Ga naar de inhoud

Makkelijke champignonsoep met courgette

Ik ben fan van altijd-goedrecepten. Van die recepten die je in mum van tijd op tafel zet en die gewoon altijd lekker zijn. Dit recept voor makkelijke champignonsoep met courgette is een vondst van een goede vriendin van mij. Een topper van een soep die dus altijd goed is. Makkelijke...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Makkelijke champignonsoep met courgette

Ik ben fan van altijd-goedrecepten. Van die recepten die je in mum van tijd op tafel zet en die gewoon altijd lekker zijn. Dit recept voor makkelijke champignonsoep met courgette is een vondst van een goede vriendin van mij. Een topper van een soep die dus altijd goed is.

Makkelijke champignonsoep met courgette

Het mooie is dat je voor deze soep de oven aan het werk mag zetten. Het enige dat je hoeft te doen is de groenten een beetje snijden en samenvoegen op de bakplaat. Supermakkelijk! Tijdens het wachten op de groenten maak je de bouillon, waardoor je in 20 tot 25 minuten klaar bent. Wat wil je nog meer?

Makkelijke champignonsoep met courgette

Makkelijke champignonsoep met courgette

Ingrediënten

kommen

Extra benodigd: staafmixer, blender of keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze makkelijke champignonsoep met courgette

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Lek de kikkererwten uit en spoel ze af. Snijd de courgettes in plakken en leg ze samen met de champignons, de teentjes, de kikkererwten en de blaadjes van de takjes salie op de bakplaat. Giet hier de balsamicoazijn en de olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet de bakplaat in de oven.
3
Stap 3
Rooster de groenten 15 minuten in de oven en maak in de tussentijd de groentebouillon in een grote pan.
4
Stap 4
Schep de groenten na het roosteren in de groentebouillon en blend of mix de groente-bouillonmix tot soep. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer met de crème fraîche.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel

2 reacties

Marijke

Leuk om je recepten te ontvangen en uit te proberen

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, Dit lijkt me echt een heerlijke èn gemakkelijke soep die ik ook zeker een keer ga maken! Lekker met die geroosterde groentes. Dat geeft ook lekker veel smaak. Ik kan er nu al trek in krijgen.? En zoals je ziet.....alles is goed gegaan met het verwijderen van die “update” mail! Ik heb nu gewoon je gewone mailtje toch gehad! Pfff....ik kneep hem wel even. ?Maar no worries, alles is weer bij het oude nu!☺️ Bedankt voor het recept en tot de volgende keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill. Marja????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op