Pasen

Paasrecepten

Paasrecepten zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk denk je meteen aan lekkere broodjes bij de paasbrunch. Maar hieronder vind je nog veel meer receptinspiratie voor de feestdagen. Van paastaarten, complete diners, borrelhapjes tot toetjes.

Paasbrunch recepten

Hét gezellige eetmoment met de paasdagen is toch wel de paasbrunch. Eerste of tweede paasdag na het eieren zoeken met de hele familie om tafel om lekker te brunchen. Natuurlijk kun je het zo uitgebreid of ingewikkeld maken als je wilt. Maar wist je dat je op een eenvoudige manier al paasgerechtjes op tafel kunt zetten?

Het volledige overzicht met reepten vind je hieronder, maar ik geef je alvast een paar handige paastips:

Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Je kunt een gekookt eitje serveren, maar er is nog zoveel mogelijk. Wat dacht je van:

Natuurlijk zijn er ook genoeg geschikte paasrecepten waar geen ei bij nodig is. De broodtaart met zalm en komkommer is een lekker fris hapje. Hartige scones doen het ook goed bij de brunch, en flensjes met gele room doen het goed heel als toetje bij de brunch.

Iets lekkers bij de koffie, zoete paasrecepten

Ook als je niet aan de paasbrunch doet kun je een paasrecept maken, wat dacht je van iets lekkers voor bij de koffie? Bokkepootjestaart met advocaatje is een gouwe ouwe die altijd goed is. Met deze paastulband steel je de show, deze kwarktaart met citroen is ook een topper.

Paasdiner

Het paasdiner is in opkomst. Want waarom zou je met de paasdagen niet uitgebreid tafelen? Iets met kip doet het dan natuurlijk goed. Een ander geschikt hapje is de bladerdeegrol met gehakt en ei. En bekijk hier mijn complete paasmenu’s.

Ben je nog opzoek naar een toetje? Dan raad ik je deze onweerstaanbare lemon lava cakejes aan.

Load More