Ga naar de inhoud

Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)

Er staat een super lekker receptje voor jullie klaar: Chicken Tikka Massala. Een kruidig Indiaas gerecht met rijst en super malse kip. Dit gerecht is anders dan jullie van me gewend zijn, ik maakte het namelijk klaar in mijn nieuwe slowcooker. In dit artikel vertel ik je er alles over,...
20 minuten Voorbereidingstijd
5 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)

Er staat een super lekker receptje voor jullie klaar: Chicken Tikka Massala. Een kruidig Indiaas gerecht met rijst en super malse kip. Dit gerecht is anders dan jullie van me gewend zijn, ik maakte het namelijk klaar in mijn nieuwe slowcooker. In dit artikel vertel ik je er alles over, ik ben inmiddels namelijk helemaal fan van het apparaat.

Chicken Tikka Massala slowcooker

Crock-Pot slowcooker van Like2Cook

Ik dacht al lang dat een slowcooker een ideaal keukenapparaat voor ons zou zijn. We zijn namelijk gek op stoofschotels. Vooral in de herfst en winter eten we dit regelmatig. Maar ik dacht ook dat het veel gedoe zou zijn, een moeilijk apparaat. Gelukkig bleek ik daar helemaal naast te zitten, de Crock-Pot is namelijk juist super simpel in gebruik! Inmiddels heb ik drie recepten getest, iedere keer was het een groot succes. Het vlees was super mals, en de smaken kwamen nog meer tot hun recht. En super handig als je een drukke dag hebt: als je de ingrediënten in de pan hebt gedaan heb je er geen omkijken meer naar.

Van webshop Like2Cook ontving ik de Crock-Pot CR038 om te testen. Het fijne aan dit exemplaar is dat de binnenpan ook geschikt is om te gebruiken op inductie, gas en in de oven. Zo kun je vlees even aanbakken voor het de slowcooker in gaat. Daarbij bevat de pan maar 1 knop, met 3 standen, namelijk sauteren, slowcooken en warmhouden.

Hoe werkt een slowcooker? 

Een slowcooker werkt super simpel. Als je snel aan tafel wilt kun je beter een andere pan gebruiken, maar als je alle tijd hebt is het een ideaal apparaat. Vlees gaat rauw in de slowcooker, samen met smaakmakers en een minimale hoeveelheid vocht. Dit laat je een aantal uur garen. In het begin denk je misschien dat het niet goed gaat komen, dat het gerecht te droog is. Maar het komt goed. Door de lage temperatuur komt vocht uit de ingrediënten vrij, zo stooft het gerecht in zijn eigen sappen gaar. Dit zorgt voor super veel smaak, en mooi zacht vlees.

Naast stoofschotels met vlees (en vis) kun je de slowcooker ook gebruiken voor het maken van soepen zoals uiensoep en snert, maar ook rode kool, pastasaus en risotto zijn nog lekkerder uit de slowcooker.

 

crock-pot

Bij Like2Cook ben je aan het juiste adres voor luxe keukenapparatuur. Zo hebben ze het grootste assortiment van KitchenAid, maar ook voor andere merken zoals Crock-Pot, Boretti en SMEG ben je hier aan het juist adres.

chicken tikka massala

Chicken Tikka Massala

Chicken Tikka Massala is een kruidig gerecht uit India. Nadat ik (jaren geleden) een docu van Heston Blumenthal zag waarbij hij opzoek ging naar de echte Chicken Tikka Massala staat dit gerecht al op mijn to-cook lijstje.

Chicken Tikka Massala kent vele varianten, iedere familie heeft zijn eigen recept. Het aller belangrijkste is de boterzachte kip. En dat kun je het beste bereiken door een tajine of slowcooker te gebruiken. Toen ik de slowcooker van Like2Cook ontving om te testen wist ik dat ik snel aan de slag zou gaan met Chicken Tikka Massala.

Om de slowcooker te testen heb ik ‘normale’ kipfilet uit de supermarkt gebruikt. Eerlijk gezegd had ik hier lage verwachtingen van, ik had niet gedacht dat de kip echt zacht en mals zou worden. Maar niets is minder waar. Toen ik de kip uit de pan wilde pakken viel het al uit elkaar, zo zacht is het geworden.

