Ga naar de inhoud

Knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Er staat weer een heerlijk receptje voor jullie klaar. Knolselderij met champignons en truffelolie. Loopt het water jullie al in de mond nadat je allen de titel al gelezen hebt? Knolselderijpuree met champignons en truffelolie Ik ben fan van truffelolie. En van gebakken champignons met truffelolie. Dus het is niet...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Er staat weer een heerlijk receptje voor jullie klaar. Knolselderij met champignons en truffelolie. Loopt het water jullie al in de mond nadat je allen de titel al gelezen hebt?

Knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Ik ben fan van truffelolie. En van gebakken champignons met truffelolie. Dus het is niet verwonderlijk dat ik deze twee ingredienten met elkaar combineer voor dit heerlijke en bijzondere kerstrecept. Ster van de show? De knolselderijpuree die je maakt met knolselderij en aardappelen.

Het mooie van dit recept is dat je de puree van tevoren al kunt maken. De paddenstoelenmix maak je er op de dag zelf bij. Ideaal voor Kerstmis dus. En wil je wel graag vlees bij je kerstdiner? Een lekkere rollade of een mooi gebakken stuk kip of rundvlees doet het hier heel goed bij!

Knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze knolselderijpuree met champignons en truffelolie

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Doe ze in een pan met ruim, flink gezouten water. Breng aan de kook. Kook de aardappelen en knolselderij 15 minuten of totdat ze beiden gaar zijn.
2
Stap 2
Snijd in de tussentijd de paddenstoelen en champignons in schijfjes of stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd of pers de knoflookteentjes.
3
Stap 3
Verwarm olie of boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook en paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen op middelhoog vuur totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Tip: roer zo min mogelijk en zorg voor een enkele laag paddenstoelen in je pan. Dan worden de paddenstoelen zo snel mogelijk egaal bruin.
4
Stap 4
Snijd de krulpeterselie klein en verwijder harde steeltjes.
5
Stap 5
Voeg peper en zout toe aan de champignonmix en schep de crème fraîche erbij. Roer goed door en zet het vuur zacht. Voeg de helft van de peterselie toe.
6
Stap 6
Giet de knolselderij en aardappelen af en bewaar het kookvocht (als je geen melk wil gebruiken).
7
Stap 7
Voeg de boter en de helft van de melk of 50 ml kookvocht toe aan de pan net als de mosterd en stamp de knolselderij- en aardappelstukken fijn met de pureestamper. Voeg eventueel nog wat extra melk of kookvocht toe. Kijk zelf hoe smeuïg je de puree wil hebben.
8
Stap 8
Proef de puree en de champignonmix en breng op smaak met peper en zout. Snijd de noten klein.
9
Stap 9
Serveer de knolselderijpuree naast de gebakken champignons met een scheut truffelolie over de puree en de rest van de krulpeterselie en de noten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan maken recept
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan
Bechamelsaus maken

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op