Ga naar de inhoud

Geitenkaassalade met bramen

In de zomer is een salade altijd een goed idee. Lekker verfrissend. Alleen wil je niet iedere keer dezelfde salade eten. Joor deelt daarom deze lekkere geitenkaassalade met bramen en frambozen. Lekker! Mijn favoriete zomersalade heeft in ieder geval de volgende ingrediƫnten: pijnboompitjes, geitenkaas en lente-uitjes. Op de een of...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Geitenkaassalade met bramen

In de zomer is een salade altijd een goed idee. Lekker verfrissend. Alleen wil je niet iedere keer dezelfde salade eten. Joor deelt daarom deze lekkere geitenkaassalade met bramen en frambozen. Lekker!

Geitenkaassalade met bramen

Mijn favoriete zomersalade heeft in ieder geval de volgende ingrediƫnten: pijnboompitjes, geitenkaas en lente-uitjes. Op de een of andere manier vind ik de combinatie van deze drie ingrediƫnten een van de lekkerste ooit. Afhankelijk van het seizoen voeg ik verder vaak nog fruit toe. In de zomer zijn dat vaak bramen of frambozen, in de winter eerder appels of peren.

Deze salade besloot ik om met zowel bramen als frambozen te maken. Maar uiteraard kun je ervoor kiezen om alleen bramen of alleen frambozen toe te voegen. Voor het gemak heb ik ze wel allebei in het recept gezet.Geitenkaassalade met bramen

Ingrediƫnten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geitenkaassalade met bramen

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de courgette in dunne schijfjes. Leg de schijfjes op de grillpan, samen met de 2 lente-uitjes. Grill beide zijden van zowel de courgette als de lente-uitjes totdat ze mooie grilstrepen hebben. Leg de uitjes en de courgetteschijfjes in een schaal.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
3
Stap 3
Maak daarna de dressing. Doe dit door de bramen in een fijne zeef te pletten boven een kom. Het sap loopt er dan uit en belandt in de kom. Doe de olijfolie en de balsamicoazijn bij het bramensap en breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Doe de veldsla in een kom en meng hier de helft van de dressing doorheen. Snijd de lente-uitjes in reepjes en voeg ze toe, net als de courgetteschijfjes. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes. Doe ook de bramen en de frambozen in de kom. Serveer met de schijfjes geitenkaas en de pijnboompitjes. Serveer ook de overige saus erbij.
5
Stap 5
Lekker met stokbrood en een dipsausje.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Eiersaladecups

1 reactie

Jaimy's Kitchen

Deze geitenkaas is zo lekker. Heerlijk in deze salade, ga ik snel eens maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op