Mijn versie van de Chicken Tikka Massala is iets minder pittig, wij houden namelijk niet zo van erg pittig eten. Daarom voegde ik een halve eetlepel garam masala minder toe aan de marinade. Ook voegde ik kokosmelk toe om de saus romiger te maken, maar dit zorgt er ook voor dat het gerecht minder scherp is.

Gewone pan: Het lekkerste is de Chicken Tikka Massala als je het net als ik in de slowcooker bereidt, dan komen de smaken beter tot zijn recht is de kip super mals. Maar je kunt het ook in een gewone pan bereiden. Snijd de kip dan in blokjes en marineer dit zoals in het recept. Bak dit hierna aan in een grote koekenpan of wok. Voeg de kokosmelk toe (eventueel met een beetje water) als de kip gaar is en laat dit nog even mee pruttelen.

Chicken Tikka Massala slowcooker

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Like2Cook, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chicken tikka massala (uit de slowcooker)

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 5 uur 30 minuten
Stap 1
Meng de yoghurt met de tomatenpuree, garam masala, komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, cajunkruiden en citroensap. Laat de kipfilet in dit mengsel ongeveer 20 minuten marineren.
2
Stap 2
Snijd de uien en pers de knoflook en verwarm dit met een klein beetje olijfolie in de slowcooker op het fornuis. (Let op: niet iedere slowcooker is hiervoor geschikt! Check dit even)
3
Stap 3
Plaats de pan hierna in de slowcooker en voeg de kipfilet en de marinade erbij samen met de laurierblaadjes en doe de deksel op de pan. Laat dit mengsel 5 uur op de laagste stand van de slowcooker garen.
4
Stap 4
Haal de kipfilet uit de slowcooker en trek dit met twee vorken uit elkaar zodat kleine sliertjes ontstaan. Doe de kip weer in de pan en voeg de kokosmelk toe. Los de maïzena op in een beetje koud water en doe dit ook bij de slowcooker. Roer door en verwarm dit alles nog 30 minuten.
5
Stap 5
Kook ondertussen de rijst.
6
Stap 6
Serveer de chicken tikka massala met de gekookte rijst en garneer met peterselie (of koriander als je daarvan houdt)
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

31 reacties

Suzanne

Het miste zout, met deze toevoeging was het wel lekker. Dus een bouillonblokje bij de marinade toevoegen? Nu is het echt heel flauw.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bedankt voor de tip Suzanne, wees vrij om zout naar smaak toe te voegen.

Conny

Zag er lekker uit rook heerlijk kip was goed gaar Maar was een beetje flauw toch gewerkt met het lijstje

Laat een bericht achter

Lucien

Vandaag gemaakt, maar wij vinden het helaas een zeer laf gerecht dat niet in de buurt komt van Chicken Tikka Masala. De enorm weke smaak is niet hetgeen wij zochten. De kip is wel mals.

Laat een bericht achter

TIrza

klopt het dat er helemaal geen zout in zit?

Laat een bericht achter

Annemiek

Dank je, ondanks dat smaakte hij echt heerlijk. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Annemiek

Moet het één eetlepel of één theelepel komijn zijn?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat scherp van je annemiek, ik zie dat het niet juist vermeld staat. Moet 1 theelepel zijn inderdaad.

Thalina

Wat een fantastisch gerecht! We hebben hem vandaag gemaakt in onze nieuwe Crockpot! Heerlijk!!! Bedankt voor het mooie recept. Ik zie er graag meer met de slowcooker ?

Laat een bericht achter

Noëlle

Hallo Brenda, ik ga deze zeker proberen, al moet ik bekennen dat ik nog nooit een lekker kipgerecht uit de slowcooker heb weten te toveren. Het wordt zo ontzettend droog bij mij. Zou het ook met kipdijfilet kunnen ipv kipfilet? Misschien wordt dit wat malser?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Kippendij wordt inderdaad malser dan gewone kipfilet. Wat jammer dat hij bij jou iedere keer zo droog wordt. Kan het zijn dat je de kip er dan te lang in had?

Jolanda

Hoi Brenda, Ziet er heerlijk uit, maar met een groot gezin wil ik graag de dubbele hoeveelheid maken, kan ik dan gewoon alle ingrediënten verdubbelen? Of zou 500 ml yoghurt en 800 ml kokosmelk teveel vocht toevoegen? Groetjes Jolanda

Laat een bericht achter

Amanda

Hoelang moet dit gerecht in een gewone pan garen?

