Ga naar de inhoud

American pancakes met roerei en spek

Ontbijt als een keizer zeggen ze toch? Met deze American pancakes met roerei en spek zit dat wel goed šŸ˜‰ Ik weet dat ik een dagje te vroeg ben met dit overheerlijke ontbijt. Hij is namelijk bedoeld voor moederdag. Maar ik dacht als ik hem vandaag als publiceer, is de...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

American pancakes met roerei en spek

Ontbijt als een keizer zeggen ze toch? Met deze American pancakes met roerei en spek zit dat wel goed šŸ˜‰

Ik weet dat ik een dagje te vroeg ben met dit overheerlijke ontbijt. Hij is namelijk bedoeld voor moederdag. Maar ik dacht als ik hem vandaag als publiceer, is de kans groter dat meer mensen hier morgen van kunnen genieten. Dit ontbijt valt namelijk niet alleen in de smaak bij mama’s, ook bij vaders, tante’s, oma’s en vriendinnen. Eigenlijk bij iedereen. Dus als je trek hebt in een stevig en een beetje een fout ontbijt dan moet je voor deze gaan.

American Pancakes

 

Ik ben bek op pannenkoeken. Of het nou als diner, toetje, ontbijt of lunch is. Ze gaan er wel in zeg maar. Als ik ergens ga lunchen of brunchen en er staan pannenkoeken op de kaart moet ik ze bijna altijd kiezen. En het fijne: ze stellen me nooit Ā teleur!

Pannenkoeken kun je eten in vele combi’s. Bij American pancakes mag wat mij betreft gebakken spek of bacon Ć©cht niet ontbreken. Liefst bestel ik zelfs een portie bacon extra on the side erbij. En wist je dat het ook super lekker is om hier roerei bij te serveren? Klinkt gek, maar is erg lekker. Probeer maar gewoon, en geniet van dit mega lekkere ontbijt. Of het nou voor moederdag is, of gewoon iets lekkers voor jezelf en je lover.

American Pancakes met roerei en bacon

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze american pancakes met roerei en spek

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Mix in een kom het bakpoeder met zout, bloem, suiker, 2 eieren, afgekoelde roomboter en karnemelk tot een luchtig mengsel. Verwarm een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter. Bak de pannenkoekjes met 3 tegelijk in de pan om en om goudbruin en luchtig op medium vuur. Houd de gebakken pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie.
2
Stap 2
Roer de overige eieren in een kom los, voeg de melk erbij en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een schone koekenpan op laag vuur en verwarm hier een klein beetje boter in. Verdeel het eimengsel over de pan en roer het mengsel met een spatel (continue)door zodat het ei niet te veel stolt. Als het mengsel mooi dik is geworden van structuur, en op een soort dikke vla lijkt is de roerei klaar.
3
Stap 3
Bak in een andere droge koekenpan ondertussen het spek krokant door aan beide kanten te bakken.
4
Stap 4
Verdeel de pancakes over 2 of 3 borden en stapel ze op. Serveer met het gebakken spek en de roerei. Nog lekkerder met een beetje maple syrup erover.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

4 reacties

Ina

Dit is bedoeld voor een moeder, als ontbijt???

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit is bedoeld voor iedereen die het lekker vindt, als ontbijt of lunch.

Marja

Met recht een ontbijt voor een keizer! En ik vind het heerlijk, maar de porties zijn mij veeeeeeel te groot. Ik ben inmiddels 63 kg afgevallen dus mijn maag is ook veel kleiner geworden. Er kan ā€˜s morgens echt niet meer in dan een boterham en een beker melk en natuurlijk een kop koffie. Dan zit ik tot de lunch vol. Dus dit ā€œkeizerlijke ontbijtā€ is voor ons saampjes wel heel erg royaal dan. Kan ik gewoon alles halveren, om te beginnen? Dan is het voor 2 pers. Nog steeds te veel voor mij, maar wie weet lust mijn man het ook wel als lunch. Ik vind het anders zo zonde om voor 4 te maken terwijl we met 2 zijn. Alles is toch best wel duur en om het dan in de kliko te moeten gooien......dat gaat me aan het hart! Dus 1vraagje...kun je het halveren? Of is dan de verhouding niet goed meer? Alvast bedankt. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem, Marja

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Marja, Het is geen probleem om het recept te halveren. Heb ik in dit geval zelf ook gedaan ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op