Ga naar de inhoud

Witlofpakketjes met ham en kaas uit de oven

Vandaag deel ik een lekker snel ‘echt Brenda’ receptje met een van mijn favoriete groenten: witlof! Witlofpakketjes met ham en kaas. Ik ben gek op witlof met ham en kaas, het is een van mijn favoriete combinaties. Ik heb dan ook niet voor niets al veel recepten met witlof en...
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Witlofpakketjes met ham en kaas uit de oven

Vandaag deel ik een lekker snel ‘echt Brenda’ receptje met een van mijn favoriete groenten: witlof! Witlofpakketjes met ham en kaas.

Ik ben gek op witlof met ham en kaas, het is een van mijn favoriete combinaties. Ik heb dan ook niet voor niets al veel recepten met witlof en ham en kaas gedeeld hier op de blog. Van de standaard witlof met ham en kaas uit de oven tot ovenschotels en salades.

Witlofpakketjes met ham en kaas

Deze keer besloot ik een lekkere variatie van witlof met ham en kaas uit de oven te maken, namelijk in een bladerdeegpakketje. Het recept is super simpel, maar niet minder lekker.

Een krokant bladerdeegpakketje met daarin gesmolten kaas, ham en zachte witlof. Klinkt te goed toch? En dat is het ook.

Tip: zorg er voor dat de witlof goed is uitgelekt voor je het in de ham, kaas en bladerdeeg rolt. 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witlofpakketjes met ham en kaas uit de oven

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Halveer de witlof en verwijder eventueel de bittere kern. Kook de witlof in ruim water in 10 minuten gaar.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Laat de witlof in een vergiet goed uitlekken. Knijp de witlof eventueel even uit, zodat overtollig vocht straks niet in het bladerdeeg gaat zitten.
4
Stap 4
Rol de stronkjes witlof in de ham en vervolgens in de kaas. Rol het pakketje tot slot in het bladerdeeg. Leg de witlofpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
5
Stap 5
Roer het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee.
6
Stap 6
Bak de witlofpakketjes 20-25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

7 reacties

Laura

Mijn man begon al te zuchten toen er witlof op tafel kwam. Toen hij het at was hij toch aangenaam verrast. Bedankt voor de tip!

Laat een bericht achter

Narska

Vanavond gemaakt. Het grootste kind (is inmiddels 43, maar nog steeds heel moeilijk met eten) vond het heerlijk. Dus dit recept is het blijfertje bij ons.

Laat een bericht achter

Sheila

Zooooo lekker!!! Kids zeuren niet over de groente. Yessssss. Dubbele punten gescoord! Heerlijk recept en super simpel

Laat een bericht achter

Anne

Lekker recept Brenda, Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke tip! Al vind ik de kaas er zelf juist erg lekker bij ;)

Karin

Klinkt goed maar ben geen kaasliefhebber. Heb je enig idee waardoor ik de kaas kan vervangen? Groetjes , Karin

Laat een bericht achter

Anne

Lekker recept Brenda, Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op