Laat een bericht achter

Marieke

Hoi Brenda, ik ga em maken hoor vandaag! Kijk uit naar vanavond ??. Zou wel even in je recept veranderen dat je je slowcooker pan nooit op het fornuis moet zetten. Dat heeft verschillende mensen in mijn omgeving al een pan gekost.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Marieke, dat wordt smullen! De pan die ik gebruik is hier juist geschikt voor. Maar fijne tip, ik zal vermelden dat dit niet voor iedere slowcooker geldt.

Mandy

Hoi Brenda, Ik ben ook benieuwd hoe lang dit moet sudderen op mijn sudderpitje.

Laat een bericht achter

Willianne

Beste Brenda, Hoe lang moet het in een gewone pan garen?

Laat een bericht achter

Nanda

Fijn. Een slowcooker gerecht. Heb er net een aangeschaft. Tot nu toe alleen nog maar draadjesvlees er in bereid. Dit gerecht klinkt heerlijk. Ben dol op indiaas eten. Ga het zeker proberen. Wat hiervoor al is gezegd. Kom maar door met de recepten. Heb trouwens pas goede sier gemaakt tijdens en etentje met vrienden met jouw groentetaart gerecht van broccoli met pompoen. Helaas kon ik geen pompoen krijgen en heb ik in plaats daarvan zoete aardappel gebruikt. Was ook zeer geslaagd. Bedankt ?

Laat een bericht achter

Desiree

Das ook toevallig! Ik heb net een slowcooker gekregen met mijn airmiles. Kom maar op met die recepten....

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat komt super goed uit! Er komt nog meer aan hoor! :)

Wanda

Wat voor slowcooker adviseer je een gezin van vier (met twee jonge tieners en soms een extra gast)? Heb ik dan voldoende inhoud wanneer ik jouw crockpot gebruik? Liefs, Wanda

Laat een bericht achter

Wanda

Ik wil al een tijdje overgaan tot de aanschaf van een slowcooker. Ik twijfel alleen over hoe groot de inhoud moet zijn. Wij zijn een gezin van 4 personen (nu nog jonge tieners, maar die groeien snel). Ik wil graag voor 4 tot 6 personen kunnen koken. De Crockpot die jij hebt gebruikt, lijkt me heel fijn. Zou je me deze aanraden of moet ik toch voor een grotere gaan? Het enige dat ik misschien mis is een timer, hoe vergaat dat jou? Liefs, Wanda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Wanda, Dat vind ik zelf lastig om in te schatten. Maar misschien kun je even een mailtje sturen naar Like2Cook? Ze hebben veel kennis en weten vast welke inhoud in dit geval het beste bij jouw situatie past.

Ineke

Ik ben ook een grote fan gebruik de slowcooker in deze tijd zeker iedere week. De stoofpeertjes worden ook zo heerlijk erin. Graag meerdere recepten Brenda, ik zal her zeker waarderen, groeten van Ineke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Heel leuk om te horen Ineke, ik ga binnenkort ook zeker met stoofpeertjes aan de slag!

Linda

Ik lees net dit recept en dacht heej... Brenda aan de slowcook, ik ben sinds een maand of 2 ook erg fan van dit apparaat en heb dit recept in mijn favorieten gezet. Zet ik zojuist 24 Kitchen aan en wat zie ik? Heston die Tikka Massala gaat maken... naja... het moet zo zijn. Ga zo door, ik lees je recepten hele graag!

Laat een bericht achter

Marjon (Uitgelezen)

Heerlijk! Ik heb sinds anderhalf jaar een Crockpot en ik ben er ook helemaal fan van! Ik maak er behalve stoofschotel ook vaak soep in klaar. Maar heb me ook wel eens gewaagd aan een zuurkoolschotel met aardappels. Dat was qua smaak heel lekker maar het zag er niet gezellig uit (alles was bruin gekleurd). Al met al iets wat ik veel eerder had moeten aanschaffen. Dit recept lijkt me ook wel iets! Groetjes, Marjon.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat tof om te horen Marjon. Wel jammer van de aardappelen en zuurkool, maar je moet af en toe toch iets proberen he. Meestal is het een succes, en soms helaas niet.

Miranda

Yesssss eindelijk!!! Ik zat hier op te wachten Brenda, nu kan ik mijn slowcooker weer goed gebruiken. Bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Miranda! Er komen nog meer recepten aan voor de slowcooker hoor! :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op