebladen kun je ook uitstekend variëren. Heb je zin in wat anders? Kies dan voor één van de verrassende combinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van de topper lasagne al forno, een lunchrecept a la caprese of een Griekse moussakalasagne? Wil je liever een koolhydraatarm recept? Ga dan voor het recept met courgette.

Bewaartips voor pasta of pastasaus
Eten weggooien is zonde. Heb je teveel pastasaus gemaakt? Vries dan porties in. Zorg ervoor dat je de resterende saus snel terugkoelt. Dit kan door de pan in ijskoud water te zetten. Verpak de saus vervolgens in bakjes of zakjes. Zet de datum en inhoud erop en doe het in de vriezer. Restjes van een lasagneschotel kunnen ook heel goed worden ingevroren.

Het beste is om de pastasaus of het pastagerecht een avond van te voren uit de vriezer te halen en deze langzaam te laten ontdooien in de koelkast. De volgende dag kook je een pastasoort naar keuze en verwarm je de saus in een hapjespan en klaar is je maaltijd. Het opwarmen van bijvoorbeeld een ovenschotel met pasta doe je in de oven. Dit geeft het lekkerste resultaat.