Ga naar de inhoud

Pizzahapjes met brie en vijg

Het weekend staat voor de deur, daarom is het weer tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel met brie. Deze keer maakten we deze lekkere pizzahapjes met brie en vijg. De afgelopen maand ben niet alleen ik aan de slag gegaan met Président Brie, mijn bloginsiders ook! Ik...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Pizzahapjes met brie en vijg

Het weekend staat voor de deur, daarom is het weer tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel met brie. Deze keer maakten we deze lekkere pizzahapjes met brie en vijg.

De afgelopen maand ben niet alleen ik aan de slag gegaan met Président Brie, mijn bloginsiders ook! Ik heb heel veel lekkere en originele hapjes voorbij zien komen, in dit artikel komen de lekkerste en origineelste hapjes van de bloginsiders voorbij!

Pizzahapjes met brie en vijg

Pizzahapjes met brie en vijg

Président Brie is ontzettend veelzijdig, je kunt er zo veel kanten mee op. Het is te combineren met veel verschillende andere ingrediënten, en je kunt het zowel warm als koud eten. Na het koude hapje van de vorige keer, de gevulde brie met cranberry (klik hier voor het recept), ga ik deze keer voor een warm borrelhapje met brie.

Brie en vijgen vind ik altijd een heel fijne combinatie: het zachte van de brie en het zoete van de vijg gaan heel goed samen. Voeg daar dan nog het pittige van rode ui aan toe en de aardse smaak van tijm en je hebt een superfijne mix van smaken. Helemaal als je deze ingrediënten samenbrengt op een heel makkelijk te maken pizzadeeg.

Borrelhapjes van mijn insiders

De insiders hebben ook heerlijke hapjes gemaakt, via #sundaybites #cheeseupyoursunday en #presidentbrie heb ik alles van mijn bloginsiders kunnen volgen, via deze hashtags zijn alle borrelbites ook nog terug te vinden.

Spek en vijgen zijn populaire combinaties met Président Brie, net als honing. Julie maakten heerlijke plaattaarten, tosti’s, toastjes brie caprese-style met pesto en tomaat, bladerdeegpakketjes, filodeegrolletjes met brie, serranoham en dadelstroop, noem maar op!

Zeinabsbakery viel op door mini cupcakes met spinazie en brie te maken met daarop een toef brieroom, zij wint een borrelbon van € 50,-!

Pizzahapjes met brie en vijg

Voor dit recept maak je zelf pizzadeeg. Zelf pizzadeeg maken is echt heel erg makkelijk en gaat eigenlijk altijd goed. Toch te spannend om zelf deeg te maken? Koop dan kant-en-klaar deeg in de supermarkt, dat gaat ook prima. Of je nou zelfgemaakt of kant-en-klaar deeg gebruikt, probeer deze combinatie van smaken gewoon. Heerlijk met een glas rode wijn of bier. Borrelze!

Pizzahapjes met brie en vijg

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Président Brie, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

-10 stuks

Voor het pizzadeeg:

Extra benodigd: mixer, deegroller, steekring met diameter van 10 cm (of iets soortgelijks)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pizzahapjes met brie en vijg

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Start met het maken van het deeg. Doe hiervoor de bloem in een kom. Strooi het gist aan de ene kant van de kom bij het bloem en voeg daarna het zout, de suiker en de olijfolie toe aan de andere kant van de kom. Voeg als laatste het water toe en mix alles in zo’n 5 tot 10 minuten tot een glad deeg. Is het deeg nog iets te nat? Voeg dan een klein beetje extra bloem toe.
2
Stap 2
Vet een kom in met een beetje olie en doe het deeg erin. Dek de kom af met folie of met een vochtige doek. Zet de kom een uur op een warme plek.
3
Stap 3
Snijd tegen het einde van de rijstijd de rode ui in dunne ringen. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen op laag vuur zo’n 5 – 10 minuten. Voeg op het laatst de balsamicoazijn toe. Zet het vuur uit.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 220 graden.
5
Stap 5
Haal het deeg uit de kom en bebloem je werkblad. Rol het deeg met een deegroller uit totdat je een grote plak hebt die minder dan 0,5 cm dik is. Steek hier met een steekring rondjes uit van 10 cm in doorsnede. Doe dit tot je deeg op is.
6
Stap 6
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de rondjes op.
7
Stap 7
Snijd vervolgens de Président Brie en de vijgen in dunne plakken en verdeel de plakken brie over de deegrondjes. Verdeel nu de uienringen over de deegrondjes en leg daar als laatste steeds 1 plakje vijg op.
8
Stap 8
Bak de pizzarondjes 12 – 15 minuten in de oven totdat ze gaar en bruin zijn.
9
Stap 9
Ris als laatste de blaadjes tijm van de takjes af en verdeel de blaadjes over de pizzahapjes. Serveer de hapjes hierna meteen.
Bekijk ook andere recepten
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Kipbonbon van roomkaas met mango
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

2 reacties

Zeinab Alhashime

Beste Brenda, Wat leuk dat ik heb gewonnen, dankjewel! Ik vond het erg leuk om mee te doen en om iets lekkers te mogen bedenken met de president brie! Deze pizzahapjes met brie en vijg zien er ook heerlijk uit! Groetjes, Zeinab

Laat een bericht achter

Anne

Wat een mooi hapje! Dank!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op