Ga naar de inhoud

Wittebonen-kokosblondies – uit Puur Zoet

Vandaag gaan we voor een bakrecept, in een bijzonder jasje. Joor vertelt ons meer over het kookboek Puur Zoet en geeft het recept voor Wittebonen-koksoblondies. Heel eerlijk: Puur zoet is niet een typisch Brenda-boek. Omdat ik nou eenmaal liever bak met boter, suiker en echte melk dat in iedere supermarkt...
30 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op

Wittebonen-kokosblondies – uit Puur Zoet

Vandaag gaan we voor een bakrecept, in een bijzonder jasje. Joor vertelt ons meer over het kookboek Puur Zoet en geeft het recept voor Wittebonen-koksoblondies. Heel eerlijk: Puur zoet is niet een typisch Brenda-boek. Omdat ik nou eenmaal liever bak met boter, suiker en echte melk dat in iedere supermarkt verkrijgbaar is. Maar als je opzoek bent naar een bakboek dat gezonder is, dan moet je echt Puur Zoet hebben. Mariette heeft een heel mooi toegankelijk kookboek gemaakt voor als je eens iets anders wilt, of misschien wel moet in verband met je gezondheid (bv allergieën). Joor vertelt er meer over!

Ook ik bak het liefst koekjes, cakes en taarten met zoveel mogelijk suiker, gluten en melkproducten. Denk aan superzoete slagroomtaarten, chocolate chipcookies en zeezout-karamelcake. Superlekker! Maar niet altijd even gezond natuurlijk. Dus toen Brenda vroeg of ik het nieuwe bakboek Puur Zoet van Mariette van Tuyl waarin Mariette (van de blog Zoetrecepten) zoveel mogelijk bakt zonder suiker, gluten en melkproducten – vond ik dat een mooie uitdaging.

Wittebonen-kokosblondies uit Puur Zoet

Wittebonen-kokosblondies uit Puur Zoet

Bij het doorbladeren van het bakboek viel mijn oog meteen op deze wittebonen-kokosblondies. Niet alleen omdat ik kokos altijd zo lekker zomers vind en de temperaturen op dit moment de pan uit rijzen, maar ook omdat ik de combinatie van bakken en bonen een verrassende vond. Ik denk dat niet veel mensen zullen denken: “Goh, laat ik eens iets bakken. Waar zijn de witte bonen?” Ik in ieder geval niet.

Het leuke aan de recepten van Mariette is dat ze je de keuze geeft: je kiest zelf welk meel je gebruikt, of je koemelk gebruikt of een variant daarop en welke zoetstof je toevoegt. Voorin het boek vind je een duidelijk overzicht van alle keuzes die je kunt maken en wat dat betekent voor de hoeveelheden.

Voor dit recept koos ik ervoor om wel suiker te gebruiken en in plaats van de kokosroom die in het recept beschreven stond, koos ik voor haverroom. Maar gewoon slagroom gebruiken kan ook. Ik voegde geen witte chocolade toe, maar mocht je echt een lekkere, zoete variant van dit recept willen, doe dat dan lekker wel. Welke combinatie je ook gebruikt, ik garandeer je dat je de witte bonen niet proeft en dat je heerlijk smeuïge blondies zult hebben.

Puur Zoet Mariette

Puur Zoet van Mariette van Tuyl

In de paar weken dat ik het boek van Mariette nu in de kast heb staan, heb ik het al meerdere keren gepakt om iets uit te maken. Zo zijn we hier thuis inmiddels fan van de kruidige ontbijtkoek (verrassend ingrediënt: dadels en appelstroop), de gemarmerde bananencake (ook met dadels) en de lemon-blueberry-plaatcake (met havermout en amandelmeel). Stuk voor stuk makkelijke bakrecepten met een heerlijk resultaat.

En ik heb ook nog een lijstje van recepten die ik graag nog wil maken uit het boek. Wat denk je bijvoorbeeld van smeuïge kaneelkoeken met kikkererwten, een pannenkoekentaart van roze pannenkoeken en pumpkin pie? Laat je niet meteen ontmoedigen door de wellicht wat gekke ingrediënten, gewoon lekker experimenteren en je eigen mix maken. Dankzij de heldere beschrijvingen van Mariette is dan een fluitje van een cent.

Puur Zoet | Mariette van Tuyl | Forte Culinair | Verkoopprijs € 24,99
Klik hier voor meer informatie via bol

Nu snel door naar het recept van de lekkere Wittebonen-kokosblondies.

Wittebonen-kokosblondies uit Puur Zoet

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd: bakvorm 20 x 30 en blender of keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wittebonen-kokosblondies – uit puur zoet

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm van bakpapier.
2
Stap 2
Spoel de cannellinibonen af met water en laat ze uitlekken. Maal ze samen met het zoetmiddel, de eieren, het vanille-extract, het bakpoeder en de kokosroom tot een gladde massa in de blender of keukenmachine. Dit duurt een paar minuten.
3
Stap 3
Meng de geraspte kokos door het wittebonenbeslag. Wil je de witte chocolade gebruiken? Voeg die dan hier toe aan het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak in 30 tot 35 minuten goudbruin.
4
Stap 4
Serveer eventueel met de (kokos)slagroom.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op