About Brenda

Brenda Kookt 04

Hi, ik ben Brenda (30 jaar) en ik ben gek op koken en alles wat met food te maken heeft! Dit is niet altijd zo geweest. Ik vond het vroeger al leuk om in de keuken mee te kijken en ben altijd gek geweest van kookprogramma’s op televisie maar ik was niet bepaald een alleseter. Ik at wat mijn moeder op tafel zette (meestal Hollandse pot) en verder durfde ik niet veel nieuwe dingen te proeven. Als ik er nu aan terugdenk vind ik dat echt onvoorstelbaar. Er zijn zoveel lekkere dingen die ik toen niet lustte (of niet wilde proberen). Een voorbeeld: ik lustte geen pasta, ja echt waar! Gelukkig ben ik inmiddels erg veranderd ;-)

Liefde voor food

Na mijn 20e ben ik gaan samenwonen en is mijn liefde voor koken en lekker eten geboren. Ik begon met koken uit pakjes en zakjes en ben steeds meer gaan proeven en uitproberen in de keuken. Inmiddels probeer ik zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken, al komt het voor dat ik uit gemak ook weleens naar een pakje grijp. Omdat ik het koken ontzettend leuk vond wilde ik hier iets mee doen, ik wist alleen niet precies wat. Daarom ben ik twee jaar geleden mijn foodblog Brenda Kookt gestart. Brenda Kookt is mijn verzameling aan recepten, mijn digitale receptenboek.

Brenda Kookt 03

Voor ieder wat wils

Op Brenda Kookt deel ik lekkere recepten, voor ieder wat wils. Hier kun je terecht voor uiteenlopende inspiratie op kookgebied. De recepten zijn toegankelijk en variëren van een lekker soepje met een belegd broodje of een ovenschotel tot een volwaardig 3-gangen diner, salade of een heerlijke taart. Kortom, Brenda Kookt biedt lekkers voor alle gelegenheden en voor ieder wat wils!
Recepten worden afgewisseld met Food-Inspiratie artikelen. Denk hierbij aan kooktips, reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen.

Met Brenda Kookt hoop ik mijn bezoekers te laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Al is het soms juist ook heerlijk om een hele dag te kokerellen als je daar tijd voor hebt. Ik zie mijn blog als een leerschool voor mijzelf, het blog daagt me uit steeds weer nieuwe dingen te proberen en dingen te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Daarbij kun je als bezoeker weer leren van wat ik op mijn blog deel.

Contact

Ik vind het leuk om van bezoekers te horen. Ga je een recept koken? Laat het me weten, uiteraard ben ik ook benieuwd hoe het gesmaakt heeft.
Heb je zelf een lekker recept dat je graag wilt delen? Ook dat kan, lees hier hoe je contact met me kunt opnemen.

 

——————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt dan via Bloglovin, Facebook of Twitter
Je kunt me ook volgen via Instagram hier deel ik de lekkerste foodfoto’s!(username @BrendaKookt)

Foto’s door marloesnieuweboer